Ahojte žienky. Mám dilemu či sa vrátiť do starej práce kde so mnou raz poriadne vybabrali?
Po škole som začala robiť v nemocnici, boli sme super kolektív. Od šéfa som sa veľa naučila. Počas prvej a druhej materskej som si rozšírila kvalifikáciu aj keď som mala vyššie vzdelanie na mojej výplate sa to neodzrkadlilo. Raz mi kamoška navrhla, aby som začala podnikať, keď je o moje služby záujem. Tak sme zakrátko vybrali živnosť ,spolu prenajali priestory. S mužom sme akurát riešili vlastne bývanie každé euro prišlo vhod. Viacerým ľuďom vyhovovalo využívať naše služby po pracovnej dobe. Pekne sa to rozbehlo....až do doby kým ma niekto nebonzol v práci tak som dostala padáka. Nič čo som mala v náplni práce som pomimo nerobila ale čo už. Muž si našiel brigádu ja som robila čo mohla aby sme vedeli splácať hypo. Boli to ťažké časy. Podnikanie som rozbehla naplno.
Od vtedy prešli roky moje deti dávno vyleteli, žijú v zahraničí , vnúčatá ešte nemám, manželstvo dávno krachlo, voľného času mám viac než dosť.
Pár dní dozadu som dostala ponuku nastúpiť do starej práce na miesto môjho šéfa ktorý ide do dôchodku.Vrátili by ste sa?
a teraz prácu nemáš? resp. oplatilo by sa ti to?
ale asi áno... môže to byť ako výzva...
@deti95060810 od tej doby ako som si vybrala živnosť stále podnikám. Môžem v tom pokračovať aj chcem.
Ved to je uz taka dlha doba, a este tam mas ist aj na miesto sefky? Podla mna ak nemas v sebe nejaku traumu z toho, a chces to, tak neni o com. Aj tak tam uz podla mna ani nikto z tych vtedajsich ludi nepracuje 🙂
Určite chod. 🙂 chvalabohu karta sa obrátila, veľmi si sa vypracovala, miesto si zaslúžiš a hoci by tam nik už nebol z bývalého kolektívu, tvojho šéfa to určite veľmi urazi, že na jeho miesto nastupujes práve ty. A vďaka tomu, co ti urobili, budeš dobrou riaditeľkou, lebo nebudeš svojich zamestnancov sikanovat ako si bola kedysi šikanovana ty.
@vanilkovazmrzka v minulosti som sa vyhýbala tým chodbám ako sa len dalo, kvôli tej krivde čo sa stala. Klamama by som keby som tvrdila že už som ti celé chodila za hlavu na 100%.
@autorka ak nebolo legalne podnikat a zaroven pracovat na tpp v rovnakej sfere, tak to nebola az taka bezdovodna krivda.
Tak zalezi ako to ty sama citis. Aki su tam ludia. Ak sa to tam za tie roky cele pomenilo, budes jedina, co si to pamata. Vsak pozri, ocividne nie si na tu pracu odkazana, mozes to proste vyskusat, a ked sa tam budes citit zle, tak odides 🙂
@ajusa12 stále mám obavy, raz ma ponížili, zničili, vyhodili môžu aj druhý krát. Naposledy som stadial odchádzala s plačom, dlho som v noci nevedela spávať. Hoc sa ma vtedy šéf pred vedením zastal, prd to pomohlo. Vedenie je stále stejné
Nie, podnikas a je to najlepšie robiť sám na seba
Potrebujes tu pracu ? Je to to co by si naozaj chcela robyt ? A konfrontovala si ich s tym co sa stalo v minulosti ? Ako sa k tomu stavaju? Ake vyhody budes mat z tej prace ?
Ja keď som nastúpila do terajšej práce,po mesiaci mi volali zo starej práce,že či sa vrátim.Opytala som sa či mi daju sumu,ktorú som im povedala.Jasne,že nie.A bolo vybavené.
