Vianočný večierok vo firme

30. nov 2023

Chodíte na vianočné večierky? Ja vôbec nie som ten typ, nemám rada silenú, nútenú zábavu. Šéfka nám poslala email, viacmenej rozkaz, že očakáva, že na večierku budeme všetci. Už teraz mám z toho smútok, neznášam takéto veci, ešte ak by sme boli fajn partia, tak ok, ale keď sú v tíme klebety, ohováračky, faloš, tak vôbec nemám chuť tam ísť. Zas nechcem nikoho uraziť. Šéfka ešte poznamenala, že účasť na večierku odzrkadlí v odmenách, prípadne v osobnom ohodnotení.

h2
30. nov 2023

U nás vo firme sa vianočný večierok zrušil pred pár rokmi a všetkým to len vyhovuje. V tvojej situácii by som na večierok išla, brala to, ako súčasť pracovných povinností. V rozumnom čase, keď by to už mohlo byť považované za vhodné, by som sa poďakovala, rozlúčila a išla domov.

ibrunova
30. nov 2023

Ja chodím, najem sa, chvíľu posedím a potom zmiznem, Na tvojom mieste by som šla, možno nakoniec bude fajn.

viestta
30. nov 2023

Sefka je truba, ale to uz viete vsetci. Tak ci tak najvyssie odmeny dostanu rektalni alpinisti bez ohladu na to kolko casu na vecierku stravia. Ty sa zucastni oficialnej casti, potom sa rozluc a chod domov

sissy27
30. nov 2023

Chodím, ale my sme fajn kolektív, stretávame sa aj mimo práce. A teda rozhodne sa to nikomu neodzrkadľuje na odmenách, ani som sa s takýmto prístupom nikdy nikde nestretla. Ak by to tak niekde bolo, tak s najväčšou pravdepodobnosťou tam pracovať nebudem.
Na tvojom mieste by som sa tam asi len tak zdvorilo ukázala, najedla sa a išla domov... ale záležalo by aj na okolnostiach - či to nemám ďaleko, či nemám iný program...

autor
30. nov 2023

@viestta To máš pravdu, najvyššie odmeny dostanú tí, ktorí jej lezú do zadnej časti. Ona sama raz povedala, že jej to robí dobre.

sima234
30. nov 2023

Ja nechodím, nemáme to povinné, ale manžel áno a tiež chodí tak, že príde, zje večeru, trochu posedí a ide domov.

autor
30. nov 2023

@sissy27 Už aj ja rozmýšľam nad zmenou práce. Šéfka má obľúbencov, ktorí bez ohľadu na pracovné výsledky dostanú vždy najvyššie odmeny. Stačí, ak si poviem svoj názor, ktorý sa šéfke nepáči a nedostanem žiadne odmeny. Takto vyštvali kolegu. Pracovitý človek, ktorý si povedal svoj názor a šéfka sa mu odvďačila tým, že dostal 0€ odmeny.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
egonsk
30. nov 2023

Vianocne vecierky aj teambuildingy su fajn, ked je dobry kolektiv a program je prisposobeny moznostiam a schopnostiam napriec celym timom zucastnenych.

Zial realita je castokrat na mile vzdialena a len par vyvolenych sa tam sunda pod obraz bozi (ved za firemne aj ked bok vyvali), alebo sa tam na niekoho nakydaju 2 tatrovky ohovaracskych fekalii.

Ja osobne prave koli tomu tiez moc nemam rad vianocne vecierky a teambuildingy, no napriem tomu najdem v sebe silu sa zucastnit. Ono ked je clovek druhy najstarsi z celej skupiny, nie je to proste jednoduche.. a zvlast, ked este ho caka hodina a pol cesty domov autom (alebo vyse 2 hod. vlakom/busom).

tanyag
30. nov 2023

Nikdy som nechodila a to som vo firme pracovala 10 rokov a na poste zástupkyne manažéra 😀 Nie som ten typ na takéto zábavy, a nikomu to nevadilo...keď som si prezerala fotky, bolo mi aj ľúto, že som nebola...a každý rok som si vravela, že nabudúce už pôjdem..a keď prišlo na "lámanie chleba" tak som opäť nešla....a potom zase ľutovala a tak dookola 🤣🤣 ale prinútiť som sa nevedela...vedela som, že sa tam nebudem dobre cítiť...

