Výpočet mzdy

17. okt 2024

Dobrý večer existuje nejaká kalkulačka na výpočet mzdy? Konkrétne mám 2100 základ na zmluve. Robiť sa budú 12-ky,dve denné,dve nočné a štyri dni voľno. Vychádza to zhruba 16 smien a z toho cca 3 soboty,4 nedele a 8 nočných. Dá sa to nejako vyrátať,aspoň zhruba koľko to bude vychádzať v čistom za mesiac? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

doriiis
17. okt 2024
kavasmliekom
17. okt 2024

2100 je v prípade naplnenia mesačného fondu.
Plus si musíš vypočítať koľko budeš mat nočnú, neviem teraz presne ako sa počíta nočná, či od 22-6hod je príplatok, a potom za sobotu zase príplatok plus keď ti vyjde nočná, to isté v nedeľu.
Všetko by malo byt v zmluve.

casavina
17. okt 2024

Nie je to čerpacia stanica Shell?

autor
18. okt 2024

@doriiis
Ďakujem,no len tam sa mi nedajú vložiť aj nočné a soboty a nedele. Tam mi ukáže ,len základné hodiny.

autor
18. okt 2024

@kavasmliekom
V zmluve máme len tento základný plat 2100€,v čistom sa tam nič nepíše,ale to by sa asi ani nedalo ,veď sa ani nevie koľko budeme mať nočných a víkendov.

autor
18. okt 2024

@casavina
A na čerpacej stanici sa toľko zarába,tam dávajú takýto základ?to mi príde veľmi dobré,to by človek začal zvažovať hádam aj zmenu v práci. Toto je v doprave.

casavina
18. okt 2024

Pýtam sa kvôli smenám, lebo tak mi boli uvedené na pohovore a v čistom že vychádza okolo 1000 - 1100€...

autor
18. okt 2024

@casavina
Ale tam potom nemohol byť základ 2100.

casavina
18. okt 2024

To neviem, ja som reagovala na smeny a tým že bolo mi povedané v čistom... základ neviem aký bol

doriiis
18. okt 2024

@casavina ....ale základný plat neznamená hrubá mzda.Zakladny plat je suma,ktorú autorka musí dostať,aj keby odrobila len jeden deň.Ona nebude mať hodinovú mzdu ale mesačnú mzdu- základný plat.A plus teda prirážky za víkendy,nočné,možno nejaké odmeny.

casavina
18. okt 2024

@doriiis možno som sa zle vyjadrila...bavili sme sa na pohovore iba o čistej mzde a sedeli mi k tomu tie smeny... nič viac nič menej.

autor
18. okt 2024

Nikto nič 😀 ???

kavasmliekom
18. okt 2024

@doriiis to v ktirej práci dajú za jeden deň 2100e? Aj môjmu Manželovi povedali, že zarobí v čistom 3000e, základný plat, plus odmeny, príplatky atď. A realita je iná, podľa mňa je to len hra slovíčok, aj keď máš pravdu, malo by to tak byť. Na pohovor povedia zakladny plat, ale myslia pri odpracovaní mesačného fondu.

doriiis
18. okt 2024

@kavasmliekom ....ale aj mesačný fond sa môže meniť.Ja mám niekedy mesačný fond 8 dní,niekedy 10.Podla mesiaca.Ale základná mzda je rovnaká.A od základnej mzdy sa potom odvíjajú ostatné príplatky.

doriiis
18. okt 2024

@kavasmliekom ....ak by nejakým zázrakom vyšlo autorke miesto 16 tich pracovných dní iba napr.5 dni,základnú mzdu podľa zmluvy dostane tak či tak.Podla nej a počtu reálne odpracovaných hodín sa jej rozrata hodinovka a k tomu adekvátne pridajú príplatky za sobotu,nočnú,atď.

