Vedel by mi niekto obzrejmiť moju výplatu? Odišla som z práce. S tým, že mi na účet chodilo mesačne cca 720-750€ a v zmluve máme napísaných 750€ ale v hrubom, takže neviem prečo výplata do teraz chodila v tejto sume. Nuž posledné mesiace mi na výplatnej páske potom ukazovalo menej a menej. S tým, že som bola aj na PN asi 11 dní a aj som si čerpala dovolenku. Moc sa do toho nerozumiem a nechcem sa zatiaľ ani pýtať bývalého zamestnávateľa nakoľko mi má preplatiť ešte dovolenku. Neviem ani čo je tá zrážka zo mzdy. Prípadne vedel by mi niekto povedať, koľko mi približne majú preplatiť, keď za jún som tam robila len do 3.6 + ešte čo mám tie dni na výplatnej páske (dovolenka, nárok) Pridávam aj foto poslednej výplatnej pásky. Budem vdacna, ak mi to niekto vysvetlí.
@matullienka to vidím, ale hlava mi nepoberá, akú zálohu za stravné myslia…
@sajinkaa dostáva na stravu finančný príspevok ten sa vypláca vo väčšine prípadov vopred ako záloha.
@e1i na no majú finančný príspevok nie gastrolístky
@matullienka vsak to je jedno, ci dostava gastrace alebo prispevok. Princip je ten isty. Zrejme dostala na cely jun dopredu, robila len do 3.6. Zvysok jej strhli z vyplaty...
@nelca84 Pri skonceni PP je zamestnavatel povinny vsetko vyplatit v den skoncenia - tak toto ani náhodou nie je pravda. Takáto povinnosť neexistuje a ani nikdy neexistovala. Posledná mzda je vyplatená v bežnom vyplatením termíne - ak nemá konkrétny dátum v pracovnej zmluve, tak podľa zákona, čo je do konca nasledujúceho mesiaca. Bez ohľadu na to, ako dostávala mzdu doteraz. Ak ju napríklad dostávala okolo 15, ale nemá konkrétny termín v pracovnej zmluve, tak povinnosť má do konca mesiaca. Ak robila do 3.6. tak poslednú mzdu - čiže mzdu za jún, dostane v júly. Ak nemá konkrétny termín v zmluve, tak zamestnávateľ má čas do 31.7. Takže tvoja poznámka, že načo ešte čaká, teda vôbec nie je na mieste.
@nelca84 pretože si napísala, citujem: najneskôr však v najbližšom výplatnom termíne nasledujúcom po dni skončenia pracovného pomeru.
Ty si síce napísala následne aj to, že do konca nasledujúceho výplatného termínu. Lenže je potrebné si uvedomiť, že ľudia, ktorí dávajú takéto otázky sa vždy chytia toho, čo im ako prvé sedí/vyhovuje. A tým pádom to môže byť zavádzajúce. Veď autorka sa ani nevyzná vo svojej páske, ktorá je úplne v poriadku.
@melanta nerozumiem, vsak je to tak ako som napisala, v den skoncenia alebo v najblizsom vyplatnom termine po dni skoncenia. Termin maju zjavne okolo 14-teho a dnes je 22 🤷♀️ A nerozumiem spojeniu "do konca najblizsieho vyplatnrho terminu" kde som nieco take nenapisala? vyplatny termin je konkretny den v mesiaci.
*tu
@nelca84 si mzdárka? pretože si predstav spoločnosť, v ktorej počas mesiaca odíde 50 osôb, a keby mzdárka má vykonať všetky úkony tak nerobí nič iné, preto je tam výplatný termín.
Výplata mimo výplatný termín sa robí napr. k dátumu kedy požiada zamestnanec o ID a schvália mu ho. Detto k tomu dátumu aj ELDP treba robiť.
Zadávateľka dostane ešte jednu výplatu v júli a tam bude mať všetko vysporiadané.
@sajinkaa veď tu zrážku zo mzdy tam máš jasne napísané záloha na stravné. Bola tu poskytnutá záloha pravdepodobne v predošlej výplate, teraz končíš tak ti ju zrazili