Výpoveď dohodou

24. nov 2023

Chcem poslat ziadost o výpoveď dohodou.Rozmyslam či uviesť dôvody(nedodržiavanie Zákonníka práce,nizsie mzdy ako v skutočnosti mali byť,otrasné zaobchádzanie) alebo už sa na to vykašľať?Čo sa týka preplatenia dovolenky,je lepšie to v žiadosti spomenúť alebo to každý zamestnávateľ po skončení pracovného pomeru automaticky vyplatí?Totižto sa bojím,že mi ju nepreplatia vzhľadom k tomu ako poznám zamestnávatela.

klarissa25
24. nov 2023

Výpoveď dohodou neexistuje

maranco
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranco
24. nov 2023

Ty dôvody nemusíš uviesť.
Existuje ukončenie PP dohodou, ale nie výpoveď dohodou.

Nedodržiavanie zákonníka práce sa poraď s https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/
Ak je blbé vedenie, že nechcú riešiť čo majú, tak tvoje dôvody sú im nanič.
Pri dohode musia súhlasiť obe strany s dohodou aj jej textom.

Možno skús porušovanie zákona riešiť s inšpektorátom, pozbieraj si dôkazy.
A možno ti sami navrhnú dohodu, tak vieš lepšie vyjednávať a možno ponúknu aj odstupné aby sa ťa ako "problémového" rýchlo zbavili.

autor
24. nov 2023

@maranco inšpektorat práce už situácie riešil niekoľkokrát,k náprave dôjde na pár mesiacov a potom to zas ide ako bolo.Odstupne mi isto neponúknu,kolegyňa sa súdi ešte o vyplatenie PN.Odstupne u nás ešte nikto nikdy nedostal.😂Neviem ako to mám sformulovať,s ničím čo navrhnem súhlasiť nebudú,vždy to tak bolo ak sa niekto rozhodol odísť.Suhlasit budú iba s tým aby som.odisla

maranco
24. nov 2023

Porozprávaj sa s vedením že chceš odísť, dohodnite si dátum ukončenia s ktorým budete obaja súhlasiť a potom napíšeš dohodu u ukončení podľa vzorov na nete.
Ak budú robiť napriek, tak do konca novembra im doruč výpoveď a budeš eštew pracovať cez výpovednú lehotu a potom skončíš.

Na výpovedi nech máš podpísaný novembrový dátum prevzatia listu v "podateľni". Potom plynie výpovedná lehota 1 mesačná ak tam robíš do roka, alebo dvojmesačná. Ak nemátre v pracovnej zmluve dohodnuté inak.

ibrunova
24. nov 2023

Dôvody tam nemusíš písať, ja by som to tam nepísala, načo to hrotiť.

vulka
24. nov 2023

No ak to takto vyhrotíš, tak Ti dohodu zamestnávateľ nemusí vôbec podpísať. Daj na to pozor.

nelca84
24. nov 2023

@autorka Ak nebudu suhlasit s dohodou, ostava ti iba vypoved. Vtedy samozrejme nemas narok na odstupne + musis dodrzat vypovednu dobu.

autor
24. nov 2023

@nelca84 pri skončení dohodou predsa tiež nemáš nárok na odstupné

maranco
24. nov 2023

Nárok na odstupné je (jedno či výpoveď alebo dohodou) ak sa končí z dôvodu
§ 63 ods. 1 písm. a), b) alebo písm. f) alebo z dôvodu, že zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

nelca84
24. nov 2023

Pri dohode za urcitych podmienok ano, ale to asi nebude tvoj pripad, kedze ty chces odist z vlastnej vole. Pri skonceni ti musia zostavajucu dovolenku preplatit.