Vianočné odmeny

15. dec 2023

Čo by ste robili na mojom mieste ? Dostala som vianočné odmeny o 50€ menšie ako minulý rok (som manažérka oddelenia) moji podriadení dostali tak isto ako minulý rok, samozrejme si to všetci zaslúžia 🍀 len na mojom mieste ma to zaujíma, za celý rok som na mňa nepočula sťažnosť tak neviem čo sa stalo, mala by som ísť za šéfkou, či bolo niečo zle alebo aký je dôvod ? Lebo keby neboli peniaze tak by asi dala menej všetkým

viestta
15. dec 2023

A mozno si sefka ani nepamata kolko ti napisala vlani, tak ti dala kolko uznala z vhodne

hipuska
15. dec 2023

My vianočné odmeny nemavame. Ani 13 ty plat, takže nie všade to je samozrejmosť. Ja by som neriesila

zic
15. dec 2023

Tak aj zalezi, aky mas plat / odmeny... ci je 50 eur vela alebo je to "zaokruhlenie" (pises, ze si manazerka)...

autor
15. dec 2023

@hipuska ja som rada aj za tie čo mám, len by ma zaujímalo či som urobila nejakú chybu alebo tak. Len nechcem aby to vyznelo ako taká nevďačnosť z mojej strany

1ryba
15. dec 2023

Odmena nie je nárokovateľná. Ale spýtať sa môžeš. Ak sa nepomýlili, asi sa dozvieš prečo ťa takto ohodnotili.

zic
15. dec 2023

A tie odmeny vam davaju "len tak" ci mate nejake "hodnotenia"? Teraz sa pytam ako odchovanec korporatu, kde presne viem kolko a preco dostanem / nedostanem (kazdy polrok "hodnotenie" (co som spravil, nespravil, vcas, neskoro, dobre, zle)...
Popripade to skus obratit "na zart" (ak sa to da)... Chod za sefkou, podakuj za odmeny a zo zartu sa spytaj, ci si neposluchala, ked mas mesnie odmeny ako minuly rok alebo take nieco...

jankalukasova
15. dec 2023

Záleží koľko % z celkovej sumy odmeny je tých 50€

alickapusinka
15. dec 2023

ostatný dostali koľko eur.

autor
15. dec 2023

@zic len tak, nemáme nejaké hodnotenia alebo niečo. Je to podľa odpracovaných rokov, pozicie a podobne

trgypadl
15. dec 2023

Technicka otazka Ty si pri pridelovani odmien? Lebo ak nie, tak by ste sa o sume nemali ani bavit, ani o vyske svojho platu.

ukulela
15. dec 2023

Mohlo byt menej penaxi na odmeny celkovo.

egonsk
15. dec 2023

U nas su vianocne odmeny cele roky len 50eur a nikto sa nestazuje 🙂

zic
15. dec 2023

@trgypadl od nejakeho 2019teho ci od kedy sa o platoch mozes bavit bez postihu...

trgypadl
15. dec 2023

@zic mozes mi dat pls nejaky link, dakujem

trgypadl
15. dec 2023

@zic dakujem za link, ale odmeny asi do tohto nepatria väčšinou je to nenarokovatelna polozka, ci?

zic
15. dec 2023

@trgypadl no, asi ti nemozu zakazat povedat kolegovi v kuchynke, ze dostal som 200 eur alebo nedostal som nic... je to sucast platu... respektive "podmienky zamestnavania"... cize ci mas auto, preplacaju ti benzin, mas firemny byt... podla mna je to cokolvek v suvislosti s odmenovanim...

„Zamestnávateľ nesmie zamestnancovi uložiť povinnosť zachovávať mlčanlivosť o jeho pracovných podmienkach vrátane mzdových podmienok a o podmienkach zamestnávania.“

mikadooo
15. dec 2023

Áno šla by som za ňou a opýtala sa na dôvod. Len čisto spätná väzba na tvoju prácu - či bolo niečo horšie ako v minulom roku, s čím nebola spokojná, aby som mala informáciu do ďalšieho roku. Ja by som sa šla opýtať, no a čo, za opýtanie predsa nič nedám...

autor
15. dec 2023

@trgypadl ja ich rozdeľujem 🙂 teda ja dostanem zoznam + peniaze a mám na práci to dať do obálok a rozdať aj s fľašou vína.

pluss
15. dec 2023

obvykle to býva nejaký obnos peňazí ktorý je potrebné rozdeliť medzi viacerých...to ale neznamená že rovnaký obnos peňazí je každý rok, polroka....tie balíky sa líšia..

koniarova
15. dec 2023

Ja by som sa určite opýtala.

lindus_esterka
15. dec 2023

Boli v minulom roku odmeny ty vs. podriadení v adekvatnom pomere? Tj ak oni dostali min. rok sto a ty tisíc a firma ma za sebou horsi rok tak logicky okresu odmenu skor manazerom, ktori to pri tej sume pocitia menej..

autor
16. dec 2023

@lindus_esterka podriadený majú 500€ ja som mala minulý rok 650

lindus_esterka
16. dec 2023

Aha tak to bude chyba inde. Mozno fakt nadriadeny zabudol kolko ti dal min.rok. Ak mas dobre vztahy s inymi manazermi tak by som zistila kolko dostali oni - ak rovnako ako minule, mozes skocit za sefom. Nie s vycitkami ale otazkou, kde vidi tvoje medzery, priestor na zlepsenie atd. Osobne by som tych 50€ neriesila, ale teda skrelo by ma to rovnako ako teba

mamina7070
16. dec 2023

ty ich len odovzdavas nerozhodujes o ich vyske ani pomere prerozdelenia
zvycajne to byva tak kluc pridelenia odmien pracovnikom na teamleaderskej urovni sa mozu odvijat od trzieb zisku a pod
ja by som sa opytala nadriadeneho ze co je vhodne urobit aby si naplnila ocakavania atd

mamina7070
16. dec 2023

alebo sefka chcela odmenit niektoreho z manazerov viac (za nadpracu atd) a tak zobrala po troske inym manazerom

1fifinka1
16. dec 2023

Ja by som určite nešla nikam. Nechala to tak. Možno po nejakom čase pri vhodnej konverzácii nahodila tému, teraz určite nie.

janinah
18. dec 2023

Čiže dostala si teraz 600. Minule 650.podriadeni 500... Bola by som vďačná a pre 50 eur nevyrabala žabomyšiu vojničku.

luliu
18. dec 2023

Odmeny nie sú narokovatelne, mala by si byť vďačná, že si ich dostala a nie ísť otravovať šéfku za 50€. Akože hanba by ma fackovala. Je to jej rozhodnutie a basta