Ahojte kočky, môj manžel stratil približne pred 3 mesiaci prácu. Momentálne je nezamestnaný ale hľadá si prácu. Rozmýšľal, že by išiel pracovať ako vodič autobusu. Ak poznáte niekoho kto pracuje ako vodič tak by ste mi prosím mohli napísať nejaké základné infošky, ako to vlastne funguje 🙂 Či sa pracuje každý deň či aj cez víkendy a tak.
Čo ja poznám, napr. medzimestská linka je od rána do večera celý pracovný týždeň, víkendy voľné, popr. nejaká fuška typu voziť svadbu apod.
To zalezi od spolocnosti, ci pracuje pre mesto na MHD, alebo primestske ci dialkove linky, alebo sukromny dopravca... Napr. co viem, tak v SAD-ke sa robia vacsinou dlhe-kratke tyzdne (dlhy po, ut, pi, so, ne, kratky str, stv) cele dni.
@macka_ba ahoj...moj muz je vodic autobusu MHD...poviem ti pravdu,keby som vedela akym sposobom to bude vsetko fungovat,tak by som bola proti este predtym ako sa zacal o to zaujimat...vzhladom na to,ze prisiel medzi poslednymi,tak robi striedaca...nema svoj bus a ani linku...zaskakuje,ked niekto vypadne...aj ked ma vopred rozpis,tak sa to velmi casto meni...volny vikend mal naposledy velmi davno...zacina v praci okolo 4.30 a konci rozne...obcas o 13tej,obcas o 17tej a aj neskor...podla mna pre mladu rodinu je to asi ta najhorsia volba...mame male dieta a vidi ho az vecer,ked uz mala spi...a vzhladom na to,ze pracuje v inom meste ako byvame,tak ho vidime velmi malo...
@macka_ba osobne ziadneho nepoznam. ale v BA na MHD casto hladaju vodicov, pozri na ich stranku..ak ma manzel prislusne vodicske opravnenie (myslim skup. D), treba skusit. len asi treba ratat s tym, ze pracovna doba bude kadejaka..ale vzdy lepsie, ako byt bez prace. tak snad sa mu to podari🙂
@alena16 nemusi mat prax na nakladnych autach...
@macka_ba potrebuje vodicak sk. D, tachografovu kartu vodica a KKV (kvalifikacnu kartu vodica), su to ozaj vysoke vydavky, k tomu moj si robil este toto vsetko aj na kamiony, lebo sme nevedeli, kde sa skor zamestna
On robil cez skusobnu dobu zaskokara, nemal vlastnu linku, neskor kratko pred skoncenim skusobnej doby dostal vlastnu linku, robi od 4:30 do 16-tej, ale velmi casto az do 18- tej ked robi nadcasy, resp. zastupuje kolegov,pracuje v inom meste, takze kym uprace, ocisti autobus, a pride domov, tak je to dalsia hodina, robi primestsku linku ale ma aj medzimestsky spoj, casto robi aj cez vikendy -to sa rata ako nadcas, zastupuje za kolegov, ktorí jazdia turnusy. Turnusy to su tie poobedne spoje, vecerne spoje a spoje cez vikendy, tie robia turnusaci, ktory sice maju o nieco vyssie platy, ale musia tam aj prespavat. Zaciatocnika daju len na mestsku alebo primestsku linku, prip. medzimestsku linku, na dialkove a medzinarodne spoje sa treba vypracovat praxou.
poznam vodica elektricky a oni jazdia na smeny a aj pocas sviatkov, vikendov. hovori, ze je to dost narocna praca a to podla mna autobus je ovela narocnejsi ako elektricka.
@anatalia77
@mima4
@kokorunecka
@evita_g
@alena16
@lucia_242
@klincek
@ela2710
@nivi Ďakujem vám baby ... Tak on má vodičák skoro na všetko 😀 Ako myslím na auto, motorku, nákladné a ešte na nieečo ... Ako ja viem, že by ho táto robota bavila, pretože on sa v autách a v šoférovaní doslova vyžíva je to jeho koníček .. No len mňa odrádza asi tá pracovná doba a to, že by som ho málo videla. Ale zasa lepšie mať aj takúto robotu ako nijakú 😒 Včera si poslal životopis na Mlynské Nivy do Slovak Lines tak uvidíme či sa mu ozvú
@macka_ba každé povolanie má svoje výhody aj nevýhody ....známy robí na MHD v našom meste a striedajú sa mu smeny ranné asi od 5:00 do 13 hod a poobedné od 13 do 21/22 a ešte sú tam smeny delené to znamená že šofér začne ráno od 5 do 9 potom má voľno a zase ide až poobede asi od 14 ...nezdá sa mi to také hrozné, má aj dosť voľna,času na oddych a teda sa plne môže venovať rodine 😉 🙂
moj otec je autobusar na mhd cely ziot. No co ti poviem, vodici piju vsetci do jedneho. Byt vodicom je hrozne stresujuce, drbnute babky ti lezu na nervy, detiska ti lezu na nervy a este ta obrovska zodpovednost. Hrozne tazka nedocenena praca. Smeny maju asi vsade ine, on robi po dva dni od pol piatej do 22:30 a dva dni volno.
Podla mna je to pre mladeho cloveka ok prilezistost si vyskusat a ak nema z coho vyberat tak nech to skusi. Ak prejde psychotestami a ma vodicak.
občas chodí aj na nočných spojoch cez pracovné dni vždy a aj cez víkendy má autobus mercedes 😀
Zdravím, je tu prosím nejaký vodič/vodička MHD? Alebo poznáte... a viete posunúť dotazníky na diplomovú prácu? Ďakujem veľmi pekne 🙂
@macka_ba to záleží od zamestnávateľa,od dopravcu.Ak by išiel k takému,čo má trebárs trebišov -bratislava,tak by jazdil,celý deň,lebo je to štreka.Sú aj medzinárodné linky,ale aj mestké,napr.mestká doprava.
A hlavne musí mať spravený vodičský na autobus.