Výplatná páska

13. sep 2023

Ahojte, mala by som otázku. Som platená paušálne, alebo ako sa to hovorí, že nie na hodiny.
Minulý mesiac bol fond 165hodin, odrobila som cca 173 hodín. Základ výplaty je 916€.
Teda by som mala mať hodiny 165 a za to 916? Nepýtam sa na príplatky, a tie ostatné veci, tomu rozumiem. Ide mi o to, či sa mi nestrácajú do vzduchu hodiny navyše. Lebo mám za minulý mesiac 170,50 hodín a k tomu sumu 876,17€ na páske. Ak mi teda priratala 5hodin do fondu, ale sumu mam nižšiu ako by mal byť základ, tak kde je zohladnenych tých 5 hodín navyše? Veď pri fonde 170 by som mala mať predsa sumu okolo 950, nie?
Ďakujem.

ivanka12311
13. sep 2023

A koľko máš na hodinu?

janetinka27
13. sep 2023

Ahoj, ked nie si platena na hodiny, ale pausalne, preplacaju ti nadcasy? Nam nepreplacaju, mam v pracovnej zmluve dany plat a ten ke potom vzdy rovnaky bez ohladu na to, ci mam hodin viac - tie mi prepadnu.
Z coho sa na paske sklada tvoj plat? Nestrhli ti menej za stravne listky napr. kvoli dovolenke?

candii
13. sep 2023

Záleží aku máte kolektívnu zmluvu. Nám až po 4 mesiacoch preplácajú nadčasy po prípade nám daju čerpanie náhradného voľna

zuzanaete
13. sep 2023

Preplacaju vam nadcasy? Nie vzdy to tak je.

vanilkovazmrzka
13. sep 2023

Ved ak mas stanovenu mesacnu hrubu mzdu na xxx eur, tak ta zakladna mesacna mzda bude kazdy mesiac xxx eur bez ohladu na to, kolko ma dni/hodin. Rozdiel v sume ti spravi dovolenka, navsteva doktora, pripadny nadcas/priplatok/odmena. Alebo proste nechapem otazku asi.

bublinka1426
13. sep 2023

@vanilkovazmrzka

moze mat zadanu aj hodinovu mzdu v PZ (brutto) namiesto mesacneho platu.

...takze sa pocita s tym ze vyska vyplaty moze byt kazdy mesiac rozna ( asi z dovodu nadcasov a nepravidelneho Prac casu)...

ja to tak mam.

iwesska
13. sep 2023

No nie vsade to funguje tak,ze ti nadcas preplatia. U nas je to na dohode. Bud volno,alebo pteplatia. Ale v prefoslej praci som mohla mat aj 10h navyse a suma furt rovnaka.

ivana11155
13. sep 2023

Za minuly mesiac by si mala mat zahrnuty aj sviatok vo vyplate, na to mas zvlast kolonku. Preto mas zakladnu vyplatu za menej hodin. Nadcasy, ked nepreplacaju mas pravo si ich vybrat cize odist skor alebo den volna, podla toho kolko hodin mas navyse.

ivana11155
13. sep 2023

... nahrada za sviatok sa vola ta kolonka. Ak by si vo sviatok aj pracovala, na paske mas aj nahradu za sviatok a potom aj dalsiu kolonku praca vo sviatok

autor
13. sep 2023

@ivana11155 práveže nemám menej hodín, mám viac. Fond bol 165 hodín, ja mám na páske 170,5 a základ mi zmenili na 876,17.
Mala som toto: fond 170,50.........876,17
Mala by som mať: 165............916
Chápeme sa?
Sviatky nerobím, sme zatvorený.

spadnutaslivka
13. sep 2023

najlepšie by bolo spýtať sa vašej mzdárky

autor
13. sep 2023

Ako ja toto všetko chápem, že buď náhradné voľno alebo po 3 mesiacoch mi preplatia alebo mi nestiahne celú dovolenku. Mne ide len čisto o tie hodiny, že mi vykázala namiesto 165 170hodin a namiesto zvýšenia základu, alebo aspoň zachovania rovnakej hodnoty mi ju znížila z 916 na 876. Nemala som ani dovolenku, ani lekara

janetinka27
13. sep 2023

nepises vsetky zlozky tej vyplaty, plus ci ti nestrhaju aj za stravne listky napriklad, to tiez vela robi, teraz boli dovolenky a ak si cerpala dovolenku, tak ti za stravne listky mozno teraz strhli menej.

ivana11155
13. sep 2023

Autorka: mala by si mat zaklad 876.17 a nahrada za sviatok ... ten zvysok do 916. Presne to nebude lebo nahrada za sviatok sa pocita priemerkou.
Vidim, ze nie celkom chapes tuto problematiku, chod sa opytat za vasou mzdarkou, nech ti to vysvetli. To ze mas viac hodin odrobenych je uplne jedno, pokial nemas v zmluve, ze ti za to aj zaplatia. Ale sviatok ti zaplatit mali aj ked ste boli zatvoreny, lebo ty nemozes za to, ze si v ten den nemohla ist do roboty.

kristiii
13. sep 2023

No a pod tým fondom máš aké ďalšie kolónky?

autor
13. sep 2023

@ivana11155 aha, už som to pochopila, lebo keď si spočítam tie dve sumy, tak mi to približne vyjde. Ďakujem. A s tým sviatkom som to nevedela, lebo v predchádzajúcej práci sme nemali zaplatený sviatok, keď bol zatvorený obchod

ivana11155
13. sep 2023

Mala si tam mat:
zaklad 876.10
nahrada za sviatok 39.86
zaklad spolu 916

...teraz som precitala tvoj dodatok - tak to ta dobre odrbavali v predoslej praci, lebo za sviatok mas mat stale zaplatene pokial je to cez tyzden a pocita sa to priemerkou, cize vtedy je hruba mzda vacsinou vyssia ako mas dohodnute v zmluve.

autor
13. sep 2023

Už mi to došlo dievčatá, rozsvietia sa mi žiarovka 😂 A prečo mi dala do fondu hodiny navyše, to si u nej zistím. Len u nás to funguje tak,že akú má náladu, tak odpovedá. Ju to nezaujíma, ona má svoje a to si ide. Chcela som sa o tom s niekým porozprávať, preto som tu napísala.

autor
13. sep 2023

Takto to mám

vanilkovazmrzka
13. sep 2023

@bublinka1426 ved pise ze NEMA hodinovu mzdu