Dobrý večer.
Moja podriadená mi napísala minulý týždeň SMS so znením, že ku koncu roka končí a osobne sa pobavíme o výpovedi.
Dnes, keď sme sa osobne rozprávali, mi doručila na stôl vypoved s dátumom z minulého týždňa.
Ja trvám na tom, aby zmenila datum na dnešný, keďže mi ju doručila písomne dnes, no ona nesúhlasí. Môžem ju nejakým spôsobom prinútiť zmeniť datum? A je vôbec ,,vypoved” cez SMS platna? Googlila som a nenašla som odpoved.
Ďakujem za rady.
ci je tam datum z min. tyzdna alebo dnesny je v zasade jedno, nie? vypovedna plynie od zaciatku bud. mesiaca
ved ona ju mohla napisat kedykolvek, to je v poriadku. Ale ty tam das aktualny datum, kedy si ju prevzala. A okrem toho, ak ste sa vyslovene nedohodli, ze konci k urcitemu datumu, tak jej plynie vypovedna lehota a ta zacina k 1.12. a je jedno, ci si to prevzala dnes alebo pred tyzdnom. Ona sa bez jasnej vzajomnej dohody nemoze zdvihnut, kedy ona chce.
@mrs_potato výpoveď cez sms nie je platná, dátum na výpovedi je v poriadku - ty napíseš (ideálne s pečiatkou), kedy bola výpoveď doručená a prevzatá. Bodka. Pretože ona to tiež v podstate nespravila chybne, čo sa týka toho dátumu, ale podstatné je, kedy ti bolo doručené.
@mrs_potato Všetko je v absolútnom poriadku. Podala výpoveď papierovou formou, výpovedná doba začína plynúť prvým dňom nasledujúceho mesiaca, tzn. 1.12. Je úplne jedno či ti ju dala pred týždňom, dnes alebo 30.11. Ak pracovala u teba menej ako rok, tak výpovedná doba je 1 mesiac. Ak viac tak 2 mesiace.
Mimochodom takého základné veci ty ako zamestnávateľ by si mohla ovládať.
Nech tam nechá dátum, aký chce, ty jej potvrď papier o prevzatí s aktuálnym dátumom. Ak ide výpoveďou, je to v podstate jedno, nebol prelom mesiaca.
Ja by som len doplnila, že je potrebná mať výpoveď v dvoch vyhotoveniach - jedna pre ňu a jedna pre teba...
@mrs_potato sms nie je platna vypoved, cize ak ti doniesla vypoved, napis tam datum kedy si ju prevzala, buchni peciatku a podpis. Otazka je preco to chces riesit? Proste ti nepride do prace, da sa na PN a aj tak ju nemas v praci. Hladaj noveho zamestnanca.