Výpoveď a exekúcia

drobec2886
22. dec 2017

Vie mi niekto poradiť? Po rodičovskej dovolenke som nezamestnaná. Dala som výpoveď aby som si našla niečo iné kvôli deťom. Ide o to ze mi preplatia dovolenku čo mi ostala a prišla mi exekúcia. Môžu mi pri vyplatení dovolenky všetko stiahnut?

pribinak
22. dec 2017

No mozu. Je to prijem? Je, cize mozu. Nemozu ti siahnuť na vyzivne, prídavky, a zákonné minimum.

izabela333
22. dec 2017

@drobec2886 akože ti preplatia dovolenku a pošlú na bežný účet? a či ti môžu tento príjem postihnúť? áno môžu.

comedywoman
22. dec 2017

@drobec2886 si to hned vyber z uctu :D

pribinak
22. dec 2017

@comedywoman zamestanovatel je povinný odpočítať exekúciu z čistej mzdy, predplatenej dovolenky a zvysok posiela na účet

marusia12
22. dec 2017

@comedywoman exekúcia sa sťahuje priamo z zamestnávateľa, pani múdra.

marusia12
22. dec 2017

@pribinak prípadne ak je aj BU pod exekúciou, zákon umožňuje zasielať mzdu aj poštovou poukážkou na adresu alebo na vyžiadanie musí vyplatiť v hotovosti

comedywoman
22. dec 2017

@marusia12 pani mudra???

eeffka
22. dec 2017

@comedywoman no ano.potaxila si blbost. Exekutor kontaktuje zamestnavatela a ten zadrzi ciastku podla zakonneho vypoctu. Len zvysok posle pracovnikovi.

marusia12
22. dec 2017

@comedywoman načo dávaš rady, keď to nie je pravda? Nejak nerozumieš, že tým môžeš niekomu aj poškodiť?

comedywoman
22. dec 2017

@marusia12 jedine co tu moze a bolo poskodene je tvoja makovica. S tebou ja sa nebavim tak mi daj pokoj laskavo. Za prve modry konik nieje pravna poradna a kto sa tu ide radiť so slepičincom miesto odbornika, tak budiš jeho smola. Ja som nepovedala ze je to urcite tak a musi sa mojou radou riadit... To uz snad ona musi posudit a nie ty.

moonlight1210
23. dec 2017

@drobec2886 ak uz exekutor oslovil zamestnavatela s prikazom (teraz to robia cez elektronicke schranky, takze je to rychlo), tak ti to povinne strhne zamestnavatel a posle ti len zvysok. Musi, inak by exekutor nahanal jeho. Preto zrejme pre teba vynimku neurobi.

Jedine zeby ti uz mzdu poslal a az potom obdrzal prikaz (avedel to datumovo zdokladovat). Vtedy by podla prikazu postupoval od najblizsej mzdy, ktoru by si ale uz nemala, takze by ken exekutora oboznamil s tym, ze prac pomer sa skoncil.

A exekutori su promptni. Darmo zamestnanec taji dlhy. Ledva ho prihlasim, do par dni uz mam vyzvu od exekutora. A oslovuju nas dokonca aj v pripade zapozicanych zamestnancov, kde my nie sme povinni im nieco posielat, co im musim vzdy pisomne vysvetlovat.

marusia12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
comedywoman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
23. dec 2017

@comedywoman Preco si teda poradila nieco co sama vies ze je hlupost?

comedywoman
23. dec 2017

@fokuska lebo ako mam vediet ze ked je nezamestnana jej exekutor stiahne peniaze od zamestnavatela kedze s nim nemaaa pracovny pomer? Ja nerobim v banke ani niesom pravnik ani exekutor. To nemam pravo napisat nic ? Ked ma dlhy nech to riesi s exekutorom a zamestnavatelom nie s modrym konikom! A preco vy riesite ostatne komenty to uz duplom nechapem.ale tu je to zvykom ze si sem pridu matky ktorym hrabe na materskej alebo po nej maju trvale nasledky, si tu pridu pichnut do niekoho.

fokuska
23. dec 2017

@comedywoman Oki, ved do mna neskac, ja som sa pekne opytala.

sebastian2009
23. dec 2017

Inac exekutor moze aj siahnut na ucet a zablokovat ucet treba si dat na to pozor