Ahojte baby viete mi poradit ako sa prosim vas vypočita suma za 1 den dovolenky ze kolko to vychadza na 1 den? Ked hruba mzda je 920€? Ďakujem
Ak nemate info s priemerom uvadzany na paske, pytaj sa na mzdovom odd.
Dovolenka sa počíta podľa priemeru za predchádzajúci štvrťrok. Tam si mohla mať dovolenku, OČR-ku, PN-ku, hocičo. To ti takto nikto nevypočíta.
@martul ja som skončila teraz po rodičovskej a dneska sa ukoncila pracovna zmluva dohodou mam tam 35 dni dovolenky z toho na dneska mam na cely den dovolenku a od zajtra idem na urad prace na davku v nezamestnanosti a za tie 3 roky sa zvýšil takto plat na 920€ preto sa pytam ze kolko by to cca mohlo byť ďakujem
Nikto okrem tvojej mzdovej účtovníčky to netuší, jej sa musíš spýtať.
Tak to budu pocitat najskor z pravdepdobneho priemerneho zarobku, kedze si v rozhodujucom obdobi pre zamestnavatela vobec nepracovala.
Pravdepodobny zarobok na december by sa ratal z predchadzajuceho stvrtroka (ja tu budem predpokladat, ze zvysenie na 920 eur plati za cely rok 2024).
jul 920 eur hodiny 184
august 920 eur hodiny 176
september 920 eur hodiny 168
2760 eur : 528 hodin = 5,2273 eur/hod
Takze cca dostanes 5,2273 eur/hod.
Ale uplne presne to vie tvoje mzd. odd.
Dovolenka sa ti pocita z priemeru hrubej mzdy a odpracovanych dni za predchadzajuci stvrtrok (zjednodusene vysvetlenie).
Teraz sa to pocita z mesiacov jul, august, september.
Takze si pozri, aky priemer je uvadzany na paske (ak vam to tam uvadzaju), a tym si vynasob hodiny za dni dovolenky (napr. ak mas bezny pracovny cas na den 8 hodin, tak den dovolenky je 8 hodin).
Ak je priemer nizky, tak kludne na dovolenke "prerobis", teda dostanes za ten den menej, nez keby bol normalne odpracovany.