Vrátenie peňazí za zle vyplatenú faktúru

lulufa
5. máj 2016

chcem sa opýtať, či by ste mi neporadili. pracovala som v jednej firme ako živnostníčka pred troma rokmi, a teraz tam už nepracujem a prišiel mi domov list, že mám vrátiť 500€ firme, pretože bola zle vyplatená faktúra... Môže ma to žiadať vyplatiť, keď už mám za tok 2013 spravené daňové priznanie? Alebo je tam nejaká premlčaná doba? Ďakujem žienky.

alenah31
5. máj 2016

@lulufa a ty máš vedomosť o tom, že ti boli neoprávnene vyplatené nejaké peniaze?? Vlastne ty by si mala ako živnostníčka vystavovať faktúru za vykonané práce/službu, ktorú ti oni uhradia.

lulufa
autor
5. máj 2016

nie, neviem o tom... však práve, že mám to aj podpísané od nich... a teraz toto. asi krachujú a nemajú peňazí... neviem.

alenah31
5. máj 2016

@lulufa pokiaľ ti suma na faktúrach sedí so sumami zaslanými na tvoj účet z ich firemného účtu pošli im doporučene list, že si si prekontrolovala účtovné záznamy (ktoré mimochodom zo zákona musíš 10 rokov archivovať kvôli prípadnej daňovej kontrole) a žiadnu nezrovnalosť neeviduješ. Ale pokiaľ oni majú preukázateľný doklad o zle vyplatenej sume v ich neprospech si povinná ich vrátiť - a je jedno či je to z r. 2013 alebo teraz.