Dobrý deň,na FB sa vo veľkom diskutuje o vianočných odmenách,či a kto koľko dostal vianočné,resp 13 plat a podobne. Názory sa tam líšia. Aký názor máte na to tu vy ženy?
(Áno viem že odmeny nie sú povinné,tak isto ako keď zamestnávateľ potrebuje niečo naviac,čo nie je v prac.zmluve.)
Niekto má,niekto nie.Je to ako s každým druhom odmien
kde prosim ta sa na FB vo velkom o tom diskutuje? Akoze aky mame na to nazor? Niekde dostanes, niekde nie.
To je to najmenej co môže dať, lebo zamestnanci si koli zamestnavatelovej nenazranej riti nicia to najcennejšie co majú svoje zdravie a svoj čas.
Aky nazor mame tu mat my, zeny? Cakas sumy, ci?
Názor? Na čo konkrétne? Ľudia to majú rôzne, niekto nedostáva vôbec, niekto dostal menej, niekto dostal viac, niekto iba pozornosť/poukážku, niekomu to spraví veľký rozdiel a celý rok na to čaká, niekto si to ani nevšimne... mňa samozrejme moje potešili, ale keby neboli, tak by neboli, nie som od nich závislá...
Oproti vlaňajšku som dostala o 100%viac, ani som nečakala že namiesto 10€poukažky dostanem 20€poukažku.
Autorka, dúfam že som ti dala dostatočnú odpoveď
Moj nazor ze niektori si odmeny nezasluzia. Ale nerovnost v odmenach vytvara potom dusno medzi zamestnancami, preto sa davaju vacsinou plosne rovnake % z platu alebo rovnaka suma vsetkym.
@misslilac13 veď môžu byť živnostníci nemusia si ničiť zdravie kvôli "nenazranej rici"
@luccija áno všetci budeme živnostníci a podnikatelia
@misslilac13 áno, aspoň by zistili koľko platia zamestnavatelia za odvody, energie koľko noci neprespia a všetci chcú odmeny😉
@misslilac13 ty v praci nedostavas vyplatu, ked do nej chodis kvoli zamestnavatelovej nenazranej riti? Ved tam teda nechod
@misslilac13 tak to neviem kde pracujes, ale ja nic take vo svojej praci nepocitujem. Mam normalnu 8hod pracovnu dobu, nikto ma nenuti do nadcasov, ak mi nejake vzniknu tak si ich mozem vycerpat, mame este extra dovolenku, k lekarovi mozem ist kedy chcem, takisto pn / ocr nie je problem, slusny plat, mame aj odmeny (nie sice vianocne ale to hadam nevadi), plus nejake drobne benefity a co je najdolezitejsie pre mna - super kolektiv a ferovy sef. Naozaj si kvoli praci nenicim zdravie.
Ak by som v praci spokojna nebola tak vies co? Najdem si inu. A ty mozes urobit to iste. Alebo proste len nepracuj a budes zdrava ako rybicka 😃
@luccija lebo ľudia nemajú žiadne výdavky pravda, len podnikatelia ich maju
@mimirka32 áno dáva, každý mesiac čakám kedy pošle aj tu druhu polovicu, lebo tieto výplaty sú už výsmech ľuďom
@misslilac13 teraz som narazila na tvoj prispevok v inej diskusii a ty musis byt tak strasne nestastna, zatrpknuta osoba, ze mi ta je normalne luto… neviem ci sa ti vobec nechce pracovat alebo si nespokojna len s tymto konkretnym zamestnavatelom, ale tak asi sa budes musiet rozkyvat a spravit nejaku zmenu…
@misslilac13 prečo prácu nezmeníš, keď je taká katastrofa?
@sissy27 presne to iste som si povedala, fakt hrozne komenty …
Moj nazor na vianocne odmeny moze byt sice zaujimavy, ale aj tak je najdolezitejsi nazor mojho zamestnavatela. (ano, dostali sme)
@misslilac13 teba tam zamestnavatel drzi nasilim? Ked nie si spokojna najdi si inu robotu.
@mirage lebo je to všade rovnaké akoby boli medzi sebou dohodnutí. Človek odíde od Hitlera a dostane sa k Stalinovi.
ak myslíš odmeny na ministerstvách, tak tie by som im "skonsolidovala"...
@misslilac13 ale nepovedz? :DDD vsak nemusi chodit... :D
Tak ja pracujem v medzinárodnom koncerne a na vianoce dostávame že veľké nič 😄 Ale zato mávame aj 5x za rok teambuldingy takže vidím miesta ktoré by som inak nevidela, samozrejme všetko hradí firma.
Odmena...ak sa ráta 30€ poukážka 😁
My nemame vianocne odmeny 🙂 a vobec mi to nevadi, mame ine odmeny a benefity pocas roka. Kazdy to ma nejako. Iny nema ziadne odmeny ale ma nadstandardnu zakladnu mzdu. Niekto nema ani tu mzdu ani tie odmeny.
@sissy27 neboj, zmena príde, ale určite len k riadnej katastrofe
Moj muz nedostal este ani raz za 18 rokov nic, teda pardon, flasu sampusu a dezert... ja dostavam odmeny kazdorocne, tento rok naozaj az prekvapivo vysoke, skoro mi oci vypadli🤣
@misslilac13 ty v akom meste byvas a kde pracujes, ze to tam mas take hrozne?
@misslilac13 za svoj zivot som pracovala uz pre x zamestnavatelov a v zivote som sa nestretla s tym co tu popisujes. Za svoju pracu som bola vzdy adekvatne ohodnotena 🤷♀️ a ak by mi robilo problem zarabat "na niekoho", vzdy mozes ist podnikat sama, mne sa nechce, ja som spokojna v roli zamestnanca
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/dostali-ste-v-praci-vianocne-odmeny/