mette7
30. nov 2023

Jejda presne som sa našla v tvojom prispevku :D tiež nie som ten typ a uspešne sa vyhybam všetkym tymto aktivitam a tiež to nemam rada ked niekto niekoho nuti, u mna to vyvola opačny efekt. Zatial mi nikto nič nepovedal tak som spokojna. Držim palce aby to vyšlo v tvoj prospech toto by nemalo byt vynutene ale dobrovolne vždy.

muchotrafka298
30. nov 2023

Ja chodim u nas je to "povinne" a tiez sa tam valia len ohovaracske reci, trapne vtipy, kolegyne opite pod obraz bozi, lebo ved zadarmo. Okrem toho nie sme ziadny super kolektiv, nemam si s tymi ludmi co povedat.Idem tam, zjem veceru, chvilu posedim a odchadzam. Pre mna su uz trapne tie pubertalne hry kolegov a rozne trapne kvizy, ktore su zabavne tak pre ludi co maju 20 rokov aj s cestou. Teambuildingy ako ktore, podla toho, kam sa ide. ALe tiez su to len preferencie "vyvolenych" ludi, ktori rozhoduju u nas vo vsetkom.

sissy27
30. nov 2023

ak máš možnosť zmeniť prácu, tak by som to urobila (viem, že nie vždy to je ľahké, hlavne ak vyhovuje prac. doba a plat, alebo žiješ niekde, kde nie je dostatok práce). Pre mňa je kolektív veľmi dôležitý faktor, trávime s kolegami v práci viac času ako s vlastnou rodinou, takže ak by som s nimi nevychádzala, tak by som tam nevedela vydržať.

summer23456
30. nov 2023

Ja toto tiež neznášam a tiež máme šéfa, ktorý nás do toho núti, minulý rok som mala dovolenku keď to malo byť, kolegyňa lekára, tak to presunul na ďalší deň, len aby sme šli, aj tak sme nešli. Potom ešte volal,že kto pôjde,tak dostane navyše nadčas,že si to mám premyslieť. Ja toto neznášam, su tam sami chlapi a len ja a jedna kolegyňa sme ženy,ona sa takých veci vôbec nezúčastňuje kvôli viere a to je ospravedlnenie a mňa furt núti. Minulý rok nás potom na každej prevádzke ohováral,že sme nešli,takže som rozhodnutá neísť ani tento rok. Lebo sa mi totálne zhnusilo to nutenie a následne ohováranie, veď ok,pozve,kto chce ide,kto chce nie, ale len preto aby on mal na fotke ktorú posiela vedeniu,odfotených všetkých zamestnancov,že bola 100% účasť,tak otravuje s núti.

vanilkovazmrzka
30. nov 2023

Vecierky nie su povinne 🙂 ale ked to mate takto, tak sa pekne oblec, urob si peknu vizaz, pridi tam, daj si pripitok, vypocuj prihovor, najedz sa a chod domov. A daj si jednu fotku so sefkou, nech ma dokaz 🙂

u2jana
30. nov 2023

Nechapem ako sa sa ucast na vecierku moze premietnut do odmien 🤦🏻‍♀️ to akoze, kto je najzabavnejsi dostane naviac ?

