Rada by som pracovala v školskej družine. Doteraz som robila len v administratíve. Mám obchodnú akadémiu. Akú školu by som si mala urobiť? Stačí aj stredná pedagogická diaľkovo? Som z Trenčína. Ďakujem.
a neviem, ci treba vobec nejaku pedagogiku, syn ma vychovavatelku s Ing.
Stačí pedagogicke minimum smer vychovavatelstvo, ale niektore skoly su zufale z nedostatku zamestnancov a prijmu aj nekvalifikovanu, ale potom aj platovo sa to odzrkadli takze radsej by som si spravila to minimum.
@aspinka čo sa týka toho odborného vzdelania ono to nie je vždy až taká výhra. Keď som chodila počas školy na prax na ZŠ sama riaditeľka mi povedala, že ona zoberie radšej nekvalifikovanu osobu lebo tej môže dať nižší plat. Zatiaľ čo pri kvalifikovanej sa musí držať tabuliek. Celé je to na hlavu, človek nevie čo bude lepšie. ..
treba pedagog. minimum (v TT je to myslím na 2 roky)
Nic ako pedagogicke minimum neexistuje. Na uvedenu pracu staci externe studium (2r.) na Strednej pedagogickej skole (Pedagogickej akademii) v odbore ucitelstvo pre MS a vychovavatelstvo alebo VŠ predskolska a elementarna pedagogika alebo socialna pedagogika a vychovavatelstvo (staci Bc.).
@liz_lemon ak má Ing, musí mať dorobenu školu pre vychovavatelstvo, aspoň SŠ, pripadne 2 roky nadstavby na SŠ diaľkovo.
ahoj anonymna otazka.....
teraz to neber osobne, ale ked chces pracovat ako vychovavatelka tak by si v prvom rade mala poznat terminologiu a vediet, ze druziny uz neexistuju, ale skolske kluby. ..
druha vec, ktoru by si mala poznat je skolsky zakon a vyhlaska o kvalifikacnych predpokladoch pedagogickych zamestnancov.... zaberie ti ti 5 sekund guglenia a dozvies sa tam uplne vsetko....
mozes pracovat ako nekvalifikovana, ale zvycajne za podmienky ze si dorobis dalsie studium....
trochu ma zarazaju komentare ktore sa tvaria ako keby na vychovavatelku nebolo treba ziadne vzdelanie.... ale v skutocnosti treba!
pedagogicke minimum neexistuje, existuje doplnujuce pedagogicke studium pre ucitelstvo, vychovavatelstvo a pedagogickych asistentov, pre absolventov neucitelskych vs, ktori chcu pracovat v skolstve.....
ak mas oa, tak treba externe studium na strednej pedagogickej....
ale radsej by som sa informovala najskor na pohovore, ci mas vobec sancu aby ta niekde prijali, skor ako zacnes studovat....
Vysoku skolu na to netreba no aspon strednu ano. Len tak a praxou v administrative nemozes robit vychovavatelku, kedze to okolo seba co sa tyka prace nejak ani moc neslo
@nikoll29 no veď to viem, že nemám prax a preto by som chcela ísť študovať v tomto odbore. Robila som v detskom centre rok. To sa asi nebude rátať.
@heln ďakujem za odpoveď, pozerala som si stredne pedagogicke školy a prijímacie skúšky. Všade vyžadujú hudobnú, telesnú a kreslenie. Snáď to zvládnem.
VS netreba