Dobrý večer.
Známa sa obrátila na mňa a ja sa obraciam na vás s dotazom ohľadom vrátenia vecí po skončení pracovného pomeru.
Ide o to, že poskytla firemný telefón zamestnancovi počas skúšobnej doby.
Zamestnanec sa jedného dňa už neozval. Nezdvíha, neodpisuje, nereaguje na poštu.
Zamestnanec nepodpisoval žiadne papiere o prevzatí alebo o tom ako konať v prípade takejto situácie.
Zaujímalo by ma aký je postup?
SIM dala zablokovať avšak telefón sa dá i naďalej používať.
Nahlásiť ako krádež?
chapem tomu spravne, ze neexistuje preberaci protokol? cize zaznam o tom, ze ten firemny telefon skutocne prebral?
Áno chápeš správne.
Samsung A33, o presnej hodnote nemám informácie
mozem sa mylit, nie som odbornik ale tym padom nemate ziadny dokaz, ze ste mu telefon odovzdali, takze tazko povedat, ako postupovat
Keď nemáte preberaci protokol ako mu chcete dokázať, že ste mu ho poskytli?
Jedná sa o známu, ktorá prvý krát riešila príjem zamestnanca.. Ale asi i naposledy.
Možno udať na políciu? Kamerový záznam, možno predvolanie alebo bez jeho podpisu o povinnosti vrátenia sa s tým zaoberať nebudú? Keďže nevie dokázať, že mu ho "nedarovala".. Jasné, logické, že nie. No nemá o tom papier..
Nech mu najprv napise a posle postou oficialnu pisomnu vyzvu na vratenie pracovneho prostriedku a tuto nech posle dorucenkou k nemu na adresu bydliska. Moze tam urcit lehotu na vratenie a uviest, ze v pripade, ak nebude telefon vrateny, obrati sa v tejto veci ja sud
Odporucam predtym podpisanu vyzvu nascanovat.
Telefon ma, predpokladam, v uctovnictve. Seriove cislo v dokladoch k telefonu.
otazka znie co sa oplati riesit za 200€ telefon (kedze s DPH stoji 250-300€, tak bez DPH asi menej)? 🤷♀️ policia sa tym nebude zaoberat, lebo trestny cin to je ak sa nemylim nad 266€ a ak nema znama dokaz, ze ho prebral, tak uz duplom ale vsak skusit mozete - zalezi aj od tej obstaravacej ceny
prečo by sa tým polícia nezaoberala? nechápem...
aj priestupok proti majetku je protiprávne konanie.
poslať výzvu na vrátenie, s tým, že keď vec nevráti, tak podáte oznámenie.
@mondolina ved to nie je trestny cin, ked tu riesia xkrat mamicky, ze ich niekto okradol, tak sa viecere "zbieraju", aby presiahli sumu 266€ ale mozno tomu zle rozumiem nejdem sa tvarit, ze s tym mam bohate skusenosti
kazdopadne ak nema ziadny dokaz, tak to akoby mne zajtra do schranky prisla vyzva, aby som vratila telefon, ktory som nikdy nedostala a ja budem tvrdit, ze ja ho nemam
Poslednú mzdu platiť až po vrátení mobilu....
V akej cene bol ten telefon? Lebo zase ak 200e, tak to možno ani nestojí za to, riešiť.