ahojte chcela by som vediet vsetko o zivnosti pre a proti teda vsetky vyhody aj nevyhody dik.
zalezi v com chces podnikat...
to co pise liz ... to je v pripadoch ak si ides pozicat peniaze na zaciatok,ze nemas a nepojde to a nevracias splatky . ale to v dnesnej dobe hnusnej nemusis mat ani zivnost , to ta mozu prpeustit z prace a si v dlhoch ani nevies ... ak mas nejake pociatocne eurace , nerucis nicim ... ked ti to nepojde zavries to a ides dalej ...
ak si na urade prace ,poziadaj o financny prispevok na podnikanie ... ale to je na dlhe lakte .... @sofi1230 ,robia okolo toho bubu ...
Tak pre a proti zivnosti.. oproti comu? Zamestnanec, pravnicka osoba, nezamestnany? 🙂 Je tam vela rozdielov v ruceni majetkom, povinnostiach, pravach, vyplaty, dochadzke do prace, zodpovednosti....
@sofi1230 Je to velmi vseobecna otazka ...
Ak mas zivnost, mesacne musis platit odvody. Cize musis viacej zarobit, aby si vedela zaplatit odvody. Vyhodou moze byt, ze ti nikto nerozkazuje, narabas svojim casom. Vela zavisi, ci si na RD, ci si nezamestnana, zamestnana ... Ako si zabezpecena zo strany mm, atd. Ja mam tiez zivnost, avsak som v strate, mam iba male podnikanie a zaroven som na predlzenej neplatenej rodicovskej dovolenke, cize zatial stat mi plati zdravotne.
Vela stastia! 🙂
presne, vyhody oproti comu? oproti nezamestnanosti, oproti statusu byt zamestnancom, oproti srocke?.....🙂 ked uz, radsej by som volila zalozenie sro ako zivnost
co sa tyka tej dotacie na zaciatok podnikania, tak sprisnili podmienky a dost vyrazne☹(
PRENAJMEM miestnosti / nechtovy design, kozmetika, masaze, pripadne iný napad? /+ kadernicke kreslo v zabehnutom salone BA.len seriozne . po jednom!, nie vsetky priestory naraz 🙂 kazdy priestor najom zvlast samozrejme. 280e/mesiac vsetko ostatne ide Vam.
chcem rozbehnut prevadzku.ak ma niekto zaujem prosim kontaktujte ma
simonkaplankova@gmail.com
0907 522 262
@sofi1230 najvacsia nevyhoda zivnosti je v tom, ze rucis celym svojim majetkom, to znamena, ze ak vlastnis napr. dom/byt, mohla by si o to prist, ak by sa ti nedarilo, a dostala by si sa do dlhov, samozrejme majetok sa da prepisat na niekoho z rodiny, ale to uz su take komplikacie
vyhoda je v tom, ze nepotrebujes pociatocny vklad ako pri sro (5000 EUR)