Výplatná páska a výplata

dajanasugi
13. okt 2021

Ahojte dnes 13.10 mi došla na email vyplatna páska... Výplata mi však na účet neprišla..
Vždy som to mala tak že najskôr výplata potom páska.. Tak neviem či sa mám spýtať zamestnávateľa kde nastala chyba

qetka
13. okt 2021

@dajanasugi u nas vyplatnu pasku posielaju tedne pred tym, sko poslu vyplatu. Kedze mam ucet v inej banke, tak mi chodi az na dalsi den. Dolezity je vyplatny termin podla zmluvy, je jedno kedy ti pride paska.

janulik2008
14. okt 2021

Aj u nás sa to stáva. Sa smejeme že môžeme " na sekeru" nakupovať 😀😀😀

zanetakovacsova
14. okt 2021

@dajanasugi mne vždy chodila páska potom výplata.

chantalka86
14. okt 2021

U nas je to raz tak raz naopak. Dolezite je si pozriet aky mas vyplatny termin uvedeny v pracovnej zmluve. Do vtedy najneskor ti moze vyplata prist. Napr. My mame 22-heho

simca06022011
14. okt 2021

Je to úplne jedno, pásku môžem dat aj 2. V mesiaci a vyplatu poslať v termine výplat. Je to väčšinou tak ako to vyhovuje mzdarke, urobim výplaty hned, doklady/výkazy pošlem vsade a prikazy nastavím na datum splatnosti / resp poslem na úhradu zamestnavatelovi /. Netreba za tym hladst žiadne pravidlá 😊

gabika8855
14. okt 2021

@janulik2008 u nas zase frflu ked dojde vyplata skorej a paska nie a ja sa smejem ze ty kks co nahanaju pasku ked peniaze maju na ucte ved nemozu prist do obchodu s paskou ze dostanu peniaze nech im vydaju tovar...ja to nechapem a stava sa to najmä na vikend ze napriklad sef uhradi v sobotu vyplatu a ja samozrejme nesedim v praci ale az v pondelok im zaslem tak uz vyvolavaju v sobotu ze kde je paska ....ja to nechapem a keby im poslem najskor pasku tak zase to by bolo zle

sandyan
14. okt 2021

U nas vo firme to je tak, paska nam chodi okolo 8meho az 10teho a vyplata ku 20.dnu v mesiaci

monkabohdalova
14. okt 2021

@dajanasugi nám tiež najskôr páska až potom výplata na účet

nafka0483
14. okt 2021

@dajanasugi Nemusis sa nic pytat, chyba nenastala nikde. Pasku nemusis dostat v ten den ako vyplatu, ani nie je urcene co mas dostat ako prve. Pockaj kym neuplynie vyplatny termin a ak vtedy nebude vyplata na ucte, tak sa mozes pytat kde sa stala chyba.

nicicka
14. okt 2021

Nám príde vyplatna paska a asi po 3 týždňoch výplata 🤣

kratucka
14. okt 2021

to je uplne normalna vec. treba sa drzat vyplatneho terminu, ktory mas uvedeny v zmluve. ak nepride ani po nom, az potom to treba riesit.

nicicka
14. okt 2021

@kratucka ako?

lea202
14. okt 2021

Výplata ti isto príde. Ako niekedy sa stane, že skôr príde výplatná páska ako samotná výplata. Raz tak raz tak, no isto by som hneď nebežala a počkala by som si na dátum výplaty

nafka0483
14. okt 2021

@nicicka Pisomne vyzvat zamestnavatela na splnenie si povinnosti a vyplatenie vyplaty.

nicicka
14. okt 2021

@nafka0483 haha ...to mi tak prd pomoze

nafka0483
14. okt 2021

@nicicka Haha taky je postup, naco sa potom pytas? Ako inak to chces riesit? Ak ti vyplatu nevyplati, tak mas potom pravo skoncit okamzite PP a nahlasit ho na inspektorate prace a domahat sa vyplaty aj sudne. Ale nejaky postup musi byt zachovany.

nicicka
14. okt 2021

@nafka0483 áno, prepáč. Ja som si neuvedomila že to vlastne bude reakcia na tvoj komentár. Len som si predstavila naše vedenie ako by na to zvysoka kaslalo

nafka0483
14. okt 2021

@nicicka Ok, ved potom su na to zakonne postupy a prislusne organy, ktore taketo veci riesia, ked vedenia na veci zvysoka kasle 🙂

eeffka
14. okt 2021

@nafka0483 sa vydychaj 🤣vies ze pokial nemas stanoveny v PZmluve presny vyplatny den tak je to posledny den mesiaca nasledujuceho po mesiaci ktory nahanas. Preklad. Za 09 az 31.10 hoci by ti aj paska 1.10prisla.

nafka0483
14. okt 2021

@eeffka Mne nemusis vysvetlovat, toto ja velmi dobre viem. Alebo si ma len zle oznacila a chcela si autorku alebo niekoho ineho ;)

eeffka
14. okt 2021

@nafka0483 ale dobre som oznacila. Nemas vsetky informacie a uz strielas ostrymi. Radis pani ihned sa pisomne dozadovat... a co ked sa paska aj 3t a prichod vyplaty deje v tom istom mesiaci. Je tu vela zien ktore maju nulove financne povedomie a take rady... volaj pis faxuj im len vyrobi chaos.

nafka0483
14. okt 2021

@eeffka Precitaj si moj prvy komentar autorke:
"Nemusis sa nic pytat, chyba nenastala nikde. Pasku nemusis dostat v ten den ako vyplatu, ani nie je urcene co mas dostat ako prve. Pockaj kym neuplynie vyplatny termin a ak vtedy nebude vyplata na ucte, tak sa mozes pytat kde sa stala chyba."

Nasledne napisala pouzivatelka kratucka:
"to je uplne normalna vec. treba sa drzat vyplatneho terminu, ktory mas uvedeny v zmluve. ak nepride ani po nom, az potom to treba riesit."

a pouzivatelka nicicka sa pytala:
"ako?"

A jej som potom odpovedala ako to moze riesit. Stale plati, ze tieto postupy su za predpokladu ze vyplatny termin uz predsa uplynul a zamestnavatel si povinnost nesplnil. Takze asi citja aj ty trosku s porozumenim, nikde neradim nikomu hnat to na IP alebo bombardovat zamestnavatela ak neuplynul vyplatny termin ani ihned sa dozadovat.

eeffka
14. okt 2021

@nafka0483 pocri si svoju 1.reakciu zene co spomenula 3t, obe vieme o com hovorime, poniektore zeny nie 🤷‍♀️

nafka0483
14. okt 2021

@eeffka Prepac nechapem teraz, aka moja 1. reakcia na zenu, ktora spomenula 3t? Skopiruj mi asi, lebo neviem ci mi to nemysli, ci si nerozumieme.