Výplata v Bille

lentilka640
22. jún 2022

Prosím vás, nepracujete niekto v Bille? Alebo nepoznáte niekoho kto tam pracuje?
Chcela by som vedieť, ktorý deň v mesiaci im chodí výplata.
Ja som tam začala pracovať a potrebujem vedieť ktorý deň mi príde výplata. Môžem sa aj tam opýtať kolegov ale som tam len ako brigadnicka takze som tam len pár dni v mesiaci a akosi vždy na to zabudnem.
Ďakujem za odpoved

pribinak
22. jún 2022

@lentilka640 však a nemáš to v pracovnej zmluve?

lentilka640
autor
22. jún 2022

@pribinak je tam napísané že vždy do 15. dňa v mesiaci, ale ja potrebujem vedieť konkrétny deň

gabika0825
22. jún 2022

@lentilka640 tým pádom to znamená k 15temu dnu v mesiaci. Btw… to si sa neopytala na pohovore? Alebo sa opýtať kolegov ? Alebo vedúceho?

petamich
22. jún 2022

@lentilka640 no ved to je konkretny den 🙂 znamena to v praxi, ze ak je 15. pracovny den, tak vyplata nabehne (vacsinou) 14. tym, ktori maju ucet v rovnakej banke a 15. v inej banke ak bude 15. napr. nedela, tak dostanete vyplatu uz v piatok 13. kedze 16. v pondelok uz bude neskoro (aj na odvody v socialnej poistovni atd.)

v skratke najneskor 15. musia mat vsetci peniaze na ucte bez ohladu na banku prijemcu

sintra
22. jún 2022

Ja uz fakt neverim. Tak mas to napisane v zmluve a ty sa pytas?

modraslamka
22. jún 2022

do 15. dna nemusi jej prist presne 15teho. Moze to byt kedykolvek do 15teho podla toho kedy budu robit a posielat vyplaty.

renab
22. jún 2022

@sintra pyta sa preto, ze do 15teho dna v mesiaci nemusi byt 15teho, ale aj 12teho, aj prveho. Tak chce vediet od niekoho, kto ma skusenost.

jaroe
22. jún 2022

@renab aj tak jej to je zbytočne sa pýtať, pokiaľ mzdárka z nejakého dôvodu nebude stíhať, môže prísť 15.teho, aj keď zvykne chodiť napr. 12.teho...

renab
22. jún 2022

@jaroe neviem, nemam taku skusenost. U nas neexistuje, aby mzdarky nestihali. Vyplatu mame vzdy v ten isty termin, pokial nepripada na vikend.

petamich
22. jún 2022

@renab v roku existuje minimalne jeden mesiac kedy dni do vyplatneho terminu padaju tak, ze su tam vikendy a moze byt aj 1-2. sviatky a uz maju na mzdovom na spracovanie menej pracovnych dni, co ich samozrejme ovplyvni - kedze vo vela firmach cakaju na vykaz sluzieb atd. a teda vzdy sa stane (1-x krat do roka), ze aj v nasej firme napr. hoc nam bezne chodi vyplata 11., ze pride az 13. co je oficialny vyplatny termin

takze @jaroe ma pravdu, proste je to do 15. - netreba sa nastavit na 12., ked raz vyplatny termin je 15. a vyplata obdrzana do tohto dna je v sulade so zmluvou 🙂

andy_sixx24
27. jún 2022

15teho. Robila som tam.