Veľký tlak v novej práci

1. jan 2022

Zacala som pracovat vo velkej spolocnosti, som tam mesiac. Problem je ze neviem zvladnut ten tlak ktory je tam na mna vyvíjaný. Mozno potrebujem len viac casu mozno len o 2 dni viac ako vsetky tie "dokonale" zamestnankyne. Stretavam sa tam s nepochopenim, kolegyna dokonca na mna vybehla ze vsetci to zvladli za 3 dni len ja nie. Len ja som tam mesiac a prisla som hned do predvianocneho zhonu kde aj ony same maju problem to zvladnut. Ony zacinali pri mensom objeme práce pred par rokmi ale mne vsetko vyhodia na oči..vobec sa v tom kolektive nevyznám..

anjelicek26
1. jan 2022

Ako vieš, aký objem práce bol pred rokmi a aké boli ony keď začínali? Sú to len dohady.. Možno si fakt pomalá, treba na sebe zapracovať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
1. jan 2022

Ja kým som čakala na moju prácu ktorú robím teraz, keď niesom na materskej práve, tak som mala do pohovoru čas asi 3 mesiace, rozhodla som sa preto pracovať v jednej firme, katastrofa, dala som výpoveď radšej po troch fnochy tempo, predný čas na obed , na kávu spotená...to nebolo nič pre mňa

autor
1. jan 2022

@anjelicek26 no lebo to oddelenie len začínalo a pytala som sa ako zacinali.

luccija
1. jan 2022

Nie každý je stavaný na prácu vo veľkých firmách a zhon je pred koncom v každej firme tak uvidíš aký bude január, február ...si v skúšobnej dobe odídeš ..ale začiatok zly.

autor
1. jan 2022

@viestta robim maximum pre to aby bolo vsetko ako treba

deti95060810
1. jan 2022

to máš len smolu lebo koniec roka...ale ešte vydrž a uvidíš, zvykne sa situácia po decembri troška ukľudniť. Držím ti palce...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
1. jan 2022

Spokojnosť či nespokojnosť s tvojim pracovným výkonom rieš so svojím nadriadeným. Názor kolegyne môžeš vypočuť, prípadne si nechať poradiť ale to je tak asi všetko.

marlent
1. jan 2022

Treba cas...pred rokom som nastupila na nove miesto robit kancelarsku roboty v odvetvi o ktorom sq mi qni nesnivalo...vsetko som si pisala...ale ze uplne vsetko...napr. povedal ze chce zohnat nieco zhanala som kazdy sa ma pytal ci taky alebo twky aky material vsetko som wi napisala ze taky sa pouziva pri tomto taky pri tomto teraz uz to ide jedna basen

slovakboy
1. jan 2022

Nemusí byt vždy chyba v tebe. Keď je veľký objem práce tak môže to znamenať že ju vaši nadriadení zle organizujú a nemajú dostatočne zdroje. Ak však si myslíš že si pomalšia ako ostatní a oni robia kludnym tempom tak potom len potrebuješ tréning. Ak všetci okolo teba sú v zhone, tak je to zle zorganizované. Nesmieš hrať ich hru lebo sa zničíš. Potom si neber nijakú kritiku na tvoje tempo osobne a rob stále svojim tempom. Neboj sa nevyhodia ťa lebo potrebuju každú ruku a postupne sami zistia že urobíš robotu kvalitnejšie a tvij objem urobenej práce sa po čase nebude nikomu zdať malý.

k_a_j_k_a
1. jan 2022

Treba sa zapracovať. Každý je v nových veciach pomalší. Nikto so zdravým rozumom od Teba nebude požadovať 120% výkon v prvý mesiac. Nové prostredie, noví ľudia, nový štýl práce (aj keby si išla z rovnakej pozície z podobnej spol.). Treba vydržať. Skúšobná doba je na to, aby si zistila, či tá práca pre Teba je alebo nie. Na druhej strane, práca v korporáte je náročná, stresujúca a nie pre každého.
Je na Tvojom nadriadenom posúdiť, či to zvládaš. Treba ale aj otvorene povedať ak nie. Občas sa novému človeku dajú veci, čo nikto robiť nechce a môže byť toho aj dosť. Kolegyne možno zabudli ako na tom boli, keď nastúpili ony.
Ja keď som nastúpila k nám, tiež mi niektoré veci trvali neskutočne dlho. Postupne som si našla systém a už tie úkony idú rýchlo. Na druhej strane, práce mi neustále pribúda, takže permanentne aj tak nestíham. Už som sa s tým naučila žiť. Mám obdobie, kedy je to v pohode, potom príde obdobie, že by som s tým najradšej sekla. Mne pomohla jedna veta od riaditeľky v bývalej práci: "máš toľko práce, že ani ja by som to za 14hodin denne nedala." A to mala 15 ročnú skúsenosť s tou prácou a bola v tom dobrá. Keď toho mám veľa, tak si na to spomeniem, nadýchnem sa a idem ďalej (občas to nevyjde a vypením 🙈).

