Vodič autobusu nováčik

19. jan 2024

Prosim vas neviete ako robia vodici autobusu? Casovo myslim.. muz ma podpisanu nieco ako predzmluvu (robi si na naklady autobusovej dopravy soferak) a teda ked zacne tak by sme chceli vediet alo to funguje iba priblizne kedze na personalnom mu povedat nevedeli. Robia od rana do noci kazdy den?alebo robia 2-3 dni vkuse a den volno? akoze mne to nevadi,len nas to zaujima a sme zvedavi,muz sa na tesi ,pretoze soferuje rad...

deti95060810
19. jan 2024

sused robil každý prac. deň od 5 hod. do 16.
autobus parkoval pred domom , takže presne viem ...
víkendy nerobil.
chodil dedinským spojom...

katica06
19. jan 2024

Však to záleží na tom aký spoj bude jazdiť, u nás chodia niektoré dva dni jeden dva dni druhý ak cez víkend, iný čo má skôr žiacke chodí len cez týždeň

petronellla87
19. jan 2024

Záleží aký spoj dostane... Keď som ja robila na Sadke tak noví šoféri robili väčšinou striedacov, tj zaskakovali za kolegov co boli zrovna na dovolenke, pnke atd

autor
19. jan 2024

@petronellla87 a prosim ta robila si cele dni ci ako?

viestta
19. jan 2024

V MHD maju aj trhane smeny pocas spicky, rano a poobede do vecera

petronellla87
19. jan 2024

6-14...ale ja som bola dispečer

katulienkax
19. jan 2024

Precitaj knizku od Ondreja Sokola,on velmi pekne popisal ako funguju vodici autobusov sice v Norsku ale aj na Slovensku nieco opisal, ta kniha ma velmi zaujala a vazim si vsetkych vodicov, ze to davaju

barny
19. jan 2024

Tazko povedat, zalezi kde nastupuje, muz pracuje v primestkej, robia bud turnus, kratky dlhy tyzden alebo su co robia od pondelka do piatka

dadka_bb
19. jan 2024

Uf... v akom meste?ak u nas v bb na MHD tak to mu ako novacikovi daju najhorsie linky,bude najprv zaskakovac za tych co su na pn. Oni to nazvu ze aby sa akoze naucil vsetky spoje. Od rana do noci . Prestoje NIE SU zaplatene.cize ak vozi od 6.00 do 11.00 a potom ma 6 hod volno a zacina od 17.00 do 22.00 tak to nema zaplatene. A ma cely den rozbity.aj nervy .. dalo by sa vela pisat negativ. POZITÍVA nevidim žiadne, len to že rad soferuje tak snad sa v tom najde 🥰drzim palce.je to narocna,a nedocenena praca.

dadka_bb
19. jan 2024

@viestta presne tak.a tie trhance u nas v bb samozrejme nie su platene.cize clovek robi v podstate od rana do noci.a na paske je 8hodin 😔

barny
19. jan 2024

@dadka_bb muz je tiez ako vykon 8 nie BB maju hotovost, a ine v mzde, nocny priplatok, zacina 5:00 konci 16:00 maju prestoje platene, nehovorim ze uzas praca, muza to bavi zarobi teraz celkom fajn, treba si prejst aj skokanom,nie vsade to je hned ruzove.

autor
20. jan 2024

Dakujem pekne vsetkym za reakcie. Tak sme z okresu Senica, uvidime ako to bude teda je mu jasne,ze zo zaciarku bude stale v praci a bude zaskakovat... ale to mu nevadi lebo teraz robi sice od 7 do 15:30 ale dochadza 40km a je to na figu lebo len denne precestuje 80km a cestovne mu nepreplacaju lebo je zivnostik... takze z 1300e mu ostava ked zaplati aj odvody 800e takze aj po financnej stranke to bude urcite lepsie...tu mu na pohovore povedali ze prestoj bude mat plateny minimalnou mzdou . Bude dostavat gastrace,atd...tam kde je teraz nedostava navyse ani cent ani na vianoce nic nedostal...a sice bude asi nonstop v praci oz zaciatku ale povie,ze manualne sa nenarobi teraz je kazdy den unaveny ako pes lebo sa doslova cely den nezastavi ...

beata79
20. jan 2024

Manžel je na prímestskej, robia krátky a dlhý týždeň, ráno ide o 4:00 a príde domov o 20:30 , v sobotu robí od 4:10 do 18:30 a v nedeľu od 4:20 do 19:10. A ešte , keď nemá kto robiť aj zastupuje. A keď je v tom sviatok ako napr. tak tiež robí.

anna777115
20. jan 2024

Je, to veľká zodpovednosť, hlavne na psychiku. Fyzicky síce nemusí byť unavený, ale vyčerpanosť je to veľká. Môj, muž robí svoju linku, ale chodí aj zaskakovat a cez prázdniny, hocijako, keďže jeho linka je školská.Dnes, o polnoci odchádzal do Jasnej, idú tam robiť kyvadlovu dopravu a vráti sa v nedeľu dakedy v noci. Keď, robí turnus, tak má dlhý a krátky týždeň.Ten dlhý je aj cez víkend a to ma linku, že ťahá aj osemnástky. Minimálne má dvanástky, keď robí svoju linku, alebo má hotovosť. Že odrobi osem hodín a fajront, tak na to nech zabudne. A s tými ľuďmi, sa doťahovať, tak to je kapitola sama o sebe.Treba, vyskúšať, nie je to práca pre každého.

postarka174
Autor odpoveď zmazal
Zobraz