Vstupná lekárska prehliadka do zamestnania

olivia456
21. mar 2022

Prijemný podvečer prajem, chcem sa opýtať ako prebieha vstupná lekárska prehliadka do zamestnania, mám nastúpiť do banky a mám ju absolvovať. Mám taktiež priniesť ranný moč, načo im to je? Za odpoveď vopred ďakujem. Všetky takéto prehliadky a najmä u neznámeho lekára ma stresujú. A keď ide o prácu v banke neviem si predstaviť na čo im je môj moč. :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olivia456
autor
21. mar 2022

@viestta len neviem čo ako budú z toho moču zisťovať :D lebo chápem ostatné veci ako je meranie tlaku, kontrola zraku atď. Ale ten moč mi nejde do hlavy, jedine čo mi z toho vyplýva sú testy na drogy a nikdy som nepočula aby robili do zamestnania ako je banka testy na drogy. 😃 Snažím sa to pochopiť no..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
21. mar 2022

@olivia456 tiež som absolvovala takú prehliadku na pozíciu asistentky. Nestačila im prehliadka u môjho obvodného, potrebovali to od ich lekára. Ale taktiež moc,a základné vyšetrenie. Nič hrozné. Ja som bola skôr v strese z tých strašidelných priestorov, v ktorých sa daná ambulancia nachádzala.

ninai
21. mar 2022

@olivia456 to je len bezna sucast lek prehliadky, ak ti v moci cokolvek zistia je to len a len pre tvoju info. A ak povies, ze mas menstruaciu tak nikto nic riesit a vysetrovat nebude...a urcite ziadny test na drogy, nesranduj, jednak je to drahe vysetrenie, cize to by nikto za teba neplatil a bez tvojho vedomia a suhlasu by taky rozbor mocu ani robit nemohli.

martinkatinka
21. mar 2022

Je to zakladne preventivne vysetrenie. Ak nedrogujes, nemas sa coho bat 😉

devin123
21. mar 2022

@olivia456 mne, pocas vstupnej prehliadky pred nastupom do zamestnania, povedali, ze moc sa nosi kvoli zisteniu info o moznom tehotenstve.

olivia456
autor
21. mar 2022

@martinkatinka nie nie, len ma to zarazilo 😃 Nanajvýš tak užívam cbd, ktoré nieje drogou takže to by im v testoch ani nemalo ukázať a aj keby je to voľne dostupný produkt. Bola som už na vstupnej lekarskej do zamestnania ineho v minulosti a moc nechceli, preto ma to šokovalo.

e1i
21. mar 2022

@olivia456 ja ked som bola velmi sa mi na wc nechcelo, tak odber krvi, ekg. A okolo obeda mal byt vysledok pre kt. som mala prist osobne a nedali mi ho kým som neocikala papierik (heptaphan alebo podobny), bielkoviny, krv v moci, pH a ine parametre. Co by aj zakladne urobili v labaku ak by som ho dala ráno.

lasona
22. mar 2022

Neviem čo je na tom také nepochopiteľné? To ti nikdy nebrali moc na preventívke? Vedia zistiť bielkoviny, krv v moči , cukor a podobne...neviem ako ta napadli že drogy...u každého nového zamestnávateľa som mala preventívku, čiže krv, moč, aj rontgen pľúc bol štandard...normálne preventívne vyšetrenia..aspoň budeš vedieť či si ok

mogaa
22. mar 2022

@olivia456 tak ja som išla robiť do Amazonu a robili mi krvné testy a aj EKG, takže moč je v pohode.....

olivia456
autor
23. mar 2022

Ďakujem dámy, už mám po a všetko bolo v poriadku, mala by som menej stresovať čo sa lekárov týka, keďže nič strašné 🙂 Prajem každej pekný deň!😊

iva_ab
23. mar 2022

Podľa mna tam o nič iné nejde ako o to, či nie si tehotná - preto aj firmy majú vlastných lekárov, aby sa to nedalo obísť. Zaobalia to akože do bežnej obhliadky.

lienka.7
23. mar 2022

@iva_ab presne tak. Nikdy v žiadnej praci som nebola na preventívnej vstupnej prehliadke, tobôž aby mi brali krv a moc. Pre zamestnávateľa? Načo mu je vediet ci mam/nemam napr. zvysene bielkoviny?
A po ďalšie, on ma k dispozícii výsledky mojich vysetreni? Dovod? Hmmm