Ahojte, už od mala ma lákalo pracovať s deťmi. Nakoniec nás v čase, kedy sme sa rozhodovali o stredných školách, zlanárili na obchodnú akadémiu. Bez budúcnosti. Po škole som nešla na výšku, lebo rodičia na to nemali a potom som sa vydala. Mala deti a už som sa uspokojila aj s prácou predavačky. No teraz mám malé deti, ktoré ešte len od septembra nastupujú do škôlky a mňa zase prepadla chuť pracovať s malými deťmi.
Myslíte, že by som zvládla školu? Alebo čo mi treba, aby dom mohla robiť aspoň asistentku? Pre mňa je to ešte krajšia práca. V našej škôlke je jedna staršia pani ako asistentka, supluje všetky úlohy. Venuje sa všetkým deťom, nie len tým, pre koho je "daná".
Viete mi poradiť, kde začať? Čo mi k tomu treba?
A ako dlho to trvá, kým sa dostanem k profesií? Viem, že voľné pracovné miesto mi nespadne, ale keď budem mať "papier" skôr sa môžem obzerať po takej práci.
Odkiaľ si? Dá sa urobiť 2r pomaturitné studium a môžeš učiť. No pre tabuľkový plat odporucam VS bakalar. Jasne ze sa ti to oplatí. Učiteľov je malo.
Chod do toho! Nie vsetci mali to šťastie, ze si mohli VŠ dovolit...ak mas chut, peleaca by ta naplnala, urcite chod. Na tvojom mieste by som zvazovala Bc. v odbore predskolska pedagogika, aby si mala istejsiu budicnost. Uciteliek s nadšením a srdieckom bude vzdy treba!
neviem odkial si.. praca s detmi su aj takrto napr lektor mudreho hrania play wisely. lektor plavania
mozes robit aj opatrovatelku cez hlidacky.sk napr. alebo teda dorobit si studium. vela stastia
Aj ja by som chcela velmi robit v škôlke a jediné čo ma odrádza sú tie talentovky....hrat na hudobný nástroj...oooch
@nadej1111 u mňa nie je problém talentovky, ale celkovo popri deťoch študovať. Rada sa s nimi hrám, spievame, skladáme, kreslime, tvoríme, len nemám čas na seba, na svoju sebarealizáciu. Keby sa dalo učiť po večeroch a len na skúšky ísť, ešte by som to možno dala.
Aj ja mám deti ale myslím,že externe by som to s nimi a s manželom zvládla pre mňa sú nočna mora tie talentovky🙈