Ahojte,
tento rok končím strednú pedagogickú. Zaujímalo by ma, či môžem isť učiť do družiny bez vysokej. Ak máte niekto nejaké skúsenosti, podelte sa. Koľko je cca plat? Vopred ďakujem! 🤗
Družina neexistuje. Je to školský klub, keď už tam chceš ísť teda.
@1ryba myslím si, že družina a školský klub je jedno a to isté. Záleží od človeku ako dané zariadenie pomenúva. Ale vidím, že si príspevok pochopila aj s mojou "družinou" 😉
@eliska13 ďakujem 🫶🏻
@lenkastanova19 tak si do žiadosti napíš, že chceš pracovať v družine, všetci sa o teba potrhajú.
@1ryba nebuď tak urazená, že som napísala slovo ktoré ty nepoužívaš. Tvojími komentármi si si zbytočne skrátila čas 😉 pekný deň!
@lenkastanova19 ber to skôr ako radu. Keď sa budeš zaujímať o túto prácu. Nie je nič horšie ako keď pedagóg ani nevie, kde pracuje.
@lenkastanova19 Zbytočne sa urážaš. Družina naozaj neexistuje. Je to ŠKD - školský klub detí. Pojmy treba ovládať.
@1ryba na sš nám učiteľia sami hovoria niekedy družina, čiže 🤷🏼♀️ nemusela si sa k tomuto vôbec vyjadrovať, pýtala som sa úplne na niečo iné...
@zuzanockamt bola to len nevinná otázka, na ktorú som nedostala od nej odpoveď to je celé😉
Syn mal vychovavatelku, ktora si popri tom robila vysoku, takze predpokladam, ze to mozne je a uplne v pohode, dokonca ako mladsia bola nevyhoreta, kreativna, lepsie rozumela detom a nenormalna sekera😂ale to sa bavime o vychovavatelke 4-5 rocnik ZS tam to bolo potrebne, aby si deti vedela upratat
@lenkastanova19 A nehovoria vám, kde a aké máte uplatnenie? Pracovať v ŠKD s maturitou môžeš, plat je tabuľkový, nájdeš na minedu.
@lenkastanova19 musela. Ani sestra keď, chce pracovať na psychiatrii sa nepýta, aké je pracovať v blázinci. Alebo policajt na žandárskej stanici. Keď chce niekto učiť deti, mal by v prvom rade sám ovládať, kam chce ísť pracovať a vyhľadať si v Google platové tabuľky.
@danieli ďakujem 🫶🏻
@1ryba som mladá, hľadajúca si prvú prácu, chcela som sa poradiť o skúsenostiach s ostatnými.
@lenkastanova19 u nás v Petržalke určite áno, je tu zúfalý stav vychovávateľov, plat netuším, ale v septembri tretiaci a štvrtáci nemali škd, lebo neboli vychovávatelia. Riaditeľka písala, že hláste sa milí rodičia, starí rodičia, spravíme školenia, nebojte sa, tuším bolo treba mať maturitu a o ostatné sa postarala škola. Plat si ale nepamätám 🙂. Tuším bol aj náborový príspevok a neviem či MČ aj nejaký byt na prenájom neponúkala, alebo pomoc s hľadaním, ale tam neviem aké boli presné podmienky. Každopádne, od októbra už máme ŠKD, tak sme si všetci rodičia celkom vydýchli, dokonca ja som celkom spokojná s družinárkou, i keď netuším, čo vyštudovala, cena trieda sme boli na vďační, že sa na to dala a decká ju majú radi (je z Ukrajiny, ale hovorí dobre po slovensky).
@mikadooo ďakujem Vám za vašu skúsenosť a informovanie. 🤗
@lenkastanova19 držím palce 🙂
@mikadooo ďakujem
Odporúčam ti pozrieť si vyhlášku o kvalifikačných predpokladoch ped.zamestnancov. Tam presne nájdeš svoj odbor, aj akú pozíciu v školstve môžeš vykonávať. Záleží aj aký odbor si vyštudovala. Plat budeš mať najnižší možný ako začínajúci ped.zamestnanec. Taktiež po nástupe budeš musieť absolvovať adaptačné vzdelávanie. Na tvojom mieste, by som sa na VŠ prihlásila, študovať môžeš aj externe a ako mladé dievča bez záväzkov máš tie najlepšie predpoklady štúdium zvládnuť.
@lenkastanova19 ked chces byt vychovavatelka je potrebne poznat skolsky zakon a vediet, ze existuje skolsky klub, lebo to tak definuje zakon, nie je to druzina podla toho ako to kto citi.
treba sa pozriet do vyhlasky o kvalifikacnych predpokladoch. celkovy plat zavisi aj od roznych priplatkov.
Doplním ešte, že plat závisí aj od úväzku. Nie všetky vychovávateľky majú 100% úväzok. Na mnohých školách je to skôr výnimka.
Keď som chodila do školy ja všetci žiaci a učitelia tomu hovorili Družina o ŠKD nebolo ani páru.. Nie je to jedno ako je to napísané? každý vie o čo sa jedna
@katty8 nie nie je to jedno, vychovavatel, tak ako ucitel ma byt pedagogicky, odborny zamestnanec, ktory ma ovladat platnu legislativu a vediet, ze podla platneho zakona je to skolsky klub, ze v zakladnej a strednej skole su ziaci a nie studenti, studenti su na vysokych skolach a vychovavatelka sa v skolskom klube s detmi nehra, ale vykonava cinnosti podla platneho vychovneho programu.... atd.
Neurazaj sa, pomial si do ziadosti napises, ze mas zaujem.o pracu v druzine, tak asi velmi nepochodis...co sa tyka vzdelania, ano, stredna pedagogicka v odbore vychovavatelstvo ti staci. Co sa tyka platu, pocas adaptacneho vzdelavania, spravidla byva rok, budes v 4PT, po ukonceni adaptacneho budes v 5PT. Pocas adaptacneho mas narok na priplatok 6% (zacinajuci pedagogicky zamestnanec). V 4PT je to v hrubom 938e, v 5PT 1038e (tu uz narok na priplatok nemas)
@lenkastanova19 Trosku pokory by nezaskodilo. Stacilo napisat,pardon,myslela som SKD. Ty chces vzdelavat deti s takymto arogantnym pristupom? Nedostala si nevyziadanu radu,ale iba ta opravila. Mylit sa je ludske a uznat si omyl takisto.
@zuzanockamt moha dcera chodi druziny, ale platim jej skolsky klub. Vsetci vieme, o com hovorime 🙂
@lenkastanova19 môžeš plat je na minedu.sk pozri si tabulky