Ide o situaciu, kedy som bola doslova zdrbana od zamestnávateľa za to, ze na vecierku ostalo kopec jedla a ze to je z casti aj moja chyba, lebo neviem udrzat tim pokope :D firma, kde pocas roka odislo 9 ludi z celkoveho poctu 49 a proste tam je zla atmosfera. Niektori ani neprisli, co sa ani necudujem, nakolko to bolo cez vikend. Sefka je velmi neprijemna osoba a uz 80% firmy jej ma plne zuby. Ako by ste sa zachovali. Mam ist za nou a povedat jej, ze je nemiestne, aby zle fungovanie firmy zhadzovala na mna. Nakolko tato atmosfera vo firme je vdaka nej.
Ty si organizovala vecierok? Ty si veduca? Nenapisala si podstatne info, ako sa k tomu mame vyjadrit?
to ťa akože zdrbala ona? 🙂 ak si s ňou tykáš tak jej to povedz ako to vidíš, ak vykáš tak pekne slušne že ti je ľúto, ale že to bohužiaľ nevieš ovplyvniť...
Rovno tam by som jej povedala, ze ja nie som zodpovedna
- za fluktuaciu zamestnancov
- organizaciu vianocneho vecierku
- objednavanie cateringu
U nas najprv kazdy zamestnanec (ne)potvrdi ucast do nejakeho datumu, podla poctu osob sa objednava catering a co sa nezje, to si kludne mozu zamestnanci zabalit domov. Cateringova firma s tym rata a prinesu aj jednorazove obaly na jedlo.
Na konci ste nezabalili jedlo, nebrali si domov "výslužku"?
Je mi to luto, nemala som to ako ovplyvnit. Kazda ina reakcia by bola zbytocna. Takato akcia sa vzdy organizuje s rsvp, ze niekto potvrdil ucast a neprisiel, nie je tvoj problem. Ak si vecierok organizovala a neoverila si si vopred ucast - tak to je pruser, ospravedln sa a nabuduce si priprav formular.
@0silvia0 vecierok organizuje sefka, ludia sa samozrejme spisovali. Ale jej slo o to, ze ludia poodchadzali po dvoch hodinach vecierka
je hadam normalne ak odidem po dvoch hodinach.
@frflos_nespokojny ano, za mna toto nie su veci, aby ma tato osoba zdrbala, ako poslednu chuderu, lebo ja neviem zabezpecit, ze tim ludi drzi pokope a ma sa bavit 😁
tak v tomto prípade by som sa rázne ohradila, ak by ma takto obvinila a zdrbala. Nikto ťa nepoveril funkciou "zabávačka na večierku", takže svoju toxicitu nech si vybíja niekde inde.
Veď zamestnanci by ostali dlhšie, keby šéfka odišla skôr 😀
ver mi nic jej nevycitaj. s usmevom na tvari jej povedz, ze si snazila. je vtom ina moc.
a mozes si byt ista, ze sefku rozdrapi od jedu.
@biba_18 čiže ak by si si so šéfkou vykala, nemala by si odvahu sa s ňou otvorené porozprávať?
Ale to je jedno..
Autorka s tou svojou zrejme priateľský vzťah nemá, keďže o nej píše ako o toxickej osobe.
Ja už by som to nerozmazavala, keď ku konfrontácii nedošlo pri prvej neopodstatnenej vycitke či teda zdrbani.
Ak by s tým začala šéfka znovu, slušne by som sa s ňou o tom porozprávala, resp.ohradila sa voči takémuto jednanie.
A ty máš akú pozíciu vo firme? Ja už by som za ňou nešla, ale povedala by som jej to v momente akoby mi to dala za vinu
Ja naozaj nechapem, preco si vedenie niektorych firiem mysli, ze vsetcia zamestnanci maju zaujem travit vikendy na nejakych vecierkoch s kolegami a bavit sa tam ako na vlastnej svadbe 🙄...Mozno nezadani, bezdetni, mladi ludia to beru s nadsenim "ze super, zadarmo zurka cez vikend", ale drviva vacsina ludi je rada, ak aspon cez ten vikend ma pokoj od kolegov 😅...a to samozrejme s kolegami mozes mat vynikajuci cas, aj tak je UPLNE normalne, ak ma niekto chut sa po dvoch hodinach na nejakom firemnom vecierku (ktory je hlavne cez vikend...🤦), zodvyhnut a ist radsej domov.
Ty si nejaká vedúca alebo prečo to má byť tvoja chyba?
Nechápem jednu vec, a tú, že prečo to vlastne riešiš ty? Ty si zodpovedná za večierky vo vašej firme? Nerobia toto náhodou vedúci? No neviem, nejde mi to teda absolútne do hlavy, skôs dať viac informácií.
ja nerozumiem, preco by to mala byt tvoja vina. vsak nie si organizator, nie si majitel firmy, ani nic take. nech zdrbe teda vsetkych, vedeli, kedy je vecierok, mali sa ohradit, ze im nevyhovuje tento termin. to ze odisli, tak odisli, a co? co tam mali byt nasilu do noci?
Svoje nervy si vybila na tebe.Nic by som jej k tomu nepovedala nech chodí po kancli a vypytuje sa prečo tam neboli dlhšie🙂veď ty nie si ich mama.Fakt smiešne tieto hádky u muža v práci si robili dva vecierky jeden nasilu v práci šéf nemal ani príhovor nič len sa najedli a druhý si zorganizovali sami posedenie o 8 ľuďoch z toho dvaja odchádzajú po konfliktoch so šéfom
Aké vzťahy, také večierky to je jediné čo by som jej k tomu povedala.Prisli a odišli snáď sa nemajú cvakať ako vo firme a jedlo si dajú do nákladov už nech sa všetci neposeru, že tam neboli všetci 6 hodín a nespili sa a nehrkutali
@biba_18 Netykam si s kazdym, ale otvorena a slusna som ku kazdemu bez rozdielu. To asi len posledny rok mame v praci generalne tykanie. Nikdy som nemala problem byt slusna a otvorena voci ziadnemu kolegovi, ci islo o CEO, pani upratovacku, o stazistu ci pani v uctarni. Spravam sa k vsetkym velmi slusne a ak treba, nemam problem sa opytat, slusne ohradit, podakovat, ci pochvalit. S tym tykanie nic nema.
A kto robil zoznam koľko ľudí príde? Však podľa počtu objednali hádam jedlo