Výpoveď a zmluva na dobu určitú

jarka721
13. máj 2015

ahojte,pracujem v obchode,mam zmluvu na dobu urcitu....konci mi 10/2015 a mam moznost nastupit do inej prace .....v niecom lepsej,v niecom horsej......lenze v terajsom zamestnani je problem s poctom zamestnancov a moj sef ma nebude chciet prepustit...............co mam robit???

hradnapani
13. máj 2015

@jarka721 jedna moja znama takto koncila vo firme, lebo nasla lepsie miesto. Kedze sa nedalo odist dohodou, odisla nekorektne - t.j. na dalsi den uz do prace neprisla, ale takisto ani nedostala vyplatu za dany mesiac, plus uz si nepamatam, ci to nemalo nejake dalsie dosledky, ale myslim, ze okrem tej vyplaty nie.
Inak by mala plynut 1-2 mesacna vypovedna lehota. Sef nema pravo ta tam drzat po uplnynuti tejto lehoty, po jej skonceni ta musi pustit. Cize, keby si podala vypoved zajtra, lehota zacne plynut 1.6 a musela by si tam robit este do 31.7. (ale ak tam pracujes menej ako rok, tak len do 30.6. ) - nepockali by na teba v tej druhej firme?

hradnapani
13. máj 2015

@jarka721 este som si spomenula, ze ak by si odisla hned bez jeho suhlasu, tak moze vlastne ziadat nahradu skody a to moze byt vo vyske niekolkych platov. Na nete urcite najdes blizsie aktualne informacie.
najlepsie by bolo sa dohodnut alebo najst za seba rychlo nahradu.