lily39
1. jan 2022

Tak ber to zase tak,ze kazdy chce mat v kolektive tych najlepsich,pre teba je to tlak a pre nich mozno previerka tvojich schopnosti a moznosti.treba len vydrzat a zamakat. My sme brali v septembri do kolektivu 5 dievcat, a ano,vyvijali sme na ne dost velky tlak a boli aj reci typu,ako to ini zvladali za tyzden(co bola samozrejme blbost),ale trosku sme ich potrebovali vyburcovat k vykonu.3 to vzdali, a dve na sebe tak zamakali,ze maju dokonca moj obdiv a ja so starsou kolegynou si mozme zobrat volno kedykolvek s vypnutym telefonom,lebo vieme,ze budeme zastupene na 100%.

cobolotobolo
1. jan 2022

To tam naozaj mate taky zhon`? Neprehanas? Tu je skor pravidlom si mysliet, ze do prace sa chodi oddychovat a neda sa to porovnat so starostou o domacnost a deti.

mirdita
1. jan 2022

No počkaj chvíľu a uvidíš. Na konci roka je všade chaos panika stres. Po 3 mesiacoch zhodnotis ci to stojí za to alebo odides. Práca sa dá naučiť Ak sú ale kolegyne arogantné, nie sú ochotné poradiť, nadradené tak to sa žiaľ nezmení.

romea
2. jan 2022

Nič si z toho nerob, potrebuješ čas, oni ho tiež kolegyne určite potrebovali, len na to ako si zabudli, nenadarmo sa hovorí vôl zabudol, cze tela tom bol 😉 nato aby si plnohodnotné vykonávala svoju robotu potrebuješ zručnosti a skúsenosti a trvá to aj pol roka, pracovala som vo veľkej nadnárodnej firme a hneď mi nadriadený povedal, cze kým sa plnohodnotné zapracujem bude to aj pol roka. Véd aj dieťatko kým si osvojí určite veci musí trénovať, prečo by mal byť dospelý človek iní 😊 No stress

katkamatka7
2. jan 2022

Vydrž a zotrvaj.
Pokiaľ začínali ako nové delenie v už rozbehnutej veľkej spoločnosti, majú dôvod, prečo sú samostatné oddelenie a prečo stále pracujú na vylepšovaní. Predvianočný zhon dáva zabrať.

mogaa
2. jan 2022

Určite nie si ani prvá an posledná čo tam nastúpila do obdobia kedy je najviac roboty...na reči kolegyni kašli, začala by som to riešiť keby mi to povie nadriadená...keďže si v skúš.dobe, pre istotu si posielaj aj životopisy....

michaela789
2. jan 2022

Mesiac je na mňa viac ako dosť, ak mám byť úprimná. Momentálne som na materskej, ale keď som nastúpila do terajšej práce, tiež môj tím zrovna naloďoval nového klienta, uzatvárali sa zmluvy, dohadovali podmienky, rozbiehali sa prvé projekty, robili sme od 8mej rána do 10tej večer.. Takže nuda nebola. A musela som fičať za dva týždne od nástupu, nikto sa ma nič nepýtal. Ak som to chcela robiť, musela som zamakať. Neviem teda, čo konkrétne robíš ty, ale všetko je v hlave. Ak chceš, zaberieš, nebudeš hľadať výhovorky a ospravedlnenia.
Myslim, že od teba nečakajú nič čo by sa nemalo dať stihnúť / splniť...

