Vyhorenie v práci po potrate

18. jún 2023

Dobrý deň, keďže nemám nikoho s kým by som sa o tom mohla porozprávať, tak to píšem sem.Pred mesiacom som prišla o vytúžené bábätko v 11.týždni, prestalo biť srdiečko.Bolo to hrozné na moju psychiku, pokúšali sme sa cez 2 roky a pre mňa to bol zázrak.Na PN som bola necelé 2 týždne keďže po kyretáži nastali nejaké komplikácie a doktor ma chcel opäť poslať na operáciu. Našťastie sa to obišlo bez nej.Následne som opäť nastúpila do práce, kde o mojom tehotenstve už od 8 týždňa vedel šéf, lebo moja práca obnáša aj manipuláciu s ťažšími vecami. Prvý týždeň bol ako tak v pohode, spýtal sa na to ako sa cítim, bol ústretový, empatický.No ďalšie týždne prestal so mnou komunikovať ako doteraz a zúžilo sa to len na pracovné veci.Nechápala som tomu.V kuse sa mu niečo nepáčilo, niečo som zle spravila, zle sa vybavilo, celé zle.Začalo ma to neskutočne ubíjať.Hlavne tá zmena komunikácie.Už mi to nedalo a narovinu som sa opýtala čo sa stalo, čo som spravila.Vraj nič sa nezmenilo, všetko ako bolo.Ale komunikácia doteraz ostala chladná a vecná, má poznámky na moju prácu, čo ma oberá o dobrý pocit.Denne mi niečo vyhodí na oči, čo som zle spravila, nespravila.Veľmi som sa tešila na materskú , na to,že vypadnem z pracovného kolotoča a budem si užívať materstvo.Namiesto toho idem denne do práce, kde celé hodiny trávim s podráždeným šefom a počúvam ako som opäť niečo zlé spravila.Už mám z toho pocit, že som fakt kničomu a robím len chyby.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikadooo
18. jún 2023

Šéf vie, že chcete dieťa, to znamená, že "vypadneš", ale bude ti musieť 3 roky alebo koľko držať miesto. Radšej by bol, keby si dala výpoveď sama. Snáď nie je taký chrapúň, že ťa chce vyštvať, ale ktohovie. Každopádne, môže sa to nevedomky alebo aj vedomky odrážať v jeho správaní. Bohužiaľ... Nemám ale pocit, že ty si vyhorená. Skôr sa tam necítiš dobre, vzhľadom na šéfove pindanie na všetko. To by sa necítil nikto... Ak si dosť asertívna, porozprávaj sa s ním. Ak nie, tak buď trpieť ďalej, alebo sa porozhliadnuť po inej práci... 🤷.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
18. jún 2023

Ten, kto príde po tebe je na zastup počas RD niekde by Ťa musel upratať jedine, že by zrušil miesto, firmu..nie je to len tým, že si teraz citlivá a viac si všímas jeho reči?Predtým ste mali aký vzťah prečo by mal potrebu sa Ťa zbaviť?
Dávaj pozor môžeš mať aj depresiu z toho nechuť vstávať, spať...daj sa na PN, keď sa necítis dobre a skús hľadať inú pracu

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cyberk
18. jún 2023

…vsak 2tyzdne bral ohlad na tvoju situaciu, ale tak praca je praca… ak si vyhorena tak sa daj na PN a oddychni si, nacerpaj silu..

syslik81
18. jún 2023

a o com inom ste sa pred tym nez si otehotnela bavili? ved je to tvoj sef a on nevedie osobne rozhovory taktiez ta nemusi " lutovat " je to za tebou a zivot zial ide dalej ... ty si tiez precitlivena a podrazdena .. takze zrejme je tam chyba aj na tvojej strane.. vezmi si dovolenku hod sa na pn alebo zmen pracu .

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
18. jún 2023

Ahoj,
ja zatial tak vecne. Je mozne, ze este nemas rozhadzane hormóny?
To vie samo o sebe zamavat riadne. Ja som potratila pomerne na zaciatku, ani test som si nerobila. Pocas 3 tyzdnov som zo 2 dni krvacala potom nic a ten treti x to uz bolo hrozne vela. Na pohotovosti urcila tehotenstvo vzhladom na velmi vysoku stielku na maternici. Nevidela koli krvacaniu zial nic. Test bol z mocu tiez negativny uz. Dala mi na docistenie dupaston. Ten dalsi mesiac a pol som tiez nebola super v pohode.
A to som nebrala tak nestastne ako ty. Druhe babo sme planovali, otehotnela som az ked som pomaly prestala kojit. A tak som si pivedala, ze bolobasi chore a ked sa podarilo teraz, podari sa aj nabuduce 🙂 Nas maly pytal potreboval samozrejme pozornosť a opateru ako vzdy.
Takze aj napriek tomu, ze som nebola taka nestastastna ako ty, so mnou jormony teda kyvali kvalitne. To si samozrejme uvedomujem az spätne.
A pre tvoju potechu, otehotnela som znova o 2 mesiace neskor, neratala som s tym vobec, takze som to zistila az v 6 tyzdni 🙂
Pokial si ozaj myslis, ze sef sa zmenil, porozmyslaj o novej praci. Ja som mala nadriadenu, ktora bola psychopadka od zaciatku. Vedel to aj majitel a uz to s nou aj riesili. Zial neuspesne a viem teda, co jecto chodit so stresom do prace a uvazovat o vlastnej neschopnisti - i ked by nas tam muselo byt vsetkychv 8 debilnych...
Ak mas vikendy volne, zvaz zmenu prace. Toto zrejme vyznam nema. A chodit do prace stym, ze sa ti ani vstavat nechce, stoji neskutocne mnozstvo energie. Neboj, najdes si nieco ine, nikomu tam nic nehovor v novej robote ani ze chces deti a podobne. Keby sa ta pytali, povedz ze vibec neplanujes alebo ze najblizsich 10 rokov urcite nie. Do hlavy ti nevidia a pokial ma novy sef drzost pytat sa na ti, kazda loz je dovolena 😉
Moj bol tak "nenapadny", ze povedal: o dufam, ze s detmi este aspom 3 roky pockate, som s vami veelmi spokojný 😵‍💫 Ale Krista z kriza by inak siel strhnut 🤪 falošnik.
Neboj sa, bude lepsie, uvidis. Daj si spravit hormonalny profil, ak sa ti da hladaj novu pracu. Medzi tym chod na pn. Ked ste sa dlho snazili a potom toto, ono zaboli to. A len 2 txzdne pn potom je malo.
Ja som mojmu obvodnemu povedala uprimne, ze tam v praci mame veducu, ktora nas sikanuje a nic s tym nerobia. On toho zamestnavatela poznal a vedel, ze je to u neho caste. Len mi pivedal, dam vam 2 tyzdne pn, potom uvidime ako vam bude ;).
Ja som ale uz mala kolibtomu fakt problemy so spankom, zaludkom a tak.
Tak aj ty, hlavu hore a zmen co mozes. Ked budes v pohode, aj bábätko znova pride ❤️ Maj sa dobre a nezufaj.

lamonita
18. jún 2023

Pre šéfa tvoja PN skončila a basta. On si nenesie psychickú traumu. Nechápe to. Ty si teraz ako keby viac "vztahovacna". Viac sa ta dotýkajú jeho poznámky. Musíš si to uzavrieť v sebe. A môže to dlho trvať. Ale on za to nemôže. Ani jeho biznis

gabika0825
21. jún 2023

Ja sa tiež prikláňam k názoru že šéf už vie že pravdepodobne pôjdeš tak či tak na materskú, tak sa ti snaží prácu znepríjemniť aby si odisla a on má možno už v zálohe za teba náhradu, lenže stalo sa to čo sa stalo(úprimne má to mrzí), tak nepočítal s tým že prídeš naspäť do prace ale myslel si že o pár mesiacov budeš už doma a nebudeš v práci. Ja som sa už stretla tiez s rôznymi špekulantmi.
Ale samozrejme môže to byt aj inak, možno že si trosku citlivejšia po tej udalosti tak vnímaš mozno bežne pripomienky šéfa ako niečo negatívne. Neviem, nebola som pri tom keď ti niečo hovoril v tej práci. Nechcem ťa uraziť ani nič, myslela som to skôr či to nemôže byt tiež dôvod.