pekny deň vam prajem - chcem sa opýtať či by mi niekto vedel pomôcť - chcela by som vedieť ako sa počíta koľko mam narok na dovolenku ak som zamestnana od 1,10,2009 a od 28,10,2012 do 15,4,2013 som bola dlhodobo pn z dôvodu rizikoveho tehotenstva. od 16,4,2013 do 9,12,2013 som bola na materskej dovolenke a od 10,12,2013 do 1,6,2015 na rodičovskej dovolenke. 1,6,2015 som nastupila späť do prace- bola by som veľmi vdačna lebo neviem ako sa to počíta - dakujem
Sa pozri na vyplatnu pasku tam to byva napisane
Na toto si davaj pozor, aby ti to vypocitali presne a neoklamali ta. Mzdovy software pocita len bezny narok na dovolenku, odchody a prichody z materskej treba v software manualne upravit a prepocitat, skusena mzdarka alebo pravnicka, ktora sa vyzna v pracovno-pravnych vztahoch ti to lahko vypocita. Ja som si to dala vypocitat pravnicke, lebo som sa tiez natahovala so zamestnavatelom.
@annamarcisinova treba sa spýtať u vás vo firme na mzdovom, pretože každá spoločnosť to má inak ( viac dovolenky ako 25 z kolektívnej zmluvy a pod. ). Bežný nárok na dovolenku zo zákona je 25 dní na rok od veku 33 rokov ( do 33 je nárok 20 dní ), odpočítavajú sa dlhodobé PN a potom sa vychádza z alikvotnej čiastky, takže pri Tvojej fluktácii je lepšie sa presne spýtať u vás na mzdovom oddelení, mzdárky.