Vedúci s nerestami

19. sep 2022

Ahojte,
Máme v práci človeka, ktorý užíva marihuanu vo veľkej miere a následkom toho je dosť ťažko vychádzať s ním na pracovisku. Nie som veľký kritik ľahkých drog a je mi to viac menej fuk, ale tento človek vyslovene šikanuje kolegov a jeho zvyklosti mu zrejme len napomáhajú tomu, že sa cíti až príliš nad vecou a nedotknuteľný. Aj by som to chcela riešiť, lebo jeho podriadení (ja to nie som), si zaslúžia pokoj a normálne pracovisko, ale neviem ako a kde.

elizabet173
19. sep 2022

už si to tu raz dávala, nie?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vevesh
19. sep 2022

@evamarek77 no, pokial nebude mat u seba nejaku zasobu ci prave sediet za volantom po jointe, tak policia nic neporiesi...😏
Ako kazdy zamestnanec ma urcite nadriadeneho- tam by som skusila dat podnet, aby si na to posvietili...

elbartoslava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
20. sep 2022

@evamarek77 preco by mala policia prijst, ked sa ti niekto zda opity? Pokial nesoferuje, nema zodpovednost za druhych (lekar, ucitelka), tak to snad relevantne pre policiu a vyjazd nie je, ci? To si riesi zamestnavatel sam take veci...

martul
20. sep 2022

@evamarek77 policajti dajú fúkať v práci?! To nech rieši zamestnávateľ. Dopravný priestupok nespáchal.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
20. sep 2022

Môžeš riešiť s jeho nadriadenými, oni by mali vedieť ako v takomto prípade postupovať..

danica2711
20. sep 2022

nemali by to riešiť tí, ktorých šikanuje? Čo sú nesvojprávni, že za nich musíš jednať ty?

vevesh
20. sep 2022

@evamarek77 ale to si musi poriesit zamestnavatel, nie policia (pokial nema priamu zodpovednost za ludske zivoty a nie je okamzite ohrozenie pre ostatnych). Vsak zamestnavatel ma zo zakona pravo pozadovat pri podozreni test na omamne latky, aj to by bola moznost, ako zistit, ci a ako pravidelne "lieta zamestnanec v oblakoch". Len to musi nadriadeny/vedenie aj vediet a aj chciet voci tomu nieco podniknut.

martul
20. sep 2022

@evamarek77 ale ty si písala o alkohole, to policajti nebudú riešiť od toho je zamestnávateľ.

lilope
20. sep 2022

@evamarek77 pokiaľ zamestnanec nevykonáva prácu, pri výkone ktorej by mohol ohroziť život alebo zdravie iných ľudí, tak policajti na tvoj podnet do firmy určite prísť nemôžu. Ak by ich ale zavolal zamestnávateľ, že má podozrenie na alkohol u zamestnanca a nedisponuje prístrojom na zistenie požitia alkoholu, prísť by mohli. Ale, určite by ho nevzali na diagnostikovanie drog, keďže je to platené vyšetrenie a oni nemajú žiadne oprávnenie ho tam vziať. Všetko musí riešiť v prvom rade nadriadený/zamestnávateľ.