Vyhoretie v práci

3. sep 2024

Ahojte,pracujem ako ucitelka MŠ uz 14 rokov a momentalne sa citim vyhoreta..
Praca ma uz vobec nenaplna,mozno je to aj preto,ze mam najmensie deti a jednoducho,mam len nervy z toho,ze vkuse len placu..mala som to tak aj minuly rok, proste uz sa v tomto fachu necitim dobre..
Lenze zase je to dobre platena praca (ked to porovnam s inymi),mam kopec dovolenky,cize moje deti nemusia byt cez prazdniny s babkami lebo viem si to vykryt sama..
Neviem co mam robit,ci dat vypoved alebo co,ale zase neviem co by som robila lebo v skolke som zacala pracovat uz po skole 🙄ako ste sa rozhodli pre zmenu povolania vy? Co bolo take rozhodujuce?

majusqa77
3. sep 2024

a je to len pri malych detoch? preco si riaditelku nepoziadala cez prazdniny o zmenu triedy?

thirstymonk
3. sep 2024

Akože kalap dolu, pani učiteľka. Ja by som tie deti za 15 minut pohlušil :D A to som mal len jeden smiešny kružok s 15 deťmi a už som to nedával... 🙂

No pozri sa... Nech si akokoľvek stará/mladá, stále je možnosť ísť robiť niečo úplne iné. Možnosti sú dnes aké nikde neboli. Dosť ma zaráža, že "dobre platená práca", lebo pokiaľ ja viem, tak učitelia nemajú síce minimálku, ale stále nič moc...

autor
3. sep 2024

@majusqa77 lebo si vybrala inu kolegynu

autor
3. sep 2024

@thirstymonk tak zarobim 1100€ v cistom,co je myslim na vychod dobre..tu mi viac neda nikto

thereisabear
3. sep 2024

A je to štátna škôlka? Nepomohla by zmena na súkromnú? Mohlo by tam byť aspoň menej detí.

lukbe
3. sep 2024

Zjavne ťa práca s takými deťmi nenapĺňa. Je škoda, že riaditeľka nemení triedy. Skús si predstaviť na mieste placucich detí tie svoje. Aj pri tých by si mala len nervy , či by si ich láskavo utísila? Ak neplatí 2. možnosť, mala by si meniť prácu.

autor
3. sep 2024

@lukbe ja to vsetko chapem,zase nie som furia ze ich tu bijem alebo co..aj si ich postiskam,len je tazko ked si na 21 deti sama a z toho ti 7 place (vrieska) a ty nevies co skor..a niektore z placucich sa ani pomojkat nenecha,biju nas,kricia,kopu..

tiika
3. sep 2024

Porozprávala by som sa o tomto všetkom s riaditeľkou, aké to je vážne, že to nedavas a možno nájdete riešenie.
Môžeš skúsiť prácu v inej MŠ so staršími deťmi, inym konceptom prístupu. Prácu v centrách volneho času, v nejakych záujmových krúžkoch (športové, umelecké, jazykové, plavanie..), v druzinach, súkromne stráženie deti.
Ale inak neviem, čo este chceš a vieš robiť.

autor
3. sep 2024

@tiika vies co,sama neviem..vystudovala som ucitelstvo a vychovavatelstvo a hned po skole som zacala pracovat v skolke kde som,tak ja ani neviem co ine by mi vyhovovalo..predtym som mala predskolakov,to som milovala..s tymi malymi to nedavam uz treti rok…a zase ked dam vypoved a pojdem niekde inde,nemam istotu ze ma daju k predskolakom…jedine fakt ta druzina