Voľno v práci

klabotka
5. okt 2024

Ahojte. Chcela by som sa informovat...
S manzelom mame zapleteny koncert. Manzel ma volno nahlasene uz od januara. Nastala v praci situacia kedy mu volno budu musiet zrusit a zo strany vedenia nie je zaujem situaciu vyriesit. Ma manzel narok na volno resp. financnu nahradu listkov?
Dakujem

eleanor2510
5. okt 2024

@klabotka tu dovolenku ma oficialne schvalenu, ma to na papieri, resp. nejakym inym sposobom schválené, ako sa u nich schvaľujú dovolenky? Lebo len nahlasenie nestaci

jaaty
5. okt 2024

@klabotka dovolenka je vecou dohody so zamestnávateľom. Zrejme sa personálny situácia v práci výrazne zhoršila, keď ho nechcú pustiť, Nevie on sám nájsť za seba náhradu, vymeniť s niekým službu, smenu?

stellarstar
5. okt 2024

Nahlasil voľno alebo si dal na ten deň schváliť dovolenku?

marca12
5. okt 2024

@klabotka Taketo veci povazujem zo strany zamestnavatela za velmi nefer voci zamestnancovi. Tak zamestnanec cely rok maka,podava vykon a raz v roku potrebuje surne dovolenku,ktoru oznamil dostatocne vcas a nakoniec mu ju zrusia? To je cista neucta a vychcanost. Ja som tak vdacna za mojho zamestnavatela. Aj keby mal na den,dva zavriet firmu,tak je ochotny nam dat dovolenku,ak ju potrebujeme.

koniarova
5. okt 2024

@marca12 presne ako píšeš

maranta_leuconeura
5. okt 2024

Vies co, keby nastala takato situacia, ze zamestnavatel sa ku mne zachova nefer, tak sa tak budem chovat aj ja. Predpokladam, ze vie, ze listky vam inak prepadnu. Je to jednodnova zalezitost? Ak ano, ja by som sla teda darovat doobeda krv a potom by som do prace uz neprisla a vyuzivala ,,cas na zotavenie", ktory je zo zakona. A mohol by mi nic.
Vdaka za normalneho zamestnavatela, s ktorym sa vzdy da dohodnut a preto sa u nas ziadne fiktivne PNky neberu a neflaka sa. Aky pozicaj, taky vrat.

maranta_leuconeura
5. okt 2024

Alebo obdobne maly lekarsky zakrok s potrebnym casom na zotavenie.

koniarova
5. okt 2024

Kde robí? Je neurochirurg a musia neodkladne operovať? Či zabezpečuje jadrovú bezpečnosť?

mamina7070
5. okt 2024

to je od veci od zamestnavatela

nech si vezme ocr , nechapem preco by ho niekto nemohol zastupit

zuzanockamt
5. okt 2024

@koniarova Sú aj iné zamestnania, kde je nedostatok a nejde to.

koniarova
5. okt 2024

@zuzanockamt ale prosím ťa. Ak tomu veríš, tvoj problém. Jeden deň určite nejako zvládnu aj bez neho.

zuzanockamt
5. okt 2024

@koniarova Verím, keďže poznám realitu v niektorých odvetviach.

koniarova
5. okt 2024

@zuzanockamt tak na takú firmu, kde ohlásim vopred včas 1 deň voľna a nikto kvôli môjmu voľnu nezomrie, by som sa mohla zvysoka vykašľať. Keď to niekto trpí,jeho hlúposť.

eleanor2510
5. okt 2024

@zuzanockamt nie je problém toho konkrétneho zamestnanca, ze v odvetvi/firme je malo ludi. Aj on ma nejake prava, jedno z nich je cerpat dovolenku, samozrejme, po dohode so zamestnávateľom, ale kedze este stale nejaku nevyčerpanu dovolenku ma, kedy ju ma čerpať? Je oktober, za chvilu koniec roka, je aj v záujme zamestnávateľa, aby ju vyčerpal. A keby nahodou ochorel, bol na PN niekolko týždňov? Ze je proste malo zamestnancov, to si ma riesit zamestnávateľ

muchotrafka298
5. okt 2024

Ak to neumoznuju vazne prevadzkove prekazky, tak je zamestnavatel povinny preplatit mu naklady, ktore mu vznikli storno a zrusenim dovolenky. U nas sa to raz stalo, kolega ale pracoval na oddeleni sam, bolo surne treba, aby zostal, tak mu bol preplateny kompletne cely zajazd, co mal zaplateny.

madeincssr
5. okt 2024

@klabotka tak chod s inym rodinnym prislusnikom, alebo zober dobru kamosku/kolegynu... A s manzelom si to vynahradite inokedy. Viem ze to nie je celkom riesenie vasho problemu, ale mozno to manzel odsuhlasi, dopraje ti.

rozculena
5. okt 2024

ona píše o voľne,nie o dovolenke a to je riadny rozdiel.

kristiii
5. okt 2024

@rozculena a čo myslíš, čo myslela tým voľnom? Pochybujem, že náhradné voľno a nie dovolenku.
@klabotka nech si dá manžel paragraf. Nie som absolútne za takéto od...y, ale v takomto prípade by som využila.

rozculena
5. okt 2024

@kristiii autorka nereaguje.......