mám do 30.septembra zmluvu a zamestnávateľ mi ju nepredľži ďalej , (robila som tam 1 rok a 6 mesiacov )
ale zároveň mám aj živnosť _ktorá mi konči 6.12.2012 takže nemam nárok na podporu ešte lebo nemam 2 roky odrobene, budú mi chýbať 2 mesiace do 6.12 ,
dám sa na pn od 1.10. bude sa mi to počítať, keď pojdem 7.12.2012 sa zaevidovať????????????? myslim do tych 2 rokoch, aby mi to vyšlo.
v praci nerobim na živnosť, mala som dotaciu z UP.
ďakujem za odpoveď.
ahoj. skus zavolat do Soc.poistovne, maju tam informacno-poradenske centrum,
mne ochotne poradili, az mi to bolo divne 😅 veru milo som bola prekvapena 😉
tu je kontakt:http://www.socpoist.sk/kontakty-/48001s
PN ti nepomôže, to sa práve z odpracovaných rokov odpočíta, lebo nejde o to aby si bola dva roky zamestnaná,ale aby si platila dva roky odvody, a tie keď si PN neplatíš...mňa teraz chcú prepustiť z práce pretože som bola dlhodobo PN a tých 6 mesiacov čo som bola na PN mi vlastne odrátajú, ale ja v terajšom zamestnaní som 3 a pol roka, takže to pre mňa nie je dôležité... dúfam, že si čoskoro nájdeš prácu...
@mima4 Vážne si nemyslím, že Monika je darebák a špekulant, keď popri práci ešte aj podniká. Je skôr obeťou idiotského sociálneho systému, kde v krajine, kde je vyššia mortalita ako natalita, nemá tehotná žena šancu si nájsť prácu kým nastúpi na materskú. Uznaj sama, keby si bola zamestnávateľ, zamestnala by si vysokorizikovú zamestnankyňu, ktorá musí mať špeciálny režim a vysokú pravdepodobnosť, že jej stav sa zhorší. Investovala by si do nej peniaze na školenie, OOPP, zaučenie? Jednoznačne nie. Takže, keď nevieš Monike pomôcť, skús sa zdržať podobných komentárov, veď aj Ty v budúcnosti budeš raz niečo od štátu potrebovať a sama uvidíš, akú dostaneš nakladačku 😉
Jedine, že by si ten komentár myslela ironicky a potom sa ospravedlňujem za prednášku 😀
@monika805 - voľakedy existovalo dobrovoľné nemocenské poistenie, neviem, či funguje aj teraz - skús sa ubrať touto cestou. Veď si platíš dávky aj zo živnosti, nezaráta sa ti aj tento čas ako odpracovaný? Ako dlho máš tú živnosť? A pred týmto zamestnávateľom si nepracovala, neživnostníčila?
ty uz vies, ze pojdes o takmer dva tyzdne na PN?
PN je pre ludi, ktori su naozaj chori!! Nie pre darebakov - spekulantov!
Co tak radsej spravit nieco preto, aby si mala pracu, neskoncit so zivnostou... snazit sa!
Je hrozne, ked ty ako mlada zena takto uvazujes!