Výpoveď a dovolenka

2. jún 2021

Dievcata podala som vypoved moze mi zamestnavatel neumoznit pred koncom vypovednej doby cerpat dovolenku, ktora mi zostala a navrhne preplatenie?druheho cloveka nejdu hladat idu spravit z mojho miesta kumulovanu funkciu a sme specificky odbor.Mozu to spravit ci musim vycerpat?dakujem

nafka0483
2. jún 2021

Moze. S cerpanim dovolenky musi zamestnavatel suhlasit, ked nesuhlasi, tak vypovednu lehotu normalne odpracujes a pri skonceni PP ti nevycerpanu dovolenku preplati.

hettinka
2. jún 2021

Je to lepšie, aj plat ešte dostaneš, aj dovolenku preplatenú, príde to v poslednej výplate, nie extra.
Čerpanie dovolenky by ti musel schváliť zamestnávateľ.

autor
2. jún 2021

@hettinka nemoze kalkulovat len s polkou dovolenky?

nafka0483
2. jún 2021

Zamestnavatel naraba s celou dovolenkou. Su pravidla ze musi poskytnut aspon 2 tyzdne vkuse, kolko dni vopred musi nariadit cerpanie a pod., ale o celej rozhodnuje on.

hettinka
2. jún 2021

Počet dni dovolenky je stanovený podľa odpracovaných mesiacov, neviem presne ten výpočet, nie dom ekonóm, ale nekrati sa len preto, že ju preplácajú.

autor
2. jún 2021

@hettinka viem, ze mam len alikvotnu cast ku dnu vypovede.Neviem bola som v tom, ze ku dnu vypovede si dovolenku musim vycerpat.Tak isto, ked tam uz nechcem pracovat mozem ist na PN vypovedna doba plynie plus nech mi ju teda vyplatia.Mysla som, ze moze hybat iba s urcitou castou dovolenky

simca06022011
2. jún 2021

Nie nemusí ti ju dat čerpať. Ukončí sa pp dátumom, aký sa ma a dovolenka sa preplatí.

nafka0483
2. jún 2021

Moze hybat s celou dovolenkou. A ano narok mas na prislusnu cast, ale aj s tou ti v plnom rozsahu hybe zamestnavatel.
Na PN sa nechodi ked niekde nechces pracovat, ale vtedy ked lekar rozhodne, ze je na to zdravotny dovod.
Ved povedz zamestnavatelovi, ze nemas zaujem odpracovat vypovednu dobu, ze chces cerpat dovolenku. Ak nebude suhlasit, tak ty o nic neprides, preplati ti dovolenku pri skonceni PP.