Virtuálna asistentka

23. máj 2024

Ahojte. Uz dlhšie vnímam pojem virtuálna asistentka a veci s tým spojené. Akosi ale neviem o čo tu reálne ide, či sa takto reálne dá pracovať. Neviem si tak celkom predstaviť, žeby si nejaká firma či niekto najal virtuálnu asistentku o ktorej nič nevie a zveril jej svoje súkromne veci, tiež ako takéto niečo môže fungovať na diaľku. Ked si predstavím skutočnú asistentku, sekretárku ako nejakú ženu vo firme ktorú šéf/sefka pozná, dá jej na starosti nejaké veci a prácu ktoré sú tam na mieste, tam je to pochopiteľne ale ako sa takáto práca dá robiť na diaľku?
Budem rada ak sa podelíte o skúsenosti ak niektorá reálne máte, otázok mám viacero no nechcem tu hneď dávať dlhy príspevok, tak radšej postupne

barborachors
23. máj 2024

Neviem si úplne predstaviť agendu. Asistentka je na to aby bola šéfovi alebo firme poruke a to doslova. Kopírovanie, skenovanie, vítanie návštev, preberanie a zapisovanie doslej pošty, jej následná distribúcia oddeleniam. Sedenie na mítingoch a zapisovanie zápisnice. Zas si to neviem predstaviť. Pride návšteva, treba ich uviesť, doniesť kavu, pripadne spraviť zápis. Ako to spraví na diaľku? Zas preklady, nejake dojednania termínov a booknutie hotela sa da spraviť aj online.. ale to je tak všetko..Keď treba daco doložiť do sanona, zas, ako to spraví na diaľku ta baba? Zas len kamenná asistentka. Virtuálna asistentka je práca kde musis mat vela firiem a robit im nejakú administratívu aby sa ti to oplatilo. Ale ci sa to aj firmám oplati je otázne lebo sef kavu robiť nebude ani na postu chodit nebude. Takže tak.

pe_mi
23. máj 2024

Ja myslím,že bežné práce , ako keď si v kancli sa dajú aj virtuálne.okrem meetingov , zápisníc a podobne.
Nahadzovať inzeráty pre firmy sa dajú virtuálne,spracovanie návrhov zmlúv, objednávky, evidovanie FA, dohadovanie stretnuti, pracovné zmluvy, evidencia dokumentov,bežné skenovanie.outlock si sparuješ s konateľom a ideš.
Všetko mu preposielaš na kontrolu
Akože pri veľa veciach nemusíš byť prítomná.
Viem,že pár báb takto pracovalo z domu,že si našli firmu a konate alebo prevádzkový riaditel po ceste domov, zaniesli papiere v obálke na spracovanie a podobne.
Akurát si myslím,že je to na živnosť.plus 1x do mesiaca ,Max 2x išli priamo do firmy na meeting,aby spracovali zápisnicu a urobiť veci nevyhnutné priamo vo firme.komunikacia mailom,whtsp,
Spárujete si outlook a môžete všetko spolu riešiť
Robila som vo firme jednej krátko a takto tam fungovali

pe_mi
23. máj 2024

Na margo toho,že ako môžu veriť cudzej babe.tak si myslím,že si urobia nejaké stretko predtým, zaviaže sa samozrejme mlčanlivosťou, podpiše zmluvu a môže pracovať.ani žena,baba,ktorá pracuje priamo v kancelárii nemáš istotu, že bude diskrétna a môžeš sa na ňu spoľahnúť.

sun_shine_2020
23. máj 2024

Ako virtualna asistentka mozes napr spravovat socialne siete mensiemu podnikatelovi (niekto kto prenajima apartman, ponuka masaze,...), mozes vystavovat faktury, spravovat kalendar/objednavat zakaznikov, ak ma firma vela aut tak ich mozes objednavat na servis, stk, ...