Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu. Dneska 20.8 mi prišla poštou výpoveď od zamestnávateľa platná od pondelka 16.8. .Ja som mala od 16.teho cerpať dovolenku 2 týždne. Ale doma som už od 11.8 čo som bola s malou u dr. a 12-13.8 nám dal zamestnávatel voľno.
Pracujem tam 5 mesiacov už na dobu neurcitu. Je tá výpoved platna napr. bez udania dôvodu, bez oznamenia, bez vypovednej doby?
musi byt dany dovod, pokial ti nebezala este skusobna
@michaella99mia nemali by ti dat aj odstupne ked ti dali vypoved len tak z nicoho nic narychlo?ked vravis ze aj mas zmluvu na neurcito
@nina255 odstupne je az po odpracovani 2 rokov. Ale vypovedna doba by musela byt.
@michaella99mia co je v tej "vypovedi" presne napisane?
@michaella99mia nie je platná, ... informuj sa na IP, a radím ti aj navštíviť právnika ... alebo rovno zamestnávateľa.
Platné by bolo skončenie v skúšobnej dobe .. a to vlastne ak by si bola PN, OCR .. tak o tú dobu sa ti skúšobná predlžuje
@michaella99mia ešte raz si presne prečítaj čo ti to poslal.....? Ak to je výpoveď zo strany zamestnávateľa tak tam musí byť výpovedná lehota ... Ak to je dohoda o skončení pracovného pomeru tak je len na tebe či to podpises.
Čo to je?
@michaella99mia ak nie si v skusobnej dobe a toboz ak uz mas zmluvu na dobu neurcitu, vyloved bez udania dovodu zo strany zamestnavatela je nezakonna. Co presne tam mas napisane? Nerusi nahodou zamestnavatel celu prevadzku? On ta proste nemoze vyhodit len tak a este aj so spatnym datumom 🤦♀️🤦♀️
Zacierni osobne údaje a daj to sem
@michaella99mia platí čo som písala vyššie. Nie je to výpoveď! Je to dohoda o skončení pracovného pomeru. Môžeš podpísať, nemusíš.
@michaella99mia ale ved si nedostala vypoved. Je to predsa dohoda o skonceni PP
To nie je výpoveď, to je dohoda. Nakoľko sa "dohodnúť" nechceš, musia si vymyslieť lepší trik, ako sa ta zbaviť.
@veronice nie nerusi.. a este k tomu co som citala tak postou ked sa dorucuje tak sa ma do vlastnych ruk ..a pritom ja som to neprevzala ale moja mama ja som si to len doma nasla.. tak sa vtom pripade povazuje za nedorucenu.. takze to neplati
A sme na mieste. S dohodou musis suhlasit a podpisat ju. Napis im oficialny list, ze si dna .... obdrzala navrh dohody o skonceni pracovneho pomeru antidatovany k 16.8., ale ty nesuhlasis a nepodpises. Z uvedeneho dovodu tvoj pracovny pomer pokracuje dalej. Posli doporucene, nech mas potvrdenie.
@michaella99mia ako ti pisu baby, je to dohoda, teda navrh od tvojho zamestnavatela. Navyse so spatnou platnostou...
Cize toto ty podpisat rozhodne nemusis!!! Pokial sa ta chcu zbavit, musia ti dat klasicku vypoved s vypovednou dobou. U teba myslim mesacnou...
@michaella99mia, toto nie je vôbec nič. Ani keby si to prevzala osobne.
Je to dohoda ..., ktoru by som ja nepodpísala, dokinca so starym dátumom co je uplna blbosť.
Spätne nepodpisuj nič. Neviem ako to doručili preco mama prevzala tvoju postu
Ako ti poradili hore, napíš odpoveď ze nesuhlasiš aj ten pokec. Pošli to až o pár dní, napr.stvrtok - piatok, ved mas dovolenku a mozes byť mimo adresy, aby im to doručili co najneskôr (30.-31.8.).
Nestihnu ti poslať do konca mesiaca 8.nejaku inú "kvázi dohodu".pretoze ak pošlú v septembri, výpoveď, začne platiť až od 1.10.a ty máš lepšiu šancu riešiť. Napr.nájsť novú.