Takže nie,nevrátila by som sa do svojej práce..človek má ísť dopredu a nie stagnovat
Ale ak si podnikali v inej oblasti ako bol tvoj pracovný pomer, nestratila si za tie roky kontakt s profesiou?
Neviem si to predstaviť.
Krivda to nebola.Ty si nedodržala pravidlá a niekto to " napravil".Ak ti podnikanie ide a si v tom dobrá.tak prečo presedlať na prácu.z ktorej si dávno vyšla.stratila si kontakt....síce všetko sa dá znova naučiť.ale nie z pozície šéfa...môj názor.Len preto.aby si im tam ukázala.ze som tu zas a som na koni? Vykašli sa na to a rob to čo vieš a zrejme ťa to slušné uživí.
Ak by ma podnikanie živilo, tak ako potrebujem a prácou by som si nijak výrazne nepolepšila, tak by som zostala pri podnikaní... Alebo je niečo čo ťa do tej práce fakt láka?
@janinah @vanilkovazmrzka
Robila som na rehabilitačnom poúrazové procedúry. V podnikaní po večoroch jógu cvičenie pre tehuľky, aj párové, kalanetiku, spevnenie svalstva , rôzne cvičenia pre žienky mladé dievčatá čo chceli schudnúť, a podobné veci na čo som mala živnosť. Je to rovnaká sféra? Čo som porušila, ľudia mi hovorí aby som si našla dobrého právnika a dala zamestnávateľa na súd za neplatnosť výpovede. Každému som hovorila že sa tam nechcem vrátiť. Pôvodne som to nechcela písať, ale po tých stresoch som potratila moje tretie bábo.
Kamarátka robila aj masáže to ich robote naštvalo, lebo ľudom vyhovovalo chodíť k nám po pr.dobe. Po vyhadzove som si už rozšírila živnost aj vzdelanie a robila podobne ako v práci. V práci nám nebolo umožnené prijmať pacientov v poobedňajších hodinách v dobe keď zamestnaním najviac vyhovuje . Učila som na part time tv na súkromnej zš, robila pre zuš aj cvč. Chodím cvičiť starčekov priamo do domova dôchodcov.
Kebyže mám robotu na plný úväzok so slušným platom tak niektoré veci ktoré robím len aby som sa uživila tak od nich upustím.
Ak si prijimala klientov na pracovisku tvojho zamestnavatela bez jeho povolenia (ak som spravne pochopila), tak za to mozes byt este rada, ze si dostala len vyhadzov.
@maranta_leuconeura kde som niečo také písala?
@autorka ja neobhajujem to, ze ti dali vypoved, ale laikovi napriklad pripada cvicenie v ramci rehabilitacie ako dost podobna cinnost ako cvicenie vo volnom case pre rozne skupiny obyvatelstva - ale nie som pravnik, nevyznam sa v tom, keby bolo cisto na mne, v klude mozes vykonavat paralelne rehabilitacne cvicenia v praci, ktore su liecebnou procedurou predpisanou lekarom, a popri tom robit aj tie “nemedicinske” cvicenia v ramci svojho podnikania.
Ak ta to iste vedenie, ktore ta raz vyhodilo, chce naspat, mozno je to preto, ze sami vedia, ze to bolo vtedy z ich strany nespravne. Bola si na nejakom pohovore? Rozpravala si sa s niekym z tych ludi?
Je tu ešte veľa ľudí čo nepozná rozdiel medzi lekárom naordinovanými procedúrami ako magnetoterapia, elektroliečba a jógou či.kalanetikou?
Ak by si mala ďalej popri staronovej práci podnikať, tak by si stíhala v pohode aj oddychovať? Ak áno, a nebojis sa že vyhoris (predsa len to sú dve plnohodnotne práce, podľa mňa dosť aj keď nemáš malé deti ani muža) tak by si to mohla skúsiť.. veď ak sa ti to nebude páčiť, tak staronovu prácu jednoducho pustis niekomu inému.. ale keďže tie udalosti už boli predpokladám dosť dávno, bude tam už aj iný kolektív, takže tak či tak to bude niečo nové..
Ano