romea
2. jan 2022

@michaela789 hihi ozvi sa po materskej, keď sa v praci budeš cítiť jak mimozemstan

luccija
2. jan 2022

@michaela789 a potom, že je toľko vyhoretych ľudí.Polka ľudí robí prácu, ktorá im nevyhovuje nestíhajú, nebaví ich, nie je vhodná ich povahe a nastaveniu

autor
2. jan 2022

@romea no aj toto je pravda :D
@michaela789 nejde o pracu ktoru by som nezvladala, da sa to naucit len ju jednoducho neovladam na 100% , potrebujem to este 1x vidiet, prejst si s niekym a bude to ok.Sice som tam mesiac ale cely mesiac pribudali nove veci a ten posledny tyzden ta najvacsia zodpovednost.Kedze som clovek zodpovedny a pracu neflakam jednoducho potrebujem mozno 1x navyse.

natalienka12
2. jan 2022

Nikto mudry z neba nespadol. Kolegyne, ak nie su tvoje nadriadene, ber jednym uchom dnu a druhym von. Podstatne je, co hovori tvoj nadriadeny. Ak on spokojny nie je a hovori ti, ze nestihas, tak na sebe pracuj pripadne rob aj nad ramec pracovneho casu alebo si nos pracu domov. Kazdy, kto zacina, to ma tak.

michaela789
2. jan 2022

@romea čo s tým má materská? Pochybujem, že vrátiť sa do práce, ktorú som už robila a robila som ju dobre bude náročnejšie, ako učiť sa ju robiť od gruntu....

Autorka - a baví ťa tá práca? Ak áno, nepomohlo by zobrať nejaké nadčasy a dobehnúť to zaúčanie sa tak? Alebo teda aspoň dobehnúť to, čo kolegyne vravia, že robíš pomaly? Nebolo by to navždy, len by si pár týždňov mala dlhšie pracovné dni. Ak ti za to tá práca stojí, mohlo by to byť riešenie. Neviem teda, či máš deti a ak ano, aké veľké atď, či sa niečo také dá realizovať z tvoje strany

lula313
2. jan 2022

Bude to dobre. Ja tiež s usmevom spominam na svoje zaciatky. Tiež velka firma, nastúpila som na uzavierku a bol to sok. Každý deň úplne iné aktivity. Vzdy som si to doma presla podľa poznámok a po mesiaci, keď už som to mala robit sama, tak som na to kukala ako sprostá, nevedela som, čo mám robit😀 trvalo mi tri mesiace, na základne zorientovanie, polroka kým som už vedela, čo mám robit a potom som bola jednou z najlepších😊
Vydrz, ty nemas čo stratit, mozes odist v skúšobnej dobe. Pripadne zajdi za leadrom, nech ti pridelí buddyho, ktorý ti pomoze

autor
2. jan 2022

@michaela789 ony nehovoria ze nieco robim pomaly, ale najradsej by mi nechali vsetko robit a nepomahaju.Bola som uz na personalnom, zastali si ma.Kedze robim v tak velkej spolocnosti, nie je to len moja praca, ale pracujeme vsetci spolocne a mame si pomahat navzajom..len zrejme si tam riesia svoje nevypovedane veci na mne, resp.veci o ktorych klebetia ale odvahu ich riesit nemaju, radsej budu nadavat.

michaela789
2. jan 2022

@luccija no, preto je dôležitý faktor to, či to chce robiť 🤷‍♀️ ja som chcela, tak som si hľadala cestičky. Ak človeka práca baví, nevyhori.

natalienka12
2. jan 2022

Autorka: To co pises, je uplne normalne a pochopitelne. Kazdy tak zacinal, nebojis sa prace, si zodpovedna. To je uplne super. Ku kolegyniam - je normalne, ako sa spravaju. Je to klasicka rivalita v pracovnom kolektive, ze najviac prace a ta najhorsia praca sa vzdy vali novemu. Tak je to vsade. A zapamataj si, ak sa budes chodit stazovat, budu ti robit zle a neskutocne intrigovat. Tak pozor na to.

autor
2. jan 2022

@natalienka12 toho sa nebojim, nejaku cestu si najdem.Ja som sa nesla stazovat ja som sa isla porozpravat a hladat riesenie,tak sa to tam robi..potom si zamestnanci nedovolia viac, horsie by bolo keby som bola ticho.