Vychovávateľ na základnej škole

6. sep 2022

Ahojte,je tu niekto kto pracuje ako vychovávateľky na ZŠ? Aký je cca plat a pracovná doba? Mám vysokú školu ,treba mi aj pedagogiku? Vraj teraz berú aj bez praxe atd

kacena4
6. sep 2022

musis mat min. pedagogiku, ala staci ti studovat popri praci. plat je podla tabulky, pracovna doba individualne podla skoly, niekde sa pracuje aj rano od 6-7.30 inde len od 11.30 - 17,18?? hod je to individualne

autor
6. sep 2022

@kacena4 si vychovávateľka?

liz_lemon
6. sep 2022

@kacena4 si si ista s tou pedagogikou, lebo u nas ma Ing. titul

kacena4
6. sep 2022

@liz_lemon a nie? kazdy kto pracuje v skolstve musi mat nejaku pedagogicku skolu nie? ci sa mylim?

kacena4
6. sep 2022

nie nie som vychovavatelka, aspon tento rok ale pracujem v skole

hylary
6. sep 2022

Bez praxe berú ale pg školu musíš mať.. to čo je za otázku 🙈 to akoby si sa pýtala či lekár nepotrebuje medicínu...

autor
6. sep 2022

@hylary tak to je teda rozdiel a mýliš sa berú aj bez pedagogiky lebo je momentálne nedostatok,teraz som to overila so známou čo robí v skolstve

zuzanockamt
6. sep 2022

Musíš mať pg.vzdelanie. Do 2 rokov od prijatia treba začať študovať.

hylary
6. sep 2022

Nedostatok je možno učiteľov, určite nie vychovávateľov.. a jak chces učiť bez pg vzdelania? Čo chces akože robiť s tými deťmi?!?

autor
6. sep 2022

@hylary tak si pozri aj správy!

alja20
6. sep 2022

Pozri si zakony tam najdes odpoved

zuzanockamt
6. sep 2022

Anonym
Ale to neznamená, že keď je nedostatok, tak poberú všetko, čo dýcha. 🤦
Všetci zúfalci, čo majú neuplatniteľné školy a odbory si myslia, že v školstve ich teraz budú chcieť, lebo... 🤦🤦🤦

elizabet173
6. sep 2022

zoberú ťa aj bez pedagogického vzdelania, ale do myslím dvoch rokov musíš začať študovať vychovávateľstvo

hylary
6. sep 2022

@zuzanockamt presne . A ešte si myslia že sa tam len káva pije a sedí sa s vyloženými nohami 🙈🙈🙈

ninusa221
6. sep 2022

Ja som len po maturite išla brigádovať do jaslí a musela som doniest vysvedčenie že mam pedagogicku. Aj zháňali ešte baby tak nam vravela riaditeľka že bud zdravotne sestry alebo vychovatelky/ učitelky mš. Takže jasne že ťa zoberu pod podmienkou že školu si musiš dorobiť. Moja angličtinarka zo Zš si nedorobila VŠ tak robi vychovavatelku 🙂))

majka879742
6. sep 2022

Momentálne som na RD ale pracovala som ako vychovávatelka, musíš mat minimálne strednú pedagogickú, aby si bola kvalifikovaná vychovávatelka, niektoré školy vedia zobrať aj tych co nemajú pedagogickú školu ale v pracovnej zmluve maju podmienku si školu dorobiť... Bez toho to proste nejde 🤷 a plat podľa triedy, a praxe takže na začiatku nečakaj taký plat ako tie co robia v školstve dlhodobo...

lasoli
6. sep 2022

no viem ze manzelova sestra robila 2r vychovavatelku a tento rok ju prepustili,lebo nemala ped vzdelanie,takze dali jej vypoved.

273
7. sep 2022

v tomto prípade si treba do 2 rokov od nástupu dorobiť pedagogické minimum zo zameraním na vychováteľstvo, býva to podmienené aj v pracovnej zmluve, plat je tam tabuľkový bez vzdelania pod. je to na začiatok okolo 650€ v čistom