Výberové konanie do štátnej služby

11. aug 2022

Absolvoval ho niekto v súčasnej dobe? Ako to prebiehalo?
Počula som už aj také, že miesto obsadzujú len na ,,oko,, a človeka maju vybraného dávno… Za každé info budem vďačná 🙂

ciusinka
11. aug 2022

Na to ti tu nikto konkretnu odpoved neda, je to velmi individualne a zavisi od konkretneho miesta/uradu, kam sa chces hlasit..Urcite su aj take miesta, kde uz maju cloveka vybrateho davno, ale vyberko sa proste musi urobit aj oficialne, ale urcite su aj take miesta, kde nemaju vopred vybrateho nikoho a da sa tam normalne dostat, ak splnis podmienky..Takze neda sa to povedat pausalne, ze vsade do statnej sluzby sa dostavaju ludia len po znamosti 🙂

janush
11. aug 2022

ano vacsinou je to tak, ze maju vybraneho uchadzaca vopred, ktory tiez pride na konkurz... no podla zakona v statnej sprave musia tieto pozicie uverejnovatb

jannka89
11. aug 2022

@ciusinka veru ako kedy, na jednom konaní to bolo ozaj iba na oko, vybrali pani ktorá tam pracovala len na inom oddelení, ďalšie výberko už bolo pre mňa úspešne, a tiež keď som menila pozíciu v rámci úradu, bolo vyhlásené konanie, ale to som už vyhrala ja...chod vyskúšať aspoň budeš mať skúsenosť a uvidíš ako to prebieha ;) niekedy sú tie miesta naozaj voľné

deti95060810
11. aug 2022

dotyčná vybraná osoba väčšinou už pozná aj správne odpovede....aby bola úspešná.
no Slovensko...

melanta
11. aug 2022

Poznám človeka,pozícia na nemenovanom ministerstve v najvyššej platovej triede. Dostal sa čisto výberovým procesom. Sú pozície, kde proste "známosť" nestačí, lebo naozaj potrebujú konkrétne vzdelanie, jazykovú zdatnosť a konkrétne zručnosti.

autor
11. aug 2022

@jannka89 a v čom spočíva take výberové? Ja som na ničom podobnom doteraz nebola. A neviem ani čo čakať

sarkan333
11. aug 2022

My máme napríklad na zajtra vyhlásené výberko na 2 miesta (daňový úrad) a nie je tam nikto zvnútra. Ani neviem či je niekto prihlásený. Je to na zastupovanie za kolegyňu na materskej, ale tak sme začínali skoro všetci. Takže treba sledovať výberové konania a prihlásiť sa.

ivanabat
11. aug 2022

Ja pracujem v štátnej správe, a hej niektoré miesta hlavne do stálej štátnej služby sa obsadzovali primárne ľuďmi z dočasnej (teda keď bol niekto na zastupovanie za niekoho na materskej), ale to bolo pár prípadov. Inak aj u nás na úrade sa normálne dostali ľudia bez známosti. Dosť záleží na akom úrade je to výberko, pretože sa kvôli transparentnosti sťažili podmienky, ale zároveň ak je človek dobre pripravený, tak je veľká šanca na úspech. Na Tvojom mieste by som to skúsila, nikdy nevieš ako to dopadne a hlavne budeš mať aj do budúcna skúsenosť s takým výberovým konaním.

martinkah
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jannka89
11. aug 2022

Konkrétne naše bol písomný test, prevažne legislatíva, a potom ústny pohovor, to som čakala, že to bude taký pokec len, ale normálne má skúšali, tiež prevažne z legislatívy, úplne ako skúška v škole :D

katarinaforever
21. aug 2022

Ahoj ja pracujem priamo vo výbere zamestnancov a je veľký rozdiel Výberové konanie a obsadenie pracovného miesta. Žiadna pozícia nemá vopred určeného človeka. Aspoň u nas nie.