U nas vo firme roky nic nebolo, tak teraz to berieme tak, ze mohol sa majitel na nas aj vys… a nie, ze nam este zaplati vecierok.
Tiez su u nas taki, ktori su prenamentne s niekym pohadani, tak ti nechodia. Su to presne tie typy, ktore sa potom vyzvedaju, co kto, hladaju fotky, aby sa potom mohli spravodlivym hnevom pohorsovat, ze co sa to tam dialo 😃

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alickapusinka
30. nov 2023

Nie na silu by som nešla .Príde mi to také vydieračské prečo preto že ak nepôjdeš dostaneš na odmenách 0. Ak pôjdeš budeš tam chvíľu dostaneš príklad 100 eur. Kto sa zrube pod obraz boží do rána tak ten dostane koľko. Toto je motivácia chceš FO musíš ísť aj ak nechceš. Takže rozhodnúť sa musíš sama. Ten rozhodujúci faktor bude finančná odmena. Príde mi to také niečo za niečo. Raz ak tam nechceš ísť tak mňa by nepresvedčila ani FO.

marcellka32
30. nov 2023

Choď, naveceraj sa a pomaly sa vytrat domov...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. nov 2023

Aj o šéfke som chcela založiť tému, ale dám to sem. Mali sme minulý týždeň poradu. Strašne sa všetci snažia zbaviť jedného kolegu. On je úplne v pohode, má samozrejme muchy ako každý človek. Tak teda mali sme poradu a keď rozprával, tak šéfka veľmi nápadne (ale tak aby to on nevidel) krútila očami a robila grimasy. To isté kolegovia medzi sebou. Akože zatínali päste, krútili očami, smiali sa a keď mu šéfka "naložila" tak sa na seba pozerali s pohľadom víťazov a dávali palce hore, v zmysle ako super mu naložila...atď...jednoducho absolútne neprofesionálne.

ketrint
30. nov 2023

Bud na chvíľu chod a v rozumnom čase odíď (alebo s rozumným dôvodom aj skôr 😅), alebo - ved je teraz aká prajna doba k tomu, ak sa chceš niecomu vyhnúť 🙂 Môžeš sa ospravedlniť pre kontakt s niekym chorým na koronu a že nechceš ohroziť tim😅…
Ale podľa mna to skus. 😉 maj v zálohe nejaký pripravený dovod prečo uz musíš odist, a uvidis, možno sa nakoniec zabavis lepšie ako očakávaš.

kikushaa
30. nov 2023

Ked sa ti nechce ist tak nechod, normalne sa ospravedln ze mas uz dlhodobo planovany iny program

tana85
30. nov 2023

co to je za firmu kde sa odmeny nedavaju za vysledky prace ale za ucast na vecierku? cele zle, tam by som velmi trpela. zalezi na tebe ci tie odmeny stoja za ucast alebo nie. asi by som to tam 2 hodiny odsedela a isla, v minulej praci som nerada chodila na vianocne vecierky lebo vedenie som zduse neznasala...teraz mame aj super kolektiv, perfektnu sefku a na vecierok sa uz tesim, ucast je uplne dobrovolna a odmeny mi vyplatia za moje dosiahnute vysledky 🙂 pokial vies, ze odtial v najblizsich mesiacoch pojdes prec a odmeny mas v pazi, tak nechod (pokial to teda nie je pocas prac.doby)

lenicka999
30. nov 2023

šefka hraje svoju hru tak ty hraj fikane svoju. Vymysli si nejake zamieku preco na poslednu chvilu nemozes prist a proste nechod.

neviditelnypes
30. nov 2023

Bolo by super pre tých, ktorí nejdú ale potom sa veľmi zaujímajú, vytvoriť fejkové fotky a udalosti ktoré sa nikdy nestali. 😀

(ps, ja nejdem ani za nič)

hanaxxx
30. nov 2023

Keby od toho zaviseli moje odmeny, tak by som isla. Nemas tam ani jednu v pohode kolegynu/kolegu, s ktorou by ste si tam navzajom robili spolocnost a pretrpeli to? Tiez som nezvykla chodit (len obcas) a teraz, po dvoch rokoch materske,j by som utekala sprintom, kebyze ma pozvu na vecierok s hudbou a jedlom (ktore nemusim pripravovat).

namornicka
30. nov 2023

@summer23456 ktorá viera zakazuje vianočné večierky?

ibrunova
30. nov 2023

A nemáš tam žiadnu blízku osobu, kolegyňu, kamošku? Kašli na šéfku, poseď s ostatnými

summer23456
30. nov 2023

@namornicka jehovistka, neslavia Vianoce, Mikuláša, narodeniny atď.