Čaute lidlaci, došla už niekomu dnes výplata? Po novom by mal prevod nabehnúť hneď nie ako zvyčajne že TB skôr a zvyšok až na ďalší pracovný deň.
Do 15 mame cas 👍
Takže v prípade TB si to zamestnávateľ musí zapnúť v programe na mzdy, aby mu aplikácia generovala XML súbory s hlavičkou PmtTpInf/LclInstrm/Cd INST
Vtedy TB spracuje hromadný príkaz ako okamžitú platbu.
@maranco to asi tak platilo, ale od včera platí pre všetky bankové inštitúcie, že musia prijímať alebo posielať okamžité platby. takže áno, dnes by po novom mala prísť výplata aj tým, ktorým ju zamestnávateľ pošle dnes a inak by prišla až v pondelok. či u zamestnávateľov to funguje inak?
inak, tiež čakáme, či to tak bude 😀
@klarissa25 viem, ze do 15 teho mame na zmluve. Avšak vždy chodí skôr 🙂
To ja viem. Ale netreba s tym ratat
@gaborka28 nemáš pravdu, od včera musia PRIJÍMAŤ okamžité platby
tie banky ktoré majú spustené aj odosielanie okamžitých, tak stále dávajú možnosť či to pošleš okamžite alebo nie
ak robíš prevod po jednom zvyčajne je to predvolene zapnuté ako okamžite
ak robíš hromadný príkaz, tak tam už musíš niečo vykonať aby šlo okamžite
aj keď ideš po diaľnici nie všetky autá musia ísť 130 km/h.
@gaborka28 keď doteraz nechodili okamžite výplaty tým čo majú SLSP, VÚB, FIO, iba tým čo majú TB, tak to jednoducho zamestnávateľ nezapol vo svojom mzdovom programe a rovnako pôjde aj teraz výplata
Treba mzdárku upozorniť nech si pozrie návod k programu a zapne posielanie okamžitých platieb, keď generuje XML súbory na hromadný príkaz pre TB.
V lidli chodí výplata vždy 6ty pracovny deň v mesiaci. Robila som tam 14 rokov
@rysavcek taj dnes je a ešte mi neprišla co už ani nerátam ze príde.
@rysavcek no tak si predstav este neprisla. Kazdopadne ja na nu az tak necakam…
@maranco pre velke firmy to ale asi platit nebude lebo tam je to vraj obmedzene do 100 000e. A kedze lidl ma cez 6000 zamestnancov tak…
Niektori uz pisali ze mali vyplatu, ostatni v pondelok
@klarissa25 100 000 EUR je maximálny limit na jednu okamžitú platbu
a tiež je otázne či v jeden deň posielajú všetkým výplatu
ale banky si môžu limity znižovať podľa seba
@klarissa25 SLSP má takto
@maranco kazdopadne dnes niekomu nabehla vyplata, ostatnym nabehne az v pondelok
Ak to zamestnávateľ v hromadnom príkaze zapne/nastaví/odškrtne
Pri importe (hromadnom príkaze) je predvolená možnosť ‚spracovať iba platby označené v súbore ako okamžité,“ vysvetľuje Tatra banka. Na webe má postup, ako takéto platby vykonať. Zvoliť sa dala aj možnosť, aby sa žiadna platba nevykonala ako okamžitá.
Ako zadáte okamžité platby cez Import platieb
Okamžité platby môžete zadať aj prostredníctvom Importu platieb a to inštrukciou: PmtTpInf/LclInstrm/Cd INST.
Inštrukciu je možné uviesť v hlavičke importovaného súboru alebo na úrovni konkrétnej platby.
https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/navody/navod-...
https://zive.aktuality.sk/clanok/pgLq2HN/mate-b...