Ahojte priateľ bol od marca 2023 rok na pn nastúpil 1. Tento mesiac a dali mu výplatné pásky za posledné mesiace kde v podstate nič nieje len že nemocenské atd.. toto je za január 2024 viete mi niekto povedať čo znamená to nezd. Časť danov?tych 470€ a pod tým ta pohľadávka? Dane mu ešte neprišli
@lucka_ke ahaa tak chápem.. a nevieš či sa dá niekde zistiť koľko mu vrátia dane za minulý rok?
požiadal zamestnávateľa o ročné zúčtovanie do 15.2.? Ak áno, uvidí to na výplatnej páske.
Ak nie musí si spraviť daňové sám.
@martul áno požiadal im to robí firma aj keď bol na pn išiel to tam len podpísať
Za chvíľu sa dozviete aké dane mu vrátia za rok 2023. Väčšina zam, robí RZD vo februárovej, max marcovej mzde. Na to aby Vám to vedel niekto kvalifikovane povedať by sme potrebovali vidieť Potvrdenie o ZM za rok 2023 (a to Vám nedali lebo priateľ požiadal o Ročné zúčtovanie).
Je to ok. Ja som bola tiež takto na PN, len mne tie nulové výplatnej pásky chodili priebežne. Teraz mu spravia vo firme daňové priznanie a cca v máji mu Finančna správa vráti na účet preplatok dane, ak mu vôbec nejaký vznikol. Záleží od toho, koľko stihol za tie 2 mesiace zarobiť 😆
@aurelia2000 prečo až v máji? Jeho firma to vypláca v mzde za február sme zistili a on aj keď bol na pn tak daňové bol podpísať
No tak u nich teda skôr...veď to je dobre 👍
Bol podpísať žiadosť o ročne zúčtovanie a to mu firma aj urobí najneskôr do 31.3., takze najneskôr v apríli dostane preplatok, ale nie z Finančnej správy, ale od zamestnávateľa, ktorý o to odvedie FS menšiu daň za zamestnancov
Vyplatna paska je ok, kedze nic nezarobil , nic nedostal, pocas pn vyplaca prispevok soc.poist. nie zamestnavatel
470,54 je zákonom daná suma, ktorá sa nezdaňuje - na páske je to ako informácia, že z tejto časti mu za 01/2024 nezrazili daň
ohľadne pohľadávky nech sa informuje na mzdovom