Dohoda je dohoda oboch strán, ty a firma, a ty sa nedohodnes, takže neplatí. Čerpaj dovolenku tak ako ju máš odsuhlasenú, telefon im nedvihaj a po D riadne nástup.davaj si vsak pozor aby si z trucu nevymysleli porušenie pracovnej disciplíny ze si meškala ráno, alebo iné chobotiny, ale aj to sa vies brániť. Nedaj sa obabrať. Nech to prebehne tak ako má.
Presne ako pise @simonkazga a @cacianka
Apropo,ak ti to neposlal doporucene ale len ako obycajnu postu, este sa mozes tvarit ze si nic nedostala 😁 ked nemaju dokaz o doruceni....
Ale urcote sa odvolaj. Akoze poslat dohodu na podpis so spatnym datumom 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ pekny pokus... Hlavne nic nepodpisuj.... Normalne ma zaujima ako toto dopadne. Urcite daj vediet. Drz sa a nedaj sa 💪💪
@michaella99mia pozri typ obalky v ktorom ti to prišlo. Je tam napísané Doporučene alebo Doporučene s dorucenkou. Niektoré poštárky nemajú problém keď proste potrebujú doručiť
tak toto su teda moresy. Poslat dohodu so spatnym datumom pocas cerpania dovolenky. A akoze dovolenku ti zrusia a na urad prace sa mas prihlasit kedy? Absolutne nekorektne od tvojho zamestnavatela. To co akoze skusaju, ze ci to podpises? S tou dohodou ich posli normalne do riti. Hlavne ju nepodpis, aj keby na teba neviem ako tlacilii. Dohodu pokial nepodpises nie je platna. A takato dohoda je pre teba absolutne nevyhodna. Ak chcu, nech ti daju normalnu vypoved zo strany zamestnavatela, pekne podla zakona, tam uz tvoj suhlas nie je potrebny, ale musia byt splnene vsetky nalezitosti.
Normalne sa mi tlak dvihol, co to na teba skusaju za svinstvo.
A ked si nebudes ista, radsej sa tu porad,
a teraz si ako OCR ? ci ? je to len dohoda ale teda ocakavaj ze ti daju riadnu vypoved koncom mesiaca s vypovednou dobou 1 mesiac
len teda treba si aj z tvojej strany pozor oznamila si cerpanie ocr do prace ? atd
@qetka to je len taka akoze "firma " ..od zaciatku len problemy, neplatia ako maju.. nevyplacaju ani dovolenku, ani PN, ..tam je fixny plat 508e kazdy mesiac a je uplne jedno kolko robis.. vyplatne pasky to su uplne bludy popisane.. @veronice tam naozaj len inspektorat prace poslat.. tam porusuju vsetko co sa da..
@loginexistuje mala som mat dovolenku od 16.8 dva tyzdne.. tak neviem ci spatne sa da dat OCR ? alebo uz len zajtra k Dr. a od pondelka cerpat .. a tento tyzden od 16-20.8 budem mat dovolenku .. co vyplatenu nebudem mat ako dovolenku..ale no ako vypoved to neplati ten tyzden nemam este vypoved? musia mi ho vyplatit
@michaella99mia spatne uz tolko ocr ti nedaju a kolko ti mas vlastne dovolenky ved pises ze 12-13 dovolenka potom dva tyzdne ved tolko ani hadam nemas narok ked robis od aprila cele divne
@michaella99mia zatial nemas vypoved ziadnu. Hento je zdrap papiera, este k tomu antidatovany.
Kolko mas narok na dovolenku za rok? 25 dni? Podla toho si alikvotne vyratas kolko mozes cerpat. A PN ci OCR ti tolko spatne nedaju.
Pokial nechces naspat do prace, tak jedine teraz od pondelka si to nejako vybavit...
@michaella99mia 11,12 a 13 si mala volnona zaklade coho? 11 mas papier od dr na cely dne? 12-13 bolo co? dovolenka, oce?
@michaella99mia Podla ktoreho paragrafu?