Vlastný biznis s handmade - ide vám to?

29. nov 2022

Ahojte,

asi pridem coskoro o pracu a riesim co dalej. Mam pocit, ze kancelarskej prace bolo dost za 20 rokov.
Vo volnom case som niekedy pre rodinu, blizkych vyrabala naramky, nausnice z mineralov, koralok, vytvarala rozne izbove dekoracie do skla s kvetinami. Ale netusim, ci sa da prezit len s tymto. Je mi jasne, ze asi bude treba zalozit zivnost, netusim, co to obnasa + navyse konkurencia je velka. Mate prosim niekto vlastne skusesnosti?Kde predavate?Mate vlastny eshop, ci fungujete len dakde na FB?

Dakujem pekne za Vase skusenosti

salome123
29. nov 2022

uctovali sme jednu pani co mala zivnost na toto... bolo to zalostne. predala naramok za 3eur a ten jej potom niekto reklamoval... cize pre 3 eur musela vystavit FA, ist na postu a potom riesit dobropis a posielat nazad peniaze. potom to zacala predavat cez zlavomat, ale bola to este vacsia tragedia.... mozno ak by si vyrabala nieco drahsie, tak to by mozno slo, ale taketo drobne veci to nie....

janne318
29. nov 2022

Ako hlavný príjem by som túto možnosť určite vylúčila, aj keby som mala zlaté ruky.

nique
29. nov 2022

najviac zarabaju
1. drogy (jasne, vylucime 🙂 )
2. certifikaty
3. poradenstvo

Ak si pracovala v kancelarii, ovladas urcite nieco. 3-ka by bola pre Teba celkom fajn. Vstupne naklady su minimalne. Len Tvoje know-how.
Ver mi, na Slovensku je kopec ludi, ktori potrebuju pomoct so zakladom.

martinkatinka
29. nov 2022

Nie, s handmade sa v dnesnej dobe neuzivis, urcite nie ako hlavna cinnost.

nikayla
29. nov 2022

Skús najprv cez sashe.sk, uvidíš ako to pôjde. Ako hlavný zdroj príjmu to ale nevidím 🤔

alanko20
29. nov 2022

V dnešnej neistej dobe by som si hľadala "normálnu" robotu. Ak ťa nebaví sedavá práca, skús nejaký obchod alebo niečo podobné. Určite je veľa možností na "nesedavé" zamestnanie. Inak tiež to zvažujem do budúcna.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
29. nov 2022

Robila hracky na zakazku som pred casom. Niektore si mysleli, ze im dam este zlavu z materialu a vrchol vsetkeho bolo, ked mi jedna napisala, ze preco mi ma platit za robotu, vsak hackujem popri pozerani telky 🙄

deti95060810
29. nov 2022

@viestta 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinkatinka
29. nov 2022

@viestta a keby ti aj vlnu doniesla, este jej musis zaplatit za to, ze jej to mozes uhackovat 🤭❤️

masinka
29. nov 2022

@viestta moja mama tak plietla svetre na objednavku, kupila vlnu za 15 E, strikovala 3 dni, a potom este ohrnali nosom ze sak v Lidli by taky vlastne kupili za 6E a ze preco kupila 250 g vlny ked na svetrik stacilo 220g a ani za boha pochopit, ze vlna sa predava na cele klbka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heln
29. nov 2022

ahoj, ja tiez vyrabam, lebo ma to bavi, a chcela som aj predavat, aby som si zarobila na material, ale..... kaslem na to a vyrabam len pre seba a rodinu.
jednoducho povedane, pokial na hand made trh neprinesies nieco jedinecne, tak nezarobis tolko aby si mala aj zisky.
inac ak by si predavala len svoje vyrobky, tak nemusis mat zivnost, staci sa ti zaregistrovat ako slobodne povolanie, ale dane a odvody musis platit tak ako zivnostnik. pise o tom na fb "som hand made tvorca".
pozri si sashe, to sa za tie roky vyprofilovalo na totalne profesionalne hand made vyrobky a tam uz nejaky drobny hand made tvorca nema sancu.
vela ludi predava cez fb, cez rozne skupiny, ale je to skor privyrobenie ako zarobok.

heln
29. nov 2022

a este k sashe, pytaju proviziu z predaja.

spadnutaslivka
29. nov 2022

aktuálne aj svet handmade pociťuje krízu, ľudia si 3x rozmyslia, čo kúpia... handmade je proste drahé a budeš na tom tráviť hodiny, ktoré ti takmer nikto nebude chcieť zaplatiť. Skús ozaj radšej ponúknuť svoje vedomosti. Tam nemáš vysoké vstupné náklady.

barborachors
29. nov 2022

Vsade je Čína. Aj v bižutérii, neužívi ta to.. este reselling možno takej talianskej módy by šiel, ako napr robí markíza italiana. Ale do toho by som sa len tak na blind tiež nepustala... ideálne mat stabilnú kancel robotu a popritom niečo napr v zime piecť a v lete vyrabat šperky alebo prívesky. Ale to druhe skor tak pre radosť - je toho uz vela a napr na sashe mas plnú onú toho... a ide veeeelka kriza, myslim ze šperky alebo nejaké bizu nepojde vôbec... radsej opatrovatelsky kurz a sup do Rakúska Nemecka... starých bude furt pribúdať a stále bude treba ľudí, lebo to sa málokomu chce, natahovat sa so starými... vyrabat sperky chce každý co je kus kreatívny, ale dopyt nie je taký aby to uzivilo kazdeho kreativca. Žiaľ.

derdia
29. nov 2022

@viestta 😁😁😁😁🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

akvi
29. nov 2022

Bižutéria a pod somariny určite nie. Ak niečo robiť rukami, tak napríklad robiť torty. Nájsť dieru na trhu vo vašom meste a vyplniť ju. Kamarátka začala robiť torty doma a za rok má toľko zákaziek, že už otvára výrobňu. Neverila som, že sa tým dá uživiť, ale jej to evidentne ide veľmi dobre.

malina21
29. nov 2022

@viestta 😂😂😂ach táto ľudská vynaliezavosť 😂
No ale však má ti platiť keď pozeráš telku 😂😂😂???tsss😂

dzt
29. nov 2022

Keby si sa tým chcela živiť, musíš mať ,,známe,, meno. Jednoducho je to tak. Pozri sa aké somariny a za aké ceny predávajú dnešné celebritky. A aj za prestrelenú cenu to ľudia kúpia 🤷🏽‍♀️ lebo značka

janetinka27
29. nov 2022

torty atd cez facebook (bez zivnosti) = neopravnene podnikanie, podnet na zivnostensku kontrolu atd

autor
30. nov 2022

Dakujem pekne za nazory👌😊

katuskamala1
6. dec 2022

My sme predavali take police z dreva, teda stali dost viac, nez 3e naramok.. Mali sme zisk na jednej cca 40eur. ALE z tých 40eur ame si platili benzin na nakup potrebnych veci, dovoz dreva, energiu, brusne papiere a ine "malickosti" co clovek len tak si neuvedomi, a samozrejme sme si nicili naradie, co po case musis kupit nove. Takze manzel stravil nad jednym kusok niekolko hodin a teda celkovy zisk minimalny. Cena dreva ako sla hore (co kto to riesi tak vie, ze i o 300%) tak sa zial stalo, ze uz to nerobime.. Aj kebyze zadarmo, tak by to nevyslo aby sme sa zistili do tej ceny.
A inak nemusis hned živnosť otvarat. Ked nemas zisk viac ako 500eur za rok tak nemusis, staci si vybavit dičo