Co ma caka na pohovore? Viem, ze diktat, asi strojopis, a ustne pohovory?!?!
Hlavne je treba dobre napisat opis a potom spravne naformulovat list. Ustne pohovory u nas neprebiehaju formou skusky ci vies ustavu a pod. ale skor ci si si vedoma vysky platu 🙂 kedze ten je viac ako biedny
Za taký biedny plat ísť robiť na súd???? Preboha... v pokladni Tesca dostaneš viac ako na súde.
@kvetinka29 Kde ako, .... . Ak si to tak vezmeš ani VSÚ nemá vysoký plat. ☹
A ešte to býva tak, že konanie je vypísané oficiálne na miesto, ktoré je už obsadené po protekcii a zvyčajne vyhrá tá osoba, čo tam je už zamrstnaná na zmluvu - že do výberového konania. Iba ak by sa jej chceli náhodou zbaviť. Viem o čom hovorím
@andrbeata no veru nema a preto je pre nich casto sud len taka medzizastavka a casto odchadzaju na ine miesta ked ziskaju prax, to je ta fluktuacia na sudoch, proste nezaplatena praca.
@notebook ak je niekto v docasnej sluzbe a je vyberko na stalu tak väcsinou beru tu z docasnej a zase za nu do docasnej zoberu z vonku, ale hej stava sa ze sa chcu aj niekoho zbavit tak ho z docasnej nezoberu do stalej a ked docaska vyprsi....dovidenia.
@dada7701 pozri si take zakladne veci ako ustava, nemusis ju odrapotat, len aby si mala prehlad, pozri si, kde sa aky sud nachadza, pripadne kancelarsky a spravovaci poriadok. Pre mna je to praca snov, zboznujem ju. V den, ked je vyplata, rozmyslam ci som normalna.... ten plat tesne nad urovnou minimalnej mzdy, to je hanba. Mam svoje dovody preco ten plat trpim, stale v kutiku duse verim, ze pojdu platy na normalnu uroven a ja tam budem moct ostat, aj ked sa moja situacia zmeni. Priprav sa, ze roboty je naozaj dost. Ak dobre pises, ovladas pravopis, je velka sanca ze ta vezmu. Asistentiek je malo, odchadzaju jedna radost. Za ten plat velmi malo ludi ostane. Vacsina odide po prvej, druhej vyplate, pravdepodobne nikto neveri, ze ten plat je ozaj tak nizky... v Bratislave je stav viac ako kriticky. Je to psychicky narocna a velmi zodpovedna robota. Drzim palce
@marianka0101 máš pravdu... pracovať niekde za nástupný plat 435, ako som dnes čítala inzerát, môže len človek, čo robí z lásky k vlasti.. inak si nevážiš samú seba a môžeš to odôvodniť ako chceš 😀 So schopnosťami ktoré tam treba sa ľahko zamestnáš u právnika alebo advokáta s platom cez tisicku...
@marusia12 ..... 474,50 😵
@marianka0101 no fakt výhra 😀 Asi neplatíš hypo a lizing...
474,50 v hrubom plus za sluzobnu prax plus osobny priplatok... podla mna je to stale malo ale je to zaujimava praca, ja som tam uz vyse 9 rokov a je oravda, ze keby som tu pracu nemala rada tak som uz davno inde, je to bud "laska na prvy spis" alebo nechutenstvo od prveho spisu. .... marianka a ja platim z toho dve hypo s manzelom samozrejme 🙂
@marusia12 chcem vidiet toho pravnika co da cez tisicku administrativnej pracovnicke bez pravnickeho vzdelania ...
@kvetinka29 na zapisovateľku tiež nemáš právnické vzdelanie, že? 😀 Tam stačí niekto, kto relatívne dobre vyzerá a vie pravopisne písať... aspoň ja som to tak pochopila z inzerátu. Ten zvyšok čo tam uvádzajú je skôr ako vtip 😀 A s tým čo tam požadujú, by som si rovno pýtala cez 800.... ak sa vždy nájdu ľudia, čo budú pracovať za túto almužnu, platy sa nikdy nedvihnú.
Ja som pred Xrokmi študovala špeciálnu školu pre zapisovateľky... je to veru X rokov 😀 A z prace si nás potom priamo na súde vyberali advokáti a veľa z nás k ním nakoniec aj prešlo... boli sme vyškolené s papierom, takže sa za nami išli potrhať.
Za taký plat jednoducho nie.... ani keby tam bola neviem aká láska... hoci aj pre mňa to bola zatiaľ najzábavnejšia prácu, akú som kedy mala... ale to boli iné časy, to sa ešte nedialo v súdnictve to, čo sa deje teraz.
@marusia12 na zapisovatelku nepotrebujes pravnicke vzdelanie, staci ovladat pravopis a mat rychly strojopis, zaklady hospodarskej korespondencie, ani vyzerat nemusis dobre. To co pisu v inzerate si moc netreba vsimat, je to tam odborne povypisovane, ale v skutku im staci to co som napisala, cisty register trestov a slusne vystupovanie.
@kvetinka29 jo... a ten čo to písal tam má minimálne jednu pravopisnú chybu 😀 Vtipné.... Pre mňa za ten plat iste nezaujímavé... hoci fakt to bola moja top práca, mala som skvelý kolektív a aj mne pridelený sudca bol top.
@marusia12 ja mam tiez super sudcu a kolektiv je fajn, je viac vyhod tejto prace v statnej sluzbe, ale je pravda, ze plat mizerny...
Píšem na mobile, tak sa ospravedlňujem za chyby, napr. koncipient.
@kvetinka29 a co presne robis cez den?
@dada7701 Ahoj, poväčšine sú 2 výberové kolá. Prepisuje sa text, potom diktát, ústny pohovor, na niektorých miestach psychotesty. Na ústnych pohovoroch si pozri aj otázky ohľadom súdnictva, lebo sa veľmi často vyskytujú.