Vyhorenie v práci

martinami274
5. feb 2024

Ahojte žienky,

po dlhých rokoch účtovania ( cca 25 rokov) som totálne vyhorela. Snažila som sa oddychovať, pohyb, zmena stravy. Trocha to pomohlo.
Teraz hladám novu prácu, ale po toľkých rokoch v jednom odbore je to ťažké.
Na asistentku som samozrejme už stará. Cudzí jazyk neviem. Napísať email klientovi cez translator..to asi vie každý 🙂 .
Hľadám si prácu, aj som životopisy poslala. Dokonca aj na učtovníčku, ale potom ma tak rozbolel žaludok a hlava, že som bola rada, že ma tam nevzali.
Mam skúsenosti len s administratívou.
Ako ste to žienky zvládli, ked ste vyhoreli? Uplne ste išli do nového odvetvia, odboru?
Som samoživitelka, dieťa so špecialnymi potrebami, takže prácu potrebujem. Viem, všetci prácu potrebujeme.

Martina

mogaa
5. feb 2024

@martinami274 treba skúšať....a nielen v administratíve...ja to vidím tak, že ak aj vezmeš inú prácu, stále sú tam 3mesiace skúšobná, takže vždy môžeš hľadať niečo ďaľšieho, lepšieho - niečo kde budeš spokojná alebo sa v tom nájdeš....možno zistíš že ako predavačka toľko nezarobíš, ale za ten klud ti to bude stáť.....prvoradé je zdravie....až potom peniaze....ale zase z niečoho treba platiť účty, takže zober kde ťa vezmú a hľadaj niečo lepšieho....

lucka_ke
5. feb 2024

mám to veľmi podobne ako ty, ja si robím externe zdravotnú a idem do zdravotníctva

martinami274
autor
5. feb 2024

@mogaa dakujem, prácu si musím nájsť aj časovo , aby som o pol piatej už bola doma, kvôli dieťaťu. ale určite najdem niečo

martinami274
autor
5. feb 2024

@lucka_ke držím palce, super.

sella38
5. feb 2024

Neviem ti poradit, ale chapem ta a drzim ti palce. Ja keby som si to mohla z financneho hladiska dovolit, tak sa zamestnam ako upratovacka.... bez srandy. Cim som starsia, tym viac tuzim po kludnej praci, kde si robim poctivo, ale svojim tempom, bez kontaktu s ludmi.

mk1111111111
5. feb 2024

Celkom Ti rozumiem, tiez sa zaoberam tym, ako zmenit pracu a kam inam sa posunut. Nie som vyhoreta, ale, tie neustale zmeny v zakonoch, ma uz zabijaju. Stale sa nieco meni a pridava. Ja som by som, asi najradsej, tiez niekam do obchodu zaliezla, vykladala tovar donekonecnaaa a nemusela pritom rozmyslat.🥴 po sichte bachnut dverami a nie rozmyslat, ci mam vsetko v termine hotove, kto zas bude tlacit, aby som urobila, aj to, co nejde.... 🙉🙈 🤣

martinami274
autor
5. feb 2024

@mk1111111111 ano, zákony sa velmi rýchlo menia a administratíva stále pribúda a ja, ked potrebujem odísť o pol štvrtej tak to pozeraju kam idem. Ale neuvedomuju si, že mna platia za 8 hodín . Napríklad teraz kupia jeden vstup na školenie cez internet, a potom povedia...doma si to pustite a naštudujte...haloo...8 hodín mam doma presedieť pri školení? ved nech je to v pracovnej dobe. A to by som mohla písať..to možu robiť mladí, čo chcu napredovať..ale aj tí časom vyhoria a budu zničení ak si na to nedajú pozor.