Dobry den, mam za sebou 2 materske. Cize som 6r doma. U zamestvatela mi trva pracovny pomer, aj sa do tej prace vraciam. Ale najskor si vraj musim vycerpat dovolenku, ktora mi vznikla pocas materskej. Je to 25dni. Cize budem vsetky pracovne dni v mesiaci po materskej cerpat dovolenku. Viete mi prosim poradit ako vypocitaju vysku mzdy za dovolenku? Z mojho dovolenkoveho priemeru spred 6r? 🤔
@alenah31 ahoj, ja mam taku istu situaciu ako dubaj18 akurat, ze musim po ukonceni RD nastupit na 1 den do prace a na druhy den idem vycerpat celu dovolenku ...z coho mi vyrataju tu dovolenku ? Tiez z pravdepodobneho zarobku ? Ovplyvni mi ten jeden den v praci nejako vysku dovolenky ? Neviem to nikde na internete najst ..vsetci nastupuju od prveho dna ukoncenia RD na dovolenku ..dakujem
@dubaj18 nie - vypočítajú ho z pravdepodobného príjmu - je to ô134 ZP:
ak si dovolenku budeš čerpať hneď po skončení RD, alebo v rozhodujúcom období by si neodpracovala aspoň 21 dní alebo 168 hodín, použije sa namiesto tvojho priemerného zárobku pravdepodobný zárobok.
Pravdepodobný zárobok sa zistí zo mzdy, ktorú by si dosiahla od začiatku rozhodujúceho obdobia, alebo zo mzdy, ktorú by si zrejme dosiahla.