Ahojte,je tu niekto kto pracuje ako vychovávateľky na ZŠ? Aký je cca plat a pracovná doba? Mám vysokú školu ,treba mi aj pedagogiku? Vraj teraz berú aj bez praxe atd
@kacena4 si vychovávateľka?
nie nie som vychovavatelka, aspon tento rok ale pracujem v skole
Bez praxe berú ale pg školu musíš mať.. to čo je za otázku 🙈 to akoby si sa pýtala či lekár nepotrebuje medicínu...
@hylary tak to je teda rozdiel a mýliš sa berú aj bez pedagogiky lebo je momentálne nedostatok,teraz som to overila so známou čo robí v skolstve
Musíš mať pg.vzdelanie. Do 2 rokov od prijatia treba začať študovať.
Nedostatok je možno učiteľov, určite nie vychovávateľov.. a jak chces učiť bez pg vzdelania? Čo chces akože robiť s tými deťmi?!?
@hylary tak si pozri aj správy!
Pozri si zakony tam najdes odpoved
Anonym
Ale to neznamená, že keď je nedostatok, tak poberú všetko, čo dýcha. 🤦
Všetci zúfalci, čo majú neuplatniteľné školy a odbory si myslia, že v školstve ich teraz budú chcieť, lebo... 🤦🤦🤦
zoberú ťa aj bez pedagogického vzdelania, ale do myslím dvoch rokov musíš začať študovať vychovávateľstvo
@zuzanockamt presne . A ešte si myslia že sa tam len káva pije a sedí sa s vyloženými nohami 🙈🙈🙈
Ja som len po maturite išla brigádovať do jaslí a musela som doniest vysvedčenie že mam pedagogicku. Aj zháňali ešte baby tak nam vravela riaditeľka že bud zdravotne sestry alebo vychovatelky/ učitelky mš. Takže jasne že ťa zoberu pod podmienkou že školu si musiš dorobiť. Moja angličtinarka zo Zš si nedorobila VŠ tak robi vychovavatelku 🙂))
Momentálne som na RD ale pracovala som ako vychovávatelka, musíš mat minimálne strednú pedagogickú, aby si bola kvalifikovaná vychovávatelka, niektoré školy vedia zobrať aj tych co nemajú pedagogickú školu ale v pracovnej zmluve maju podmienku si školu dorobiť... Bez toho to proste nejde 🤷 a plat podľa triedy, a praxe takže na začiatku nečakaj taký plat ako tie co robia v školstve dlhodobo...
no viem ze manzelova sestra robila 2r vychovavatelku a tento rok ju prepustili,lebo nemala ped vzdelanie,takze dali jej vypoved.
v tomto prípade si treba do 2 rokov od nástupu dorobiť pedagogické minimum zo zameraním na vychováteľstvo, býva to podmienené aj v pracovnej zmluve, plat je tam tabuľkový bez vzdelania pod. je to na začiatok okolo 650€ v čistom
musis mat min. pedagogiku, ala staci ti studovat popri praci. plat je podla tabulky, pracovna doba individualne podla skoly, niekde sa pracuje aj rano od 6-7.30 inde len od 11.30 - 17,18?? hod je to individualne