chcem sa opýtať, či by ste mi neporadili. pracovala som v jednej firme ako živnostníčka pred troma rokmi, a teraz tam už nepracujem a prišiel mi domov list, že mám vrátiť 500€ firme, pretože bola zle vyplatená faktúra... Môže ma to žiadať vyplatiť, keď už mám za tok 2013 spravené daňové priznanie? Alebo je tam nejaká premlčaná doba? Ďakujem žienky.
nie, neviem o tom... však práve, že mám to aj podpísané od nich... a teraz toto. asi krachujú a nemajú peňazí... neviem.
@lulufa pokiaľ ti suma na faktúrach sedí so sumami zaslanými na tvoj účet z ich firemného účtu pošli im doporučene list, že si si prekontrolovala účtovné záznamy (ktoré mimochodom zo zákona musíš 10 rokov archivovať kvôli prípadnej daňovej kontrole) a žiadnu nezrovnalosť neeviduješ. Ale pokiaľ oni majú preukázateľný doklad o zle vyplatenej sume v ich neprospech si povinná ich vrátiť - a je jedno či je to z r. 2013 alebo teraz.
@lulufa a ty máš vedomosť o tom, že ti boli neoprávnene vyplatené nejaké peniaze?? Vlastne ty by si mala ako živnostníčka vystavovať faktúru za vykonané práce/službu, ktorú ti oni uhradia.