kavasmliekom
18. okt 2024

@doriiis čiže ak mám v zmluve že mesačný plat je 2000e už v čistom, tak musia dať 2000e, žiadne že 1800e lebo mam len 150h odpracovaných a fond je 168h? Samozrejme, ak mi tak zamestnávateľ dá zmeny, že nevychádza počet hodín

doriiis
18. okt 2024

@kavasmliekom ....ak máš odpracovať 168 hod a ty odpracujes len 150 hod tak sa ti 2000€ kráti o tých pár hodín,čo si neodrobila.Logicky.ked tých pár hodín máš paragraf,PN,OCR,platia ti to.
Ale ak na ďalší mesiac zamestnávateľ určí iba 150 hod pracovný čas a ty ich odrobis dostaneš tak isto 2000€ v čistom.Tak isto ako by si dostala za 168 hod.Tam sa mení potom iba hodinovka,na ktorú sa to rozratava

doriiis
18. okt 2024

@kavasmliekom ....uvediem príklad.Pre jednoduchosť použijem dni.Odrobene kompletne všetko,bez pn,OCR,atď.
Môj pracovný fond v septembri bol 10 dní.Zakladna mzda 1000€.V októbri mám pracovný fond 8 dní.Zakladna mzda 1000€.Rozdiel bude v hodinovej mzde,ktorú uvidím rozratanu na páske a v priplatkoch za nočnú/ víkend.

autor
18. okt 2024

@doriiis
Takto sme to skúšali rátať,vyrátali koľko cca vychádza hodinová mzda dany mesiac a každú konkrétnu smenu sme vyrátali príplatky(nočnú, sobotu, nedeľu) a to nám vyšlo cez 5tis v čistom,čo nie je reálne. 🤔

doriiis
18. okt 2024

No lenže musíš rátať s tým,že tých 2100 je myslené v hrubom.A tak isto ti tých 5000 € vyšlo v hrubom.Takze si odrátaj dane,nezdaniteľnú časť ( ak je uplatnená),,,milionársky daň", bez DB na deti...ak hneď si o 2000€ lahsia

doriiis
18. okt 2024

Ak je to teda myslené v hrubom.Malokde sa mzdy uvádzajú v čistom

tiika
18. okt 2024

@autor vychádza mi to 1830 netto (2482€ brutto), pri uplatnení nezd.časti; samozrejme sa to môže líšiť - strava, daň.bonus. Navyše pomohol by prac.čas kvôli príplatkom a info, kedy začína 1.ranná zmena.

To čo píše @doriiis je pravda. Nechápem, ako ti mohlo vyjsť 5000€ či netto či brutto. Fond máš 184 hod (ak prac.čas je 12h mínus prestavka 1/2h). A teda 2100€/184h = 11,4130€/h. To je základe.hod.mzda na tento mesiac. Bud.mesiac môže byt ina podľa fondu prac.času; rozvrhu zmien a pod.

milanemila
18. okt 2024

Mne pride aj 2100e velmi dobry plat na cloveka, kt nevie pocitat 🙈

autor
18. okt 2024

@tiika
👍 Áno super, ďakujem. Na tretí krát to už aj nám + - tak vyšlo 😅. Zabudli sme,že počítame v hrubom a tiež že nočná netrvá 12 hodín,ale osem a pod.
Nerátame to každý deň a hold,nemôže byť každý takzvaný "odborník na všetko". 😀
Ešte raz ďakujem a prajem pekný deň 😉.

doriiis
18. okt 2024

@milanemila ....nemusí byť hneď ten,čo nevie počítať.Vacsina zamestnávateľov ponúka hodinovú mzdu.Tam si to vieš vyrátať trochu ľahšie.
Ja mám svoju mesačnú mzdu uz niekoľko rokov a dodnes neviem svoju hodinovú mzdu,lebo sa mení počet hodin stále.A odmeny, výhody,nočné,víkendové príplatky,atd.A pochopiť tento systém tiež niekedy trvá.