Vrátili ste sa po materskej do predchádzajúcej práce?

buzz5
3. jan 2022

Chcem sa opýtať, či ste sa po materskej vrátili do predchádzajúcej práce? Alebo ak ste predtým nepracovali ci ste si našli niečo na plný úväzok alebo len polovičný? Ako to zvládate pri deťoch a spolu s domácnosťou. Sú tu aj nejaké ženy v domácnosti? Co si myslite o tom ostať v domácnosti a nehľadat prácu?

martinkatinka
3. jan 2022

Ja som sla po materskej na rodicovsku a pocas toho som si nasla pracu, ked mal maly 2r a 4m. Uplne inu ako predtym, na cely uvazok a dvojsmenku.

buzz5
autor
3. jan 2022

@martinkatinka a ako to zvládaš potom domácnosť aj deti, musíš byť unavena keď robíš na smeny. Vybrala si si takú prácu sama alebo veľmi nebolo nič iné na výber, či kvôli financiám?

zuzanockamt
3. jan 2022

@buzz5 pri obidvoch deťoch som išla z MD na RD. Pri prvom som si našla prácu v priebehu mesiaca, keď mal 20 mesiacov, pracovať som začala, keď mal 23 mesiacov a on nastúpil do MŠ. Pri druhom som sa vrátila do pôvodnej práce, keď malo dieťa 13 mesiacov. Ženou v domácnosti by som nechcela byť. Nuda a steteotyp. A chcem byť sebestačná a nie sa spoliehať na manželovu výplatu. Čo keď sa niečo stane, jediný príjem vypadne a čo potom.

denisa1284
3. jan 2022

@buzz5 ja si teraz hladam po Rp, ale len od 7.00 do 15,30 max alebo na skrateny uvazok, uz sa mi aj nieco rysuje,ja sa musim riadit aj podla manzela, kedze robi na stvorzmenke, tak mne by sa na smeny nedalo. ja by som doma nechcela ostat 🙉 uz potrebujem prist na ine myslienky 😄

martinkatinka
3. jan 2022

@buzz5 to bolo par rokov dozadu. Vyhoda bola plat aj rodicovsky prispevok, striedali sme sa s muzom, dieta v skolke.... Vsetko sa dalo zvladat.

alanko20
3. jan 2022

Nedokazem si predstavit byt roky bez prace a prijmu. Domacnost ako taka ma nenaplna.

buzz5
autor
3. jan 2022

Ide o to ze od školy som sa nevedela zamestnať na Slovensku skúsila som viac prác no nepáčilo sa mi finančné ohodnotenie. Par rokov som pracovala v zahraničí v 2statoch. Keď sme rozhodli vrátiť na Slovensko zase som nebola spokojná s prácou platom. Otehotnela som a teraz rozmýšľam co po 3rokoch keď pôjdu deti do školy. Muž chce aby som zostala doma a starala sa o deti a domácnosť, platovo to on utiahne celé takže o peniazoch to neni. A ma takú prácu ze vždy robí iný čas, niekedy ma nočné od 8 do 8, niekedy 24ky, raz týždenne ma cele doobedie poradu, niekedy keď ho zavolajú musí ísť aj cez deň hociktorý hodinu. Preto si neviem predstaviť akú prácu by som si mohla nájsť aby bol niekto stále s deťmi vedel ich odniesť do škôlky a zo školky. A tiež v našom okrese není práca dobre platovo ohodnotená taka bežná cez inzeráty, jedine dobre miesto nájdete po známosti. Ostať v domácnosti by mi nevadilo ale viem ze rodina by to nepredychala a ohovarali by ma ze som lenivá a zodieram svojho muža. V rodine mame dosť veľa workoholikov

martinkatinka
3. jan 2022

@buzz5 a co robi tvoj muz?

viki_lv
3. jan 2022

Zamestnala som sa v novej práci, robím 7-15 a normálne zvládam deti aj domácnosť spolu s mužom, všetko máme podelené

slavuska1506
3. jan 2022

@buzz5 na zavystlivcov by som sa vyprdla, ale pre pokoj v rodine a aby si aj ty mala trochu zmenu, by som si nasla nieco na skrateny uvazok len. Nebudu ta ohovarat, nebudes mat stereotyp, budes mat nejake svoje financie a budes mat aj cas na domacnost a deti

dollyzv
3. jan 2022

Ja som pred materskou robila 3smenky vo fabrike,hneď ako som otehotnela som vedela že tam sa nebudem môcť vrátiť kvôli drobcovi..našla som si novú prácu keď mal malý 10 mesiacov..na plný úväzok..

buzz5
autor
4. jan 2022

@dollyzv a malého si dala do jasiel ci ti pomáhal muž?

dollyzv
4. jan 2022

@buzz5 partner+opatrovateľka

luccija
4. jan 2022

@buzz5 ja som dala výpoveď po RD v práci a zostala s dieťaťom doma dlhšie...veď nikde nie je písané, že musíš nastúpiť aj tak budú deti asi často choré, ak Vás financie netlačia oddýchni si a popremyslaj čo ďalej.Potom neskôr som išla na pol úväzok muž tiež veľa chodil na sluzobky, alebo robil dlhšie.Ja si program viem spraviť a cítila som sa dobre aj ako žena v domácnosti, ale mala som našetrené a nemusela si pýtať tak by som to nechcela..Co hovorí tvoja rodina si nevšímaj.Dolezite je či to vyhovuje Vám a deťom...
Ostať v domácnosti je fajn na pár mesiacov, rokov, ale potom si treba nájsť niečo svoje čomu sa žena venuje okrem nakupovania, varenia, deti ...môžeš si spraviť školu, kurz, jazyk...začať podnikať, lebo podľa toho, čo píšeš bola so zvyknutá na iné financie a nikdy Ti nebudú dobre ponuky, ktoré Ti tvoje mesto dáva.