Dobrý deň prajem, prosím vás aké modelové situácie ste mali na pohovore vo VUB-ke? Niekde som čítala, že dali predať pero. Akože to neviem, že či by som predala. Však keby mi dali predať nejaký ich produkt, okej. Ale pre boha prečo pero? Ja by som tiež klientom nepredávala maslo. Neviem, no obávam sa, či tam vôbec ísť, či hľadať prácu inde. Konkrétne VUB-ka ma zaujíma. Ďakujem pekne.
Predaj pera (veci, ktoru pozname), je najcastejsi modelovy priklad na sales pozicie, nejde o to co predavas ale ako to predavas, ako zakaznika zaujmes, ako sa snazis vyvolat potrebu, ake argumenty pouzivas, ako si kreativna, ake su tvoje verbalne schopnosti....chcu prave toto vidiet a je jedno ci to je pero, gumicka, okno, dvere, perina, skrinka, uver, kreditna karta - ide o teba a ako k tomu pristupis
@janagem Aha, no okej teda. Prišlo mi to také divné. Takže stačí, že si budem doma trénovať, že ako ukecať ľudí, aby si kúpili, hej?
@petamich A ako ho predať? Môžem si tam aj vymýšľať, že to je napríklad pero, ktoré neprestane nikdy písať a je to jedinečný kúsok na trhu?
Kazdy by ho preda inak 🤷♀️ a o to prave ide, byt dobry predajca to tak jednoducho nenatrenujes, kazdy vie predat klientovi/zakaznikovi, ktory pride proaktivne, v tej banke ale prace ide o to zaujat a predat aj tym, ktori tu potrebu nemaju alebo nevedia, ze maju
Sediet doma a trenovat s mamou/sestrou ti moze pomoct ale nie je to o tom
Dam ti radu, banka ma malokedy jedinecny produkt na trhu 🙂 hoc sa aj tvari, ze ma, tam budes tazko predavat mame jedinecnu kreditku - jedine, ak by bola nenavratna a vedela lietat 😆 tam sa treba sustredit na suvisiace sluzby, ktore naozaj ma VUB jedina a predavat cez ne alebo cez potrebu (ktoru klient ani nemusi vediet, ze ma)
@petamich Mám nejaké skúsenosti s predajom, robila som obchodnú zástupkyňu. Len mi to prišlo divné, že banka a predaj pero no. A ja si študujem na stránke dostupné info, aké produkty majú, od koľko majú úrokové sadzby na hypotéky a podobne a ono mi to ani nebude treba možno.
vysvetľoval to Leonardo Di Caprio vo filme Billionaire myslím ... Vlk z Wallstreet...
Ja poradím, menej je niekedy viac....a pri scénke s predajom sme dávali nečakané otázky...ani tak nešlo o to, čo ten človek povedal, ale ako to povedal, akú mal pri tom mimiku, atd...A v banke by som nepredávala niečo ako jedinečné a bezkonkurenčné...to je taký štýl "poisťovákov"...predala by som to pero s jeho konkrétnymi vlastnosťami a jeho prednosťami, plus príde možno otázka, či by si si ho kúpila a ak áno, prečo...
Skús neponúkať hneď. Ale skús sa pýtať, aké perá používa, kedy ich používa, čo mu vadí na perách, koľko je ochotný za pero zaplatiť a podobne. A podľa toho potom ponúkaj. Ak začneš ponúkať hneď, dostaneš veľa argumentov, prečo druhá strana nemá záujem a budeš s tým bojovať. Najprv zisti informácie a tie potom použi pri ponuke. Či už to bude pero, hrniec alebo škrečok.
To je trik, musíš argumentačne klienta presvedčiť že to pero potrebuje … ponúkneš mu pero za 3€, nechce ho… ponúkneš mu iný produkt, napr ultraspecialny investičný fond s výnosom 10% ročne + prémiou za založenie úctu 1000€, čo sa nedá odmietnuť, jedine čo je potrebné, je podpísať zmluvu.. “máte pero?, nemám…tak vám predám toto pero za 10€” ….
Pozri si radšej info o banke ako takej... kde ma matku, kedy vznikla .... Mala by si vedieť niečo o spoločnosti do ktorej sa hlasis 👍
@louba toto mám naštudované
Poviem ti tajomstvo. To pero ukáže spôsob akým štýlom vieš komunikovať aj v nečakaných situáciách.