Prosim vas zienky,pomozte mi vypocitat na kolko dovolenky mam narok.kolko dni?kolko hodin?
Pracujem 5dni v tyzdni...vzdy rozne. Niekedy 4h niekedy 7h. momentalne mam priemer mesacny cez 6h ale napr november december som mala priemer cca 4h.ale zvecsa je to 5 ci 6h priemer na mesiac.
Mam 29r.Dakujem za vsetky odpovede 🙂 pekny dnik
@kazuso pracovnu zmluvu mam na polovicny uvazok...to aj vykonavam jednu pracu od nedele do stvrtku....ale mam k tomu brigadku od pondelku do piatku po hodinke na inej prevadzke ale ten isty sef (resp rodina) ale sef mi to vyplaca.pridava k vyplate. Napr v decembri som len vdaka tymto hodinkam naskrabala tie 4h ...plus teraz obcas mam nieco ako praca na doma...tiez od toho isteho sefa...
Aj tpp aj brogadu mam rovnako...az na to ze papierovo rozdelene.ale sef povedal ze dovolenku podla toho kolko mam komplet hodin...
@katarina002 Nárok na dovolenku sa podľa Zákonníka určuje vždy v týždňoch. T. j. ak máš nárok na 5 týždňov dovolenky (mimochodom, nárok na dovolenku musí byť uvedený aj v pracovnej zmluve)... tak ak má tvoj pracovný týždeň 5 dní, potom máš nárok 5x 5 týždňov = 25 dní
Ak má tvoj pracovný týždeň povedzme 4 dni, potom máš nárok 4 x 5 týždňov = 20 dní. Samozrejme, v ten deň, kedy máš za normálnych okolností voľný deň, vtedy dovolenku nečerpáš.
@katarina002 Ak mas polovičný úväzok na zmluve tak máš narok na 20dni podla veku po 4h. Pri dohode narok na dovolenku nevzniká.
takze kedze mam 29 r to znamena ze mam narok na 4 tyzdne-a teda -4tyzdne 6hodinovych dni...teda 4x 5dni po 6h...
Dakujem vam zienky
Na pracovnej zmluve máš koľko hodín uvedených?