Dobrý deň,pracujem 12 rokov v jednom zamestnaní,v podstate 12 rokov robím tie isté trasy,vykladám ten istý tovar,stretávam sa s tými istými ľuďmi. Už dlhšie(pár rokov) mám rôzne zdravotné problémy a u lekára sa samozrejme na nič neprišlo. Bolo aj lepšie obdobie aj horšie,rôzne nedeľné úzkosti z práce,v noci po zobudení strach a búšenie srdca a posledné dni už ma v práci začínal prepadať neskutočný strach zo smrti,nie že to chcem urobiť, ale strach zo samovraždy. Už týždeň som doma,čo nedokážem ísť do práce,len pri ceste do práce mimo prac.doby odovzdať doklady ma chytali neskutočné úzkosti a strach.
Áno budúci týždeň plánujem ísť k lekárovi.
Chcem sa spýtať ak má niekto skúsenosť,dokáže lekár -psychiater vyliečiť takéto stavy,či je potrebná zmena práce? Pritom myslím,že mám dobrú prácu dobre zarobím,nikto mi tam nerobí zle a myslím že mi tam nič také nevadí,tak celkom tomu nerozumiem čo mi je.
Ďakujem za každú odpoveď. 😀
Zmena stravy a odkyslenie organizmu pomôžu + Magnézium.
Ja skúsenosti nemám podobné, takže tu nechcem nejako mudrovať. Ten lekár je určite dobrý nápad len mi napadlo, že možno by vám pomohlo aj zmena v práci. Nemyslím novú prácu ale napr. zmena trasy alebo dočasné preradenie na inú prácu aby ste získali nové podnety.
je to tetania, daj si predpisat magnosolv
Ak mas taketo fyzicke prejavy, ale na nic ti neprisli, tak je to psychickeho povodu. Chod k psychiatrovi, tam nepotrebujes vymenny listok. Ja som mala take iste prejavy, tiez som hocikde bola, jeden cas som bola kazdu chvilu na pohotovosti, vzdy vsetko v poriadku, dali mi nieco na ukludnenie alebo infuziu. Tak mi doslo, ze mam nervy v ….. Teraz beriem lieky od psychiatricky, lebo som tak dalej uz nechcela zit, pomohli mi. Ale viem, ze jedine riesenie je zmenit pracu, lebo nechcem tie lieky brat stale
@vakatko prosim trosku dostudovat biochemiu a fyziologiu s prestat zavadzat s takymito odkyslovacimi nezmyslami https://www.margit.cz/nikdo-kysely/?fbclid=IwAR...
tiež sa prikláňam k tetánii.......rovnaké príznaky som mala,doktori iné nevedia,len AD predpisovať...ja som odmietla.Bola som u klinickej psychologičky,ja som teda mala aj problémy v manželstve,aj vyčerpanie z práce.Som sa tam u nej vyrevala aspoň😀
Dosť mi pomohli relaxačné nahrávky,nájdeš na YT,nahovoril to Chudík.
Začala som chodiť k fyzioterapeutovi s chrbticou,lebo mám stále stuhnuté všetko,a mne záchvat vedela vyvolať aj chrbtica....
Magnézium treba také,čo sa dobre vstrebáva.
Tu máš niečo k tomu a kupujem tam magnezko aj iné...
https://www.brainmarket.sk/blog/co-je-horcik-al...
zmenit pracu a kolektiv moze pomoct. Preto, aby nenastavali taketo problemy ludom, sa v niektorych firmach zaviedol pravidelny teambuilding kde si 2-3 dni odreaguju a uziju si nejake aktivity. Ak je spravne navrhnuty, tak uceluje kolektiv a dodava energie. Ak je zle vymysleny, tak to deprimuje lydi a hladaju sposoby ako sa mu vyhnut.
@rozculena zial velmi zalezi od firmy. U nas nase oddelenie chodi minimalne 2x rocne a minimalne na 2 dni, realne je to spolu s celofiremnymi a prohektovymi este viac krat a nepocitam aj ine skratene dni a aktivity .... Mozno aj preto tam par ludi uz pracovalo aj viac ako 15 rokov bez vyhorenia (odisli vsetci iba z platovych dovodov).
@selenka7 nezavádzam a nikde nepíšem aby držala alkalickú diétu.
Stačí vyvážená strava v pomere zásaditých a kyslých potravín.
Zápaly, bolesti chrbtice a klbov, dna, mykozy .... vznikajú v kyslom prostredí.
Stačí obmedziť cukor, bielu múku, alkohol, kofeín (ktoré spúšťajú úzkostné stavy) menej červeného mäsa, pridať viac ryby, zdravé tuky, zeleninu, ovocie a bylinkové čaje na odkyslenie + Pohyb na čerstvom vzduchu relaxuje, detoxikuje, alkalizuje telo.
Harmanček, medovka, ľubovník, levanduľa čaje majú podobné účinky ako ľahšie AD.
Niekedy ľudia pracujú aj 20 rokov v jednom zamestnaní a nemajú takéto stavy, autorka píše, že je v práci spokojná nemá stresy, tak to môže byť stravou.
@rozculena ano, mozu byt aj take reakcie na ad. Mne nastastie za chvilu zabrali bez vedlajsich ucinkov. Teda okrem toho, ze som mala mensiu chut na sex. Aspon sme boli s manzelom na jednej urovni ☺️ Ale uz sa mi aj chut vratila
Ja keby som nebrala ad tak neviem ako by som to teraz v praci zvladala. Uz vyse roka chodim aj skoro kazdu sobotu
@vakatko telo ma vlastny pufrovaci system, nic take ako prekyslenie organizmu neexistuje. Uz velmi mierny posun pH krvi a telesnych tekutin by mal dost vazne az fatalne nasledky. Treba si ten blog precitat cely. Jedine miesta v tele, kde je pH prirodzene kysle je zaludok a posva (a este ustna dutina, v zavislosti od toho, co a kedy sme jedli).
Áno tetánia mi bola potvrdená,ale lekár mi povedal,že "tetániu ma teraz každý" a fyzioterapeut mi povedal,že to je novodobá výhovorka všetko zvaliť na tetániu. Na to užívam Magnosolv a okrem toho už druhý mesiac Depress dva krát denne.
V krvi môžeš mať zvýšené hodnoty kyseliny močovej, čo spôsobuje bolesti klbov, chrbtice..... Treba si toho viac naštudovať, nie len jeden článok.
@vakatko
Dobrý večer,vy aj predávate,resp viete sprostredkovať konkrétne produkty?
Nie, žiadne produkty neponúkam, len sa zaujímam o tčm a ajurvédsku medicínu.
Tu pomôže, len zmeniť životný štýl zdravo sa stravovať, začať sa hýbať, šport, turistika, tráviť kvalitný čas s rodinou a priateľmi, vedieť relaxovať joga, meditácie, čítanie kníh ...
ak nechceš skončiť dlhodobo na AD.
Išla by som lekárovi, máš totálne rozhodenú psychiku. AD na krátky čas pomôžu, kým sa dáš dokopy a telo začne normálne fungovať. Na začiatok ti môže pomôcť kniha od dr Josh Axe, Staroveké liečenie. Skoré uzdravenie prajem 🙂
Je super,keď človek chodí do práce s dobrou náladou a práca ho baví.Je v poriadku,keď človek chodí do práce bez väčších emócií iba odrobiť a zarobiť.Ale stavy,ktoré prežívas ty veru v poriadku nie sú.
Odporúčam si zobrať pn a riešiť svoju psychiku.Ak to nepôjde inak,tak výpoveď.Zdravie za to nestojí.