Vstup do OSSR

lethal
29. jan 2024

Ahojte, uvažujem o vstupe do OSSR v Bratislave.
Prihlásil som sa cez DKVS, nuz z personálnych dovodov mi dôstojnícke miesto neponúli, ale ponúkli mi čakateľa, resp. začnem klasicky ako ta najnižšia hodnosť.

mám 33 rokov, rodinu, 3 ročné dieťa a aktuálne druhé je na ceste.

Vedel by mi niekto poradiť ohľadom vstupu do OSSR ? Stále neviem čo ma tam vlastne čaká.
Aktuálne zamestnaný som a bojím sa, že toto bude zmena k horšiemu, nakoľko by som mal žačať na najnižšej hodnosti a teda až na základnom vojenskom výcviku sa dozviem, čo mi vlastne ponúknu (pozíciu) a kde presne, hoci vraj na západe je voľných miest dosť.

Mám VŠ, a strednú gymnázium.

Odporúčate sa v 33 rokoch stať vojakom v BA ? ....mojím cieľom je počkať si na ten moj flek kým sa uvoľní, avšak troška mám aj obavy či sa budem vedieť naň dostať z toho najnižšieho miesta.

Príp. je tu nejaký vojak, ktorý slúži niekde v BA a vedel by mi niečo k miestnym pomerom napísať ?

ďakujem za každú radu a príspevok.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lethal
autor
30. jan 2024

@taynee Ja prijaty som… ale nakolko na dostojnicke miesto ma nevzali… ponukli mi muzstvo a ja by som chcel vediet ake su pomery v BA

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lethal
autor
30. jan 2024

@taynee ja som na DKVS bol a podmienky som splnil … volali mi ze s mojou profesiou mi aktualne dostojnika nevedia ponuknut nakolko je speficicka a nie su aktualne volne miesta… prijali ma na nizsie miesto s tym ze ak sa uvolni dostojnicke miesto, zak si dorobim dostojnicku skolu a viem tam nastupit

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lethal
autor
30. jan 2024

@taynee dobre, dakujem za radu 😀

nivea777
30. jan 2024

@taynee s týmto vekom bez misie výsluhu ani nedosiahne a v 55tich rokoch zostane bez práce a do dôchodku ďaleko (ak sa nezmenia podmienky)

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nivea777
30. jan 2024

@taynee zažívam to doma a teda je to o držku,hlavne tie všelijaké služby, 12stky, poplachy kde musia byť celé dni.Tiež čakáme druhé takže som zvedavá

sojorez
30. jan 2024

Manzel vo vysluhovom, prevelovali ho tam, kde sa uvolnila pozicia k jeho hodnosti. Ak nechces vychovavat deti na dialku, manzelka a deti sa stahuju s Tebou. Ale i tak su to vycviky, misie. Ja som v podstate vychovavala 3 deti sama, kym neodisiel do vysluhoveho.

nivea777
30. jan 2024

@lethal ja trochu nechápem. Bol si na základnom výcviku a tam ti povedali,že nemajú miesto? Lebo mužovi už na výcviku povedali kam ide a až potom išli na DKVŠ. V čase nástupu na výcvik už nemohol mať iné zamestnanie a ty píšeš, že si zamestnaný 🤔🤔

nika898
30. jan 2024

@taynee správne napísané. Človek si predstavuje že podpise vojnu a bude mat teple miestečko. Pritom veľa krát vôbec nerátajú s misiami na ktoré dostanú povolávací rozkaz a idu alebo ho môžu z Bratislavi prevelit do Košíc a budú všetci spokojný.

oliolijanka
30. jan 2024

Teraz sa zacnu na mk nenapadne objavovat informativne prispevky, ake je to jednoduche a super vstupit do armady.

romi0310
30. jan 2024

@lethal ak mas fb, skus napisat tam do skupiny vojaci ossr. Je tam aj kopec ludi z regrutacneho.

bosorkabb
29. apr 2024

V 33 rokoch by som do armády už nešla. Môj muž je bývalý vojak ako celá jeho rodina. A teda to čo si napísal nesedí. Podľa mňa ťa dosť klamú. Každá hodnosť má aj maximálny vekový strop na to nezabúdaj.