Výpoveď dohodou

4. nov 2023

Hlavne ženy po skončení RD,ktoré ste dávali výpoveď dohodou,súhlasili zamestnavatelia?Alebo ak nie tak prečo?Tiež plánujem dať výpoveď dohodou a zaujíma ma že aké by mal mať zamestnávateľ dôvody mi ju nedať....nie je to jedno z jeho stránky?Ak nerátam 2 mesačnú výpovednú na ktorú by som aj tak nenastúpila keďže by som v tom prípade dávala výpoveď ešte pocas RD.

zmrzlinka2021
4. nov 2023

Daj dva mesiace pred koncom RD vypoved a proste uz do prace nenastupis a mozes nastupit do novej prace a nemusis uz riesit tohto zamestnavatela a s nim sa natahovat.

klarissa25
4. nov 2023

Výpoveď dohodou neexistuje

nelca84
4. nov 2023

Vypoved dohodou neexistuje. Naozaj to treba kazdy den niekomu vysvetlovat? Bud das vypoved, alebo ukoncite PP dohodou. Sprav ako ti radi zmrzlinka a nemusis riesit ci bude zamestnavatel suhlasit alebo nie.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
4. nov 2023

no dohodu ak bude dlhšia ako 2mesiace ti podpíše, teda ak v nej nie je odstupné....tebe ale zrejme ide o maximálnu podporu, tak tam už nemusí súhlasiť s preplatením dovolenky....pre zamestnávateľa je dôležité čo je v dohode uvedené, nie samotná dohoda

opica_skorica
4. nov 2023

Vypoved dohodou neexistuje.

Sprav, co ti radi vyssie. Dva mesiace pred skoncenim rd. A pp bude ukonceny. Vypoved je jednostranny pravny akt. Staci, aby si mala doklad, ze to prevzali. Prejdu dva mesiace vypovednej doby a pp po jej uplynutí skoncí.

Ked si teda myslís, že ukoncenie pp obojstrannou dohodou k urcitemu datumu by ti nepodpisali.

autor
4. nov 2023

Prepáčte za zlú formuláciu...ukončenie pracovneho pomeru dohodou....tak ako bolo spomenuté vyššie ide mi o maximálnu podporu takže problém môže byť ešte aj v tom že mi nebude chcieť dať dovolenku a zvyšok preplatiť?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. nov 2023

@taynee chcem ísť na podporu preto rozmýšľam že či môže mať nejaké dôvody nesúhlasiť s ukončením s dohodou alebo s tou dovolenkou

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvadrinkaaa
4. nov 2023

Ja som tiez vyuzila maximálnu podporu a nebol žiadny problém. Ja som komunikovala len na personálnou- s tou, co ma na starosti prijímanie nových ľudí a výpovede atď a ona vedela presne o co ide a vyhovela mi ☺️

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. nov 2023

@kvadrinkaaa prosím ťa a ako presne si to spravila?Malý má 3 roky 16.3....aky dátum treba dať do výpovede?,Plus kedy ten jeden deň dovolenky?Ďakujem ti veľmi pekne za info

maranco
4. nov 2023

Ak si tam robila aspoň rok tak výpovedná doba je 2 mesiace.
Ak zamestnávateľovi doručíš výpoveď v decembri , výpovedná lehota plynie január-február a končíš 29.2.2024.
Ak zamestnávateľovi doručíš výpoveď v januári, výpovedná lehota plynie február-marec a končíš k 31.3.2024.

Ak by pristal na dohodu o ukončení PP, tak si dátum ukončenia môžete dať akýkoľvek.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. nov 2023

@taynee ide mi o maximálnu podporu tak to bude musieť byť dohodou

melanta
4. nov 2023

Chceš dohodu a chceš vyčerpať deň dovolenky kvôli maximálnej podpore. Dvihni mobil, zavolaj, povedz čo chceš a či je to možné. Ak bude, pošli im alebo ešte lepšie dones osobne v januári žiadosť o ukončenie dohodou k 17.3. s tým, že 17.3. žiadaš deň dovolenky a týmto dňom tvoj pracovný pomer končí. Žiadne neosobné posielanie dohody, volať a dohodnúť sa.

samuelson35
5. nov 2023

Ak má syn 3 roky 16.3.24, v ten deň si ešte na RD. Keďže 17.3.je nedeľa, žiadaj ukončenie dohodou k 18.3. a čerpanie dovolenky v tento deň. Zvyšok dovolenky ti preplatia.Daj písomne žiadosť tak, aby si najneskôr v januári mala podpísanú dohodu. Inak podaj normálnu výpoveď s dvojmesačnou vyp. dobou.
Mimochodom tiež si myslím že budú súhlasiť, lebo ak chce zamestnanec aj tak odísť, načo si s ním budú zbytočné starosti?Keby máš odpracovať čo len 1 deň, musia ti preplatiť zdrav. prehliadku, pracovné pomôcky/oblečenie, školenie BOZP...pre zamestnávatela to skrátka nie je efektívne. Ak by teda náhodou nesúhlasil, skús túto taktiku, že "tak ty teda na nejaký ten týždeň reálne nastúpiš..."

autor
29. dec 2023

Volala som do práce a súhlasia s dohodou ale nechápu načo si chcem brat ten deň dovolenky,že mi ju preplatia...asi sa s tým ešte nestretli🙈ako im to vysvetliť?