Vyčerpanosť z práce

17. apr 2024

Pred časom som menila prácu. Problém nastáva, že ma nová práca neskutočne vyčerpáva. Bolo by to normálne, keby sa jednalo o to z dôvodu nových informácií alebo náročnosti práce avšak vyčerpáva ma vyslovene z toho, že nerobím nič. Presťahovali sme sa a v miestnej fabrike ma prijali ako mentorku. Moja práca spočíva v tom, že ak prídu noví zamestnanci trénerka ich prvé 2 týždne zaškolí a ja prvý mesiac nad nimi stojím a pozerám ako im to ide. Vôbec som si to takto nepredstavovala a ani nemyslela, že takéto nič nerobenie vie takto vyčerpať. Mne sa už normálne nechce do práce ale bože chráň sťažovať sa, lebo ja sa mám ako dobre, že nič nerobím a dostávam peniaze. O tom potom, že 8h v práci pocitovo trvá 24h..
Neviem čo mám robiť,.. zvyknem si?

pribinak
17. apr 2024

Tak si nájdi inú prácu. Pre mnohych ľudí je dokezite aby mali pocit uspokojenia z prace

martinami274
17. apr 2024

Skús sa popýtať v práci a nejaké školenie ako robiť mentorku resp. trenerku. Nieže by si nevedela, ale vedia na školení správnom poradiť ako sa cítiť lepšie pri takejto psychicky náročnej práci. A reči, že nič nerobíš..nerieš to, ty vieš , že robíš..ak ti to nepovie tvoj nadriadený, tak sa nauč sa to fakt nevšímať. Mne ako učtovníčke tiež stále vraveli v jednej firme..že ako sa velmi dobre mám, len sedím na stoličke v kancelárii a mám 4000,- eur plat.🙂)) hned som im povedala: Poprosím kludne mi povedzte, kde má učtovníčka na mojej pozícii 4000,- eur plat..že by som prešla tam. 🙂))

justxme
17. apr 2024

Tiež som mala prácu, v ktorej som "nič nerobila". U mňa to bolo o čakaní kedy príde niečo, čo budem musieť riešiť. Často som reálne odpracovala tak 30 minút. Zo začiatku to bolo v pohode, lebo som sa stále učila čo a ako. No po pár mesiacoch to bolo strašne ubijajuce, hlavne keď si človek, ktorý chce mať nejaký pocit produktivity, že počas tej svojej pracovnej doby aj skutočne niečo robíš. Niekomu to ničnerobenie môže vyhovovať, no na tvojom mieste by som hľadala niečo iné, lebo čím dlhšie tam budeš, tým budeš mať väčší pocit že tam len zabíjaš čas a nič ti to nedáva.

cookie29
17. apr 2024

Z tohoto by som sa asi zblaznila

szuchta
17. apr 2024

Obzerala by som sa po inej práci. Keď ťa to takto vyčerpáva, tak je hlúposť, aby si v takej práci fungovala dlhodobo.

autor
17. apr 2024

U mňa je to tak, že prídem a sedím / prechádzam sa na striedačku aby som aspoň čo to robila. Čakám kedy niekto potrebuje pomoc. No reálne 2x za deň ak ma zavolajú a to len na 15min, kým im to znova vysvetlím, keďže trénerky ich za ten týždeň zaškolili a nie je to atómová fyzika aby to po týždni nevedeli. Viem si to predstaviť ako prácu keď mám rok do dôchodku ale nie teraz. Možno sa skúsim spýtať u nás v danej firme na inú pozíciu, viem, že jedna baba team leaderka odchádza, tak či by ma nedali na jej miesto.