Dobrý večer existuje nejaká kalkulačka na výpočet mzdy? Konkrétne mám 2100 základ na zmluve. Robiť sa budú 12-ky,dve denné,dve nočné a štyri dni voľno. Vychádza to zhruba 16 smien a z toho cca 3 soboty,4 nedele a 8 nočných. Dá sa to nejako vyrátať,aspoň zhruba koľko to bude vychádzať v čistom za mesiac? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
2100 je v prípade naplnenia mesačného fondu.
Plus si musíš vypočítať koľko budeš mat nočnú, neviem teraz presne ako sa počíta nočná, či od 22-6hod je príplatok, a potom za sobotu zase príplatok plus keď ti vyjde nočná, to isté v nedeľu.
Všetko by malo byt v zmluve.
Nie je to čerpacia stanica Shell?
@doriiis
Ďakujem,no len tam sa mi nedajú vložiť aj nočné a soboty a nedele. Tam mi ukáže ,len základné hodiny.
@kavasmliekom
V zmluve máme len tento základný plat 2100€,v čistom sa tam nič nepíše,ale to by sa asi ani nedalo ,veď sa ani nevie koľko budeme mať nočných a víkendov.
@casavina
A na čerpacej stanici sa toľko zarába,tam dávajú takýto základ?to mi príde veľmi dobré,to by človek začal zvažovať hádam aj zmenu v práci. Toto je v doprave.
Pýtam sa kvôli smenám, lebo tak mi boli uvedené na pohovore a v čistom že vychádza okolo 1000 - 1100€...
@casavina
Ale tam potom nemohol byť základ 2100.
To neviem, ja som reagovala na smeny a tým že bolo mi povedané v čistom... základ neviem aký bol
Nikto nič 😀 ???
@doriiis to v ktirej práci dajú za jeden deň 2100e? Aj môjmu Manželovi povedali, že zarobí v čistom 3000e, základný plat, plus odmeny, príplatky atď. A realita je iná, podľa mňa je to len hra slovíčok, aj keď máš pravdu, malo by to tak byť. Na pohovor povedia zakladny plat, ale myslia pri odpracovaní mesačného fondu.
@kavasmliekom ....ale aj mesačný fond sa môže meniť.Ja mám niekedy mesačný fond 8 dní,niekedy 10.Podla mesiaca.Ale základná mzda je rovnaká.A od základnej mzdy sa potom odvíjajú ostatné príplatky.
@kavasmliekom ....ak by nejakým zázrakom vyšlo autorke miesto 16 tich pracovných dní iba napr.5 dni,základnú mzdu podľa zmluvy dostane tak či tak.Podla nej a počtu reálne odpracovaných hodín sa jej rozrata hodinovka a k tomu adekvátne pridajú príplatky za sobotu,nočnú,atď.
@doriiis čiže ak mám v zmluve že mesačný plat je 2000e už v čistom, tak musia dať 2000e, žiadne že 1800e lebo mam len 150h odpracovaných a fond je 168h? Samozrejme, ak mi tak zamestnávateľ dá zmeny, že nevychádza počet hodín
@kavasmliekom ....ak máš odpracovať 168 hod a ty odpracujes len 150 hod tak sa ti 2000€ kráti o tých pár hodín,čo si neodrobila.Logicky.ked tých pár hodín máš paragraf,PN,OCR,platia ti to.
Ale ak na ďalší mesiac zamestnávateľ určí iba 150 hod pracovný čas a ty ich odrobis dostaneš tak isto 2000€ v čistom.Tak isto ako by si dostala za 168 hod.Tam sa mení potom iba hodinovka,na ktorú sa to rozratava
@kavasmliekom ....uvediem príklad.Pre jednoduchosť použijem dni.Odrobene kompletne všetko,bez pn,OCR,atď.
Môj pracovný fond v septembri bol 10 dní.Zakladna mzda 1000€.V októbri mám pracovný fond 8 dní.Zakladna mzda 1000€.Rozdiel bude v hodinovej mzde,ktorú uvidím rozratanu na páske a v priplatkoch za nočnú/ víkend.
@doriiis
Takto sme to skúšali rátať,vyrátali koľko cca vychádza hodinová mzda dany mesiac a každú konkrétnu smenu sme vyrátali príplatky(nočnú, sobotu, nedeľu) a to nám vyšlo cez 5tis v čistom,čo nie je reálne. 🤔
No lenže musíš rátať s tým,že tých 2100 je myslené v hrubom.A tak isto ti tých 5000 € vyšlo v hrubom.Takze si odrátaj dane,nezdaniteľnú časť ( ak je uplatnená),,,milionársky daň", bez DB na deti...ak hneď si o 2000€ lahsia
Ak je to teda myslené v hrubom.Malokde sa mzdy uvádzajú v čistom
@autor vychádza mi to 1830 netto (2482€ brutto), pri uplatnení nezd.časti; samozrejme sa to môže líšiť - strava, daň.bonus. Navyše pomohol by prac.čas kvôli príplatkom a info, kedy začína 1.ranná zmena.
To čo píše @doriiis je pravda. Nechápem, ako ti mohlo vyjsť 5000€ či netto či brutto. Fond máš 184 hod (ak prac.čas je 12h mínus prestavka 1/2h). A teda 2100€/184h = 11,4130€/h. To je základe.hod.mzda na tento mesiac. Bud.mesiac môže byt ina podľa fondu prac.času; rozvrhu zmien a pod.
Mne pride aj 2100e velmi dobry plat na cloveka, kt nevie pocitat 🙈
@tiika
👍 Áno super, ďakujem. Na tretí krát to už aj nám + - tak vyšlo 😅. Zabudli sme,že počítame v hrubom a tiež že nočná netrvá 12 hodín,ale osem a pod.
Nerátame to každý deň a hold,nemôže byť každý takzvaný "odborník na všetko". 😀
Ešte raz ďakujem a prajem pekný deň 😉.
@milanemila ....nemusí byť hneď ten,čo nevie počítať.Vacsina zamestnávateľov ponúka hodinovú mzdu.Tam si to vieš vyrátať trochu ľahšie.
Ja mám svoju mesačnú mzdu uz niekoľko rokov a dodnes neviem svoju hodinovú mzdu,lebo sa mení počet hodin stále.A odmeny, výhody,nočné,víkendové príplatky,atd.A pochopiť tento systém tiež niekedy trvá.
Skús si to natukat sem
https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy