Ahojte chcem sa Vás opýtať . Pracovnú zmluvu mám od 05.04.2022. Dňom 31.7. končím v práci . Ukončenie pracovného pomeru na základe dohody. Koľko dovolenky si môžem vyčerpať?
5 dni ak mas celkovu vymeru 20 dni na rok
No a mne povedali že 3.5 . Prišlo mi to málo
a necerpala si uz 1,5 dna ?
@loginexistuje nie nie nehrozí ešte som im nechala cez100hodin v nadčasov ktoréi.nezaplatia
a nepracujes nejako na zmeny - kratky, dlhy tyzden, viac ako 8h denne atd? Tam sa tusim dovolenka pocita nejako inak.
@vikusjk mám pracovať 40h týždenne ale vždy je to viac.
Ak si nenastúpila 1. dňa v mesiaci nemusia ti za ten mesiac dať dovolenku, aspoň mne to tak bolo vysvetlené lebo tiež som nastupovala 5teho do práce
Ak je to rozvrhnuté na 8h denne, tak potom pri celoročnom nároku 20 dní je to 5 dní (za máj, jún a júl). Ak to máš rozvrhnuté inak, tak to môže byť menej, pretože sa ti ráta viac hodín do jedného dňa .
Ja som teraz pracovala od 11.4. do 30.6 a vznikol mi nárok 4 dní pri ročnej výmere 25 dní dovolenky 😉
Mala by si mat 3/12 z celkovej vymery cize bud z 20 alebo 25 dni
Mala by si to mať uvedené na výplatnej listine. Keďže dovolenku čerpáš až po oznámení a súhlase zamestnávateľa, je povinný ti poskytnúť túto informáciu. Podľa mňa je to cca